Session errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
V K

V K

17/01/2011 15:29:48
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Mijn probleem is dat ik steeds session errors krijg die er als volgt uitzien:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 3


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 23
stop de POST variablen en SESSION variablenmysql_num_rows ($result) = 1


en dit is mijn verwerkenlogin.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<div class="verwerkenlogincontent">
<?php
session_start();
if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";
              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

    
    echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
    header("location: doorverwijzen.php");
    echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
    echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);
    }
else{
    echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig.<br/> Ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
    }
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>

</div>


Ik heb al wat op internet gezocht en die zeggen dat de session_start bovenaan moet staan zoals je ziet heb ik dat gedaan maar de probleem is er nogsteeds.

Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt
Gewijzigd op 17/01/2011 15:47:04 door V K
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 12:52:08
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/01/2011 15:32:33
Quote Anchor link
session_start(); moet helemaal bovenaan de pagina staan

dus ook boven de html

verders zijn er ook wat verbeteringen in je php zie even dit topic
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/01/2011 15:35:43
Quote Anchor link
Dit is een 'standaard'foutmelding, waarbij Google je heel snel het antwoord had kunnen geven. Ook op dit forum is deze vraag regelmatig gesteld.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/01/2011 15:57:47
Quote Anchor link
Deze 2 dingen kloppen niet:
header("location: doorverwijzen.php");
header("location: index.php?content=inloggen");
 
V K

V K

17/01/2011 16:17:58
Quote Anchor link
Ok ik heb mijn code veranderd maar de errors zijn er nogsteeds

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
session_start();
?>

<div class="verwerkenlogincontent">
<?php
if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

header("location: doorverwijzen.php");
//echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
//echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
//echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);

    }else{
echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig.<br/> Ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
}
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>

</div>


en wat was er niet goed aan:
header("location: doorverwijzen.php");
header("location: index.php?content=inloggen");
 
- Mark -

- Mark -

17/01/2011 16:29:22
Quote Anchor link
session_start(); en header() Moet boven ALLE HTML staan "Dus boven de <html> tags". Er mag nog geen output naar de browser zijn geweest wanneer je deze functies gebruikt. Dus ja, Je hebt een kompleet verkeerde opbouw. Probeer HTML en PHP zo veel mogelijk te scheiden.

- Je script SQL injection gevoelig.
- Waarom sla je het wachtwoord in een Sessie op?
- die is geen mooie foutafhandeling.

En ik kan nog wel even door gaan helaas.
Gewijzigd op 17/01/2011 16:31:46 door - Mark -
 
Jasper hoi

jasper hoi

17/01/2011 16:30:56
Quote Anchor link
Je dient eerst alle logica(php code) te doen, en dan pas de output naar de browser. Je kan geen header meer meegeven als je al data hebt verzonden.
Je zou dus iets als dit kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
session_start();
$content ='';
//-php code-
$content .='<div class="verwerkenlogincontent">';
//-nog meer php-
//en dan als laatste

echo $content;
?>


of natuurlijk gebruik maken van een template parser als smarty
Gewijzigd op 17/01/2011 16:32:30 door jasper hoi
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:31:58
Quote Anchor link
Je gaat idd waarschijnlijk nog iets voor die <div...> hebben staan. Als je gaat naar de pagina waar de deze wordt geinclude, daar ga je waarschijnlijk je <html> tag hebben staan. Daar voor (dus ook nog voor je <!DOCTYPE...>) moet die session_start(); staan. Effectief voor ELKE output.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.