session beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »
Rick

rick

16/03/2009 08:48:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een inlogsysteem. Deze heb ik een keer laten controleren door iemand en er werd verteld dat dit niet helemaal veilig was. Nu wil ik graag hulp over hoe ik mijn systeem kan beveiligen. Ik heb al gezocht hierop maar kom er nog steeds niet uit.

Scripts:

inlog.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
include('config.php');

if(isset($_SESSION['gebruiker'])) {
    header("Location: index.php?pagina=ingelogged");
}

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form name="form1" method="post" action="">
  <table  border="0">
    <tr>
      <td>Gebruikersnaam:</td>
      <td><input name="gebruikersnaam" type="text" id="gebruikersnaam" size="18" <?php if(isset($_GET['gebruikersnaam'])) { ?>value="<?=$_GET['gebruikersnaam']?>"<?php } ?>></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Wachtwoord:</td>
      <td><input name="wachtwoord" type="password" id="wachtwoord" size="18"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><input type="submit" name="Submit" value="Inloggen"></td>
    </tr>
  </table>
  </form>
<?php if(isset($_POST['Submit'])) {
    $checkg = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."'"),0);
    $checkp = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."' AND wachtwoord='".md5($_POST['wachtwoord'])."'"),0);
        if($_POST['gebruikersnaam'] == "" || $_POST['wachtwoord'] == "") {
            $error[] = 'Vul alle velden in!';
        }

        if($checkg == 0 && $_POST['gebruikersnaam'] != "") {
            $error[] = 'De ingevoerde gebruikersnaam is niet geregistreerd.';
        }

        if($_POST['wachtwoord'] != "" && $_POST['gebruikersnaam'] != "" && $checkp == 0) {
            $error[] = 'Het ingevoerde wachtwoord is niet correct.';
        }

        $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
        if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
            echo 'Kan niet inloggen omwille van de volgende reden(en):';
            echo '<ul>';
                for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                    echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
                }

            echo '</ul>';
        }
else {
            session_start();
            $res = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."'");
            $row = mysql_fetch_assoc($res);
            setcookie("gebruikersnaam",$row['gebruikersnaam'],time()+$_POST['tijd'],"/");
            setcookie("wachtwoord",$row['wachtwoord'],time()+$_POST['tijd'],"/");
            
            //session vaststellen
            $_SESSION['gebruiker'] = $row['gebruikersnaam'];
            $_SESSION['id']        = $row['id'];
            $_SESSION['email'] = $row['email'];
            header("Location:  index.php?pagina=ingelogged");
        }
 }
?>

</body>
</html>


sessie.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
session_start(); // start een sessie of zet een sessie voort
// als de gebruiker is ingelogd

if(!isset($_SESSION['gebruiker']) && isset($_COOKIE['gebruikersnaam']) && isset($_COOKIE['wachtwoord'])) {
    // Gegevens uit koekje halen
    $zoek = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_COOKIE['gebruikersnaam']."' AND wachtwoord='".$_COOKIE['wachtwoord']."'");
    if(mysql_num_rows($zoek) > 0) {
        while($geg = mysql_fetch_assoc($zoek)) {
            session_start();
            $_SESSION['gebruiker'] = $geg['gebruikersnaam'];
            $_SESSION['id']        = $geg['id'];
            $_SESSION['email']        = $geg['email'];
            header("Location: ".$_SERVER['REQUEST_URI']);
        }
    }
else {
        session_start();    
        $_SESSION = array();
        session_destroy();  

        // cookies deleten
        if(isset($_COOKIE['gebruikersnaam'])) {
              setcookie("gebruikersnaam", "", time(), "/");
        }

        if(isset($_COOKIE['wachtwoord'])) {
              setcookie("gebruikersnaam", "", time(), "/");
        }
    }
}

?>

ingelogged.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

include('config.php');

if(!isset($_SESSION['gebruiker'])) {
    header("Location: index.php?pagina=beheer");
}

