SESSION exploden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »
Aoi

Aoi

11/06/2007 13:20:00
Quote Anchor link
ey mensen,
ik heb nu een sessie waar meerdere productid's worden ingestopt met tussenvoegsel een "-"
In de pagina winkelmandje wil ik nu alles terug laten komen.

Hoe kan ik dit in een query gaan zetten?
want als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$producten
= explode("-", $_SESSION['mandje']);
echo $producten;
?>


Komt hier array uit.
En in vervolg moet dit nog in een mysql query komen om de namen ervan te laten zien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 07:03:34
 

11/06/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Zet gewoon de id's al in een array in de sessie, scheelt je een hoop gezeur.

Dan met een functie als foreach kun je de array doorlopen.
 
Wim Mari

Wim Mari

11/06/2007 13:28:00
Quote Anchor link
$producten is een array, en kan je dus printen met prin_r($producten).

In jou geval gaat dit de oplossing zijn:
$producten = explode("-", $_SESSION['mandje']);
foreach ($producten as $product)
echo ($product.'</ br>');

zo worden alle producten in de sessie geprint!
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/06/2007 13:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$producten
= explode("-", $_SESSION['mandje']);
print_r($producten);//print_r laat de inhoud van een arary zien

foreach($producten => $product){ //loop het mandje door
     //doe wat je wilt met het product, dit is steeds de volgende id
     //als alle id's geweest zijn gaat die verder na de foreach

}
?>

edit:
Ik ben traag vandaag
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 13:34:00
Quote Anchor link
Thanks weer wat geleerd,
Hoe zit dat met foreach foreach kan je toch loopen dat er steeds bijvoorbeeld 1 bijkomt?
$producten en $product.. dit snap ik niet helemaal
 
Frank -

Frank -

11/06/2007 13:37:00
Quote Anchor link
Bedenk eerst eens hoe die array eruit moet komen te zien. Data scheiden met een - (of iets anders) is niet zo handig, dan moet je exploden om er iets mee te kunnen doen.

Waarom niet bv. de volgende array aanmaken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$mandje = array(
    array(
        'artikel_id'    => 23,
        'aantal'        => 2
    ),
    array(
        'artikel_id'    => 15,
        'aantal'        => 1
    )
);

Nu kun je veel meer gegevens in de sessie kwijt, ook het aantal artikelen, en je hoeft niet meer te exploden om gegevens op te zoeken.

De data in een query zetten is nu natuurlijk appeltje-eitje, pak de juiste key uit de array en klaar ben je.
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 13:40:00
Quote Anchor link
@Frank appeltje eitje is het voor mij zeker niet ;p

zo maak ik mijn sessie aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (is_numeric($_GET['id']))
    {

//kijken of de sessie al gevuld is
    if (!isset($_SESSION['mandje']))
        {

        $_SESSION['mandje'] = $_GET['id'];
        }

    elseif (isset($_SESSION['mandje']))
        {

//nieuwe id aan de sessie toevoegen met - ertussen
        $new = "".$_SESSION['mandje']."-".$_GET['id']."";
        
        $_SESSION['mandje'] = $new;
        }
    }

?>
 
Frank -

Frank -

11/06/2007 13:48:00
Quote Anchor link
Dat is dus niet zo handig, zie mijn vorige reactie. Zet een array in de sessie (die overigens ook al een array is...) met de benodigde informatie. Daar heb je veel meer aan, het verwijderen van een artikel wordt dan ook een stuk eenvoudiger.

Begin bij de basis, de juiste data op een eenvoudige manier beschikbaar maken voor jouw code. Een string met een hele serie artikelen is een ramp.
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 14:07:00
Quote Anchor link
Ja ok, maar hoe haal ik dat dan uit elkaar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$i
= 0;
foreach($product as $producten)
  {

  $product[$i];
  }

$i++;
?>

hier komt niks uit, ik dacht dat het zo moest want toen ik mijn array ging echoen kwam er dit uit [0] => 1 - [1] => 156
Dus ik denk dan komt er het zo te staan
$product[0] = 1
$product[1] = 156
maar dat is dus niet zo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 14:23:00
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $product
= explode("-", $mandje);
    $prodi = array($product);
    foreach($product as $prodi => $prod)
               {

                echo $prod;
               }

?>


Nu komen de ID's er allemaal netjes uit.

(edit: sorry ipv van vorige bericht aan te passen maakte ik deze reactie)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
Wim Mari

Wim Mari

11/06/2007 14:34:00
Quote Anchor link
Oke ik denk dat je de foreach lus niet helemaal begrijpt, net zoals explode.

Wat je nu doet is dit:
stel, $mandje bevat 3,7
Op lijn 2 maak je een array met de producten array( 3 , 7 )
op lijn 3 doe je dit nog eens in een array, dan bekom je zoiets: array( array( 3 , 7 ) )
op lijn 4 overschrijf je de array van lijn 3. zo werkt een foreach namelijk:
foreach ($array as $value) // voor arrays in de vorm van array(waarde, waarde, waarde), zoals de array in $mandje dus!
foreach ($array as $key => $value) // voor arrays in de vorm van array(key => waarde, key => waarde, key => waarde)

Zoiets als hieronder zou dus beter zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$producten
= explode('-', $mandje)
foreach ($producten as $product)
     echo $product;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.