Session Check pagina error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »
Chris Broekz

Chris Broekz

12/12/2010 16:38:28
Quote Anchor link
Hallo ik probeer een session check te maken zodat alleen als je ingelogged bent
je naar een bepaalde pagina kunt. En als je niet bent ingelogd word je geredirect naar een error page. Maar als ik dit doe krijg ik een header error die als volgt is:
Quote:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\header.php:124) in C:\xampp\htdocs\session_test.php on line 5

Deze verwijst naar login.php die ik ook in deze pagina heb ge-included daar log je in en als je bent ingelogged dan zegt die welkom blablabla en logout.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
===// Sesion_Test.php \\===
<?php include("header.php"); ?>
<?php
if(isset($_SESSION['username'])) {
    echo 'Je bent ingelogged!';
}
else {
header("Location: errorpage.php");
}

?>

<?php include("footer.php"); ?>



===// login.php \\====
<?php
if (!session_is_registered('loginid') || !session_is_registered('username'))
{

    // user is not logged in.
    if (isset($_POST['cmdlogin']))
    {

        // retrieve the username and password sent from login form
        // First we remove all HTML-tags and PHP-tags, then we create a md5-hash
        // This step will make sure the script is not vurnable to sql injections.

        $u = strip_tags($_POST['username']);
        $p = (strip_tags($_POST['password']));
        //Now let us look for the user in the database.
        $query = sprintf("SELECT acct FROM accounts WHERE login = '%s' AND password = '%s' LIMIT 1;",
            mysql_real_escape_string($u), mysql_real_escape_string($p));
        $result = mysql_query($query);
        // If the database returns a 0 as result we know the login information is incorrect.
        // If the database returns a 1 as result we know  the login was correct and we proceed.
        // If the database returns a result > 1 there are multple users
        // with the same username and password, so the login will fail.

        if (mysql_num_rows($result) != 1)
        {

            // invalid login information
            echo "Wrong username or password!";
            //show the loginform again.
            include "loginform.php";
        }
else {
            // Login was successfull
            $row = mysql_fetch_array($result);
            // Save the user ID for use later
            $_SESSION['loginid'] = $row['loginid'];
              // Save the username for use later
            $_SESSION['username'] = $u;
              // Now we show the userbox
            show_userbox();
        }
    }
else {
         // User is not logged in and has not pressed the login button
         // so we show him the loginform

        include "loginform.php";
    }
}
else {
     // The user is already loggedin, so we show the userbox.
    show_userbox();
}

?>
Gewijzigd op 12/12/2010 16:42:10 door Chris Broekz
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:03:25
 
Justin S

Justin S

12/12/2010 16:43:33
Quote Anchor link
Er mag geen output zijn voor je een header uitvoert.

Dus je moet line 5 weghalen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/12/2010 16:45:44
Quote Anchor link
include weg en beginnen met session_start()

voor de rest moet je je niet vergrijpen aan functies die deprecated zijn!!
-> http://nl.php.net/session_is_registered

En zoek a.u.b. eerst eens op die foutmelding, want op elk respecterend PHP Forum kan je daarover wel iets terug vinden.

en inderdaad die regel 5 die nekt je ook nog
Gewijzigd op 12/12/2010 16:46:33 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

12/12/2010 16:54:40
Quote Anchor link
Justin Streuper op 12/12/2010 16:43:33:
Er mag geen output zijn voor je een header uitvoert.

Dus je moet line 5 weghalen.


Regel 5 wordt niet gebruikt als de if naar de else springt. Dus dat moet gewoon kunnen zoals het nu is.

Toevoeging op 12/12/2010 17:00:29:

Noppes Homeland op 12/12/2010 16:45:44:
voor de rest moet je je niet vergrijpen aan functies die deprecated zijn!!
-> http://nl.php.net/session_is_registered


Dit zeggen heeft geen nut want dit is al meerdere keren gezegd tegen TS in zijn andere topic en steeds staat het er weer.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/12/2010 17:25:46
Quote Anchor link
Oke, een kill -9 "Chris Broekz" zal dus ook niet helpen

Er zijn nog wel meer zaken waarop we kunnen wijzen:
- if (isset($_POST['cmdlogin']))
op deze manier controleer je niet of een form gepost wordt
- $u = strip_tags($_POST['username']);
maak geen overbodige variabelen aan
- strings quote je altijd op 1 en dezelfde manier, met hier en daar uiteraard een uitzondering
- $row = mysql_fetch_array($result);
_fetch_array zonder opgave van de 2de parameter is in mijn ogen een kansloze missie, gebruik in alle situaties gewoon _fetch_assoc
- de foutafhandeling bij het uitvoeren van een query ontbreekt
zonder z'n afhandeling, ook geen fatsoenlijke voortgang van hetgeen er volgt
 
Chris Broekz

Chris Broekz

12/12/2010 17:30:25
Quote Anchor link
Hoe precies moet ik het nu toepassen?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/12/2010 17:34:47
Quote Anchor link
Door de juiste logica toe te passen, en geen output naar de browser te versturen als de headers nog niet verstuurd zijn!
 