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Succesvol ingelogged!</title>
</head>
<body>

<div id="gegevens">
<p><b>Uw gegevens:</b><br>
<?php echo($_SESSION['gebruiker']);?><br>
<?php echo($_SESSION['email']);?><br><br>
<a href="afmelden.php">Uitloggen</a><br>
</p>
</div>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 04:07:38
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2009 08:56:00
Quote Anchor link
Ik zie iig 2 punten:

sessies/cookies - De username hoeft niet in de sessie te staan, een simpel user_id zou voldoende zijn en zo kun je dan weer de gebruiker ophalen. Als de cookie wordt gestolen dmv bijv. "Cross Site Scripting (XSS)". Weet de hacker al de gebruiker waardoor hij al weer een stapje dichterbij is met het inbreken van je applicatie. Een wachtwoord zet je zoieso al never nooit in een cookie of sessie. Nergens voor nodig.

queries - Je queries zijn erg onveilig en worden rechtstreeks ingevoerd met $_COOKIE, $_POST etc. wat te manipuleren is door de gebruiker waardoor hij indien met kwade bedoelingen heel je database om zeep kan helpen Dit heet "SQL Injection". Dit is eenvoudig op te lossen door mysql_real_escape_string() te gebruiken of een prepared statement.

Verder... Het is niet nodig om $_SESSION= array() te doen alle $_xxxx zijn standaard array's.

Ook heb je PHP en HTML door elkaar. Hierdoor kun je problemen krijgen met functies als header() en session_start(). Het is beter om eerst al je berekeningen te doen en vervolgens pas weer te geven.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//voer hier PHP code uit
?>

<html...

</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2009 08:59:00
Quote Anchor link
Je $_POST data direct in de query zetten. Tja, dat is lek. Gebruik mysql_real_escape_string().
 
Rick

rick

16/03/2009 09:49:00
Quote Anchor link
Ik heb in het script nu het een en ander aangepast en dit script ziet er uit nu zoals hieronder.
Maar wil iemand mij misschien helpen met mysql_real_escape_string(). hoe ik deze het beste kan gebruiken in het script.
login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
include('config.php');

if(isset($_SESSION['id'])) {
    header("Location: index.php?pagina=ingelogged");
}


//inlogsysteem
if(isset($_POST['Submit'])) {
    $checkg = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."'"),0);
    $checkp = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."' AND wachtwoord='".md5($_POST['wachtwoord'])."'"),0);
        if($_POST['gebruikersnaam'] == "" || $_POST['wachtwoord'] == "") {
            $error[] = 'Vul alle velden in!';
        }

        if($checkg == 0 && $_POST['gebruikersnaam'] != "") {
            $error[] = 'De ingevoerde gebruikersnaam is niet geregistreerd.';
        }

        if($_POST['wachtwoord'] != "" && $_POST['gebruikersnaam'] != "" && $checkp == 0) {
            $error[] = 'Het ingevoerde wachtwoord is niet correct.';
        }

        $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
        if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
            echo 'Kan niet inloggen omwille van de volgende reden(en):';
            echo '<ul>';
                for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                    echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
                }

            echo '</ul>';
        }
else {
            session_start();
            $res = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."'");
            $row = mysql_fetch_assoc($res);
        //    setcookie("gebruikersnaam",$row['gebruikersnaam'],time()+$_POST['tijd'],"/");
        //    setcookie("wachtwoord",$row['wachtwoord'],time()+$_POST['tijd'],"/");
            
            //session vaststellen

            $_SESSION['gebruiker'] = $row['gebruikersnaam'];
            $_SESSION['id']        = $row['id'];
            $_SESSION['email'] = $row['email'];
            header("Location:  index.php?pagina=ingelogged");
        }
 }
?>

    
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form name="form1" method="post" action="">
  <table  border="0">
    <tr>
      <td>Gebruikersnaam:</td>
      <td><input name="gebruikersnaam" type="text" id="gebruikersnaam" size="18" <?php if(isset($_GET['gebruikersnaam'])) { ?>value="<?=$_GET['gebruikersnaam']?>"<?php } ?>></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Wachtwoord:</td>
      <td><input name="wachtwoord" type="password" id="wachtwoord" size="18"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><input type="submit" name="Submit" value="Inloggen"></td>
    </tr>
  </table>
  </form>
</body>
</html>


sessie.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
session_start(); // start een sessie of zet een sessie voort
// als de gebruiker is ingelogd

if(!isset($_SESSION['id'])) {
    // Gegevens ophalen
    $zoek = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam=''");
    if(mysql_num_rows($zoek) > 0) {
        while($geg = mysql_fetch_assoc($zoek)) {
            session_start();
            $_SESSION['gebruiker'] = $geg['gebruikersnaam'];
            $_SESSION['id']        = $geg['id'];
            $_SESSION['email']        = $geg['email'];
            header("Location: ".$_SERVER['REQUEST_URI']);
        }
    }
else {
        session_destroy();  

    }
}


?>


ingelogged.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

include('config.php');

if(!isset($_SESSION['id'])) {
    header("Location: index.php?pagina=beheer");
}

?>


<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Succesvol ingelogged!</title>
</head>
<body>

<div id="gegevens">
<p><b>Uw gegevens:</b><br>
<?php echo($_SESSION['gebruiker']);?><br>
<?php echo($_SESSION['email']);?><br><br>
<a href="afmelden.php">Uitloggen</a><br>
</p>
</div>
</body>
</html>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2009 10:00:00
Quote Anchor link
Je hebt toch een link van San_the gekregen, daar staat precies uitgelegd hoe het werkt.
 
Rick

rick

16/03/2009 10:23:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 16.03.2009 10:00:
Je hebt toch een link van San_the gekregen, daar staat precies uitgelegd hoe het werkt.


Ja maar ik wil weten hoe ik het in dit script moet toepassen en daar kom ik niet uit.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2009 10:29:00
Quote Anchor link
... WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."' ...

... WHERE gebruikersnaam='" . mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']) . "' ...

En bouw een fatsoenlijke foutafhandeling in.
 
Rick

rick

16/03/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Heb het veranderd en ziet er nu zo uit:
login.php (deel van de code)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include('config.php');

if(isset($_SESSION['id'])) {
    header("Location: index.php?pagina=ingelogged");
}


//inlogsysteem
if(isset($_POST['Submit'])) {
    $checkg = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE gebruikersnaam='".mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."'"),0);
    $checkp = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE gebruikersnaam='".mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."' AND wachtwoord='".md5 (mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']))."'"),0);
        if($_POST['gebruikersnaam'] == "" || $_POST['wachtwoord'] == "") {
            $error[] = 'Vul alle velden in!';
        }

        if($checkg == 0 && $_POST['gebruikersnaam'] != "") {
            $error[] = 'De ingevoerde gebruikersnaam is niet geregistreerd.';
        }

        if($_POST['wachtwoord'] != "" && $_POST['gebruikersnaam'] != "" && $checkp == 0) {
            $error[] = 'Het ingevoerde wachtwoord is niet correct.';
        }

        $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
        if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
            echo 'Kan niet inloggen omwille van de volgende reden(en):';
            echo '<ul>';
                for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                    echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
                }

            echo '</ul>';
        }
else {
            session_start();
            $res = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='".mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."'");
            $row = mysql_fetch_assoc($res);
            
            //session vaststellen
            $_SESSION['gebruiker'] = $row['gebruikersnaam'];
            $_SESSION['id']        = $row['id'];
            $_SESSION['email'] = $row['email'];
            header("Location:  index.php?pagina=ingelogged");
        }
 }
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2009 10:46:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 16.03.2009 10:29:
En bouw een fatsoenlijke foutafhandeling in.


Nou de rest nog. Zie www.phptuts.nl voor info.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.