Chris Broekz

Chris Broekz

12/12/2010 17:41:46
Quote Anchor link
Ik ben tamelijk nieuw tot PHP en snap niet hoe ik iemand moet redirecten naar een andere pagina zonder een output naar browser te verturen als de headers nog niet verstuurd zijn.

Noppes Homeland op 12/12/2010 17:34:47:
Door de juiste logica toe te passen, en geen output naar de browser te versturen als de headers nog niet verstuurd zijn!




Toevoeging op 12/12/2010 17:48:14:

dit werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_SESSION['username'])) {
}
else {
header("Location: errorpage.php");
}

?>
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2010 17:48:23
Quote Anchor link
Dit mag niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!empty($_GET['page'])) {
  echo $_GET['page'];
  header("location: http://www.site.nl/".$_GET['page']);
}

?>

Dit mag wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!empty($_GET['page'])) {
  header("location: http://www.site.nl/".$_GET['page']);
}

?>


[ps]Ik heb geen ervaring met het schrijven van headers, dit kan dus niet kloppen.[/ps]

----EDIT----
Even een kleine uitleg. Elke pagina verstuurd headers naar de browser. Als dit gebeurd is wordt de pagina getoond. Als je headers dus aangeeft voordat er wat code is (dus voor je doctype) dan werkt het.
Je moet het zeg maar zien als een trein. Elke passagier is een header. Deze stapt in de trein en wordt naar de browser verstuurd. Nu probeer jij nog een passagier in de trein te stoppen terwijl de trein al weg is. Dit gaat dus niet.
Gewijzigd op 12/12/2010 17:51:11 door Wouter J
 
Chris Broekz

Chris Broekz

12/12/2010 17:52:54
Quote Anchor link
Dit werkt niet, of ik nou ingelogged ben of niet hij blijft de pagina zien.
Hij redirect me nooit.

Wouter J op 12/12/2010 17:48:23:
Dit mag niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!empty($_GET['page'])) {
  echo $_GET['page'];
  header("location: http://www.site.nl/".$_GET['page']);
}

?>

Dit mag wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!empty($_GET['page'])) {
  header("location: http://www.site.nl/".$_GET['page']);
}

?>


[ps]Ik heb geen ervaring met het schrijven van headers, dit kan dus niet kloppen.[/ps]

----EDIT----
Even een kleine uitleg. Elke pagina verstuurd headers naar de browser. Als dit gebeurd is wordt de pagina getoond. Als je headers dus aangeeft voordat er wat code is (dus voor je doctype) dan werkt het.
Je moet het zeg maar zien als een trein. Elke passagier is een header. Deze stapt in de trein en wordt naar de browser verstuurd. Nu probeer jij nog een passagier in de trein te stoppen terwijl de trein al weg is. Dit gaat dus niet.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/12/2010 17:59:14
Quote Anchor link
kill -9 "Wouter J"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(!empty($_GET['page'])) {


flut controle

en ik gaat er geen uitleg over geven, want een ieder die een beetje kan nadenken zal tot dezelfde conclusie moeten kunnen komen.
 
Chris Broekz

Chris Broekz

12/12/2010 18:09:33
Quote Anchor link
Oke, ik snap het probleem nu.
Maar ik wil alleen nog weten hoe ik het moet oplossen.

Ik wil gewoon een script die ik kan includen die mensen redirect OF een tekst/uitleg geeft als ze niet zijn ingelogged. En als ze wel zijn ingelogged gewoon de pagina kunnen bekijken.
Gewijzigd op 12/12/2010 18:16:00 door Chris Broekz
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/12/2010 12:54:38
Quote Anchor link
Het is heel simpel.

Php logica moet bovenaan staan in je .php file.
html naar de gebruiker sturen moet onderaan staan.

Als je ergens een header ziet staan onder een echo, ben je fout bezig.
Zorg dan dat die header boven de echo komt.

Uiteraard geldt dit ook voor all plaatsen waar je buiten je php gaat ?> <div>bla bla <?php
Dit geldt ook voor files die je include. Het volstaat dat er 1 spatie buiten php staat om de boel naar de vaantjes te helpen.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2010 13:06:07
Quote Anchor link
En zet na header() een exit() neer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.