SESSION exploden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »
Aoi

Aoi

11/06/2007 13:20:00
Quote Anchor link
ey mensen,
ik heb nu een sessie waar meerdere productid's worden ingestopt met tussenvoegsel een "-"
In de pagina winkelmandje wil ik nu alles terug laten komen.

Hoe kan ik dit in een query gaan zetten?
want als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$producten
= explode("-", $_SESSION['mandje']);
echo $producten;
?>


Komt hier array uit.
En in vervolg moet dit nog in een mysql query komen om de namen ervan te laten zien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:54:56
 

11/06/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Zet gewoon de id's al in een array in de sessie, scheelt je een hoop gezeur.

Dan met een functie als foreach kun je de array doorlopen.
 
Wim Mari

Wim Mari

11/06/2007 13:28:00
Quote Anchor link
$producten is een array, en kan je dus printen met prin_r($producten).

In jou geval gaat dit de oplossing zijn:
$producten = explode("-", $_SESSION['mandje']);
foreach ($producten as $product)
echo ($product.'</ br>');

zo worden alle producten in de sessie geprint!
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/06/2007 13:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$producten
= explode("-", $_SESSION['mandje']);
print_r($producten);//print_r laat de inhoud van een arary zien

foreach($producten => $product){ //loop het mandje door
     //doe wat je wilt met het product, dit is steeds de volgende id
     //als alle id's geweest zijn gaat die verder na de foreach

}
?>

edit:
Ik ben traag vandaag
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 13:34:00
Quote Anchor link
Thanks weer wat geleerd,
Hoe zit dat met foreach foreach kan je toch loopen dat er steeds bijvoorbeeld 1 bijkomt?
$producten en $product.. dit snap ik niet helemaal
 
Frank -

Frank -

11/06/2007 13:37:00
Quote Anchor link
Bedenk eerst eens hoe die array eruit moet komen te zien. Data scheiden met een - (of iets anders) is niet zo handig, dan moet je exploden om er iets mee te kunnen doen.

Waarom niet bv. de volgende array aanmaken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$mandje = array(
    array(
        'artikel_id'    => 23,
        'aantal'        => 2
    ),
    array(
        'artikel_id'    => 15,
        'aantal'        => 1
    )
);

Nu kun je veel meer gegevens in de sessie kwijt, ook het aantal artikelen, en je hoeft niet meer te exploden om gegevens op te zoeken.

De data in een query zetten is nu natuurlijk appeltje-eitje, pak de juiste key uit de array en klaar ben je.
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 13:40:00
Quote Anchor link
@Frank appeltje eitje is het voor mij zeker niet ;p

zo maak ik mijn sessie aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (is_numeric($_GET['id']))
    {

//kijken of de sessie al gevuld is
    if (!isset($_SESSION['mandje']))
        {

        $_SESSION['mandje'] = $_GET['id'];
        }

    elseif (isset($_SESSION['mandje']))
        {

//nieuwe id aan de sessie toevoegen met - ertussen
        $new = "".$_SESSION['mandje']."-".$_GET['id']."";
        
        $_SESSION['mandje'] = $new;
        }
    }

?>
 
Frank -

Frank -

11/06/2007 13:48:00
Quote Anchor link
Dat is dus niet zo handig, zie mijn vorige reactie. Zet een array in de sessie (die overigens ook al een array is...) met de benodigde informatie. Daar heb je veel meer aan, het verwijderen van een artikel wordt dan ook een stuk eenvoudiger.

Begin bij de basis, de juiste data op een eenvoudige manier beschikbaar maken voor jouw code. Een string met een hele serie artikelen is een ramp.
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 14:07:00
Quote Anchor link
Ja ok, maar hoe haal ik dat dan uit elkaar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$i
= 0;
foreach($product as $producten)
  {

  $product[$i];
  }

$i++;
?>

hier komt niks uit, ik dacht dat het zo moest want toen ik mijn array ging echoen kwam er dit uit [0] => 1 - [1] => 156
Dus ik denk dan komt er het zo te staan
$product[0] = 1
$product[1] = 156
maar dat is dus niet zo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
Aoi

Aoi

11/06/2007 14:23:00
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $product
= explode("-", $mandje);
    $prodi = array($product);
    foreach($product as $prodi => $prod)
               {

                echo $prod;
               }

?>


Nu komen de ID's er allemaal netjes uit.

(edit: sorry ipv van vorige bericht aan te passen maakte ik deze reactie)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
Wim Mari

Wim Mari

11/06/2007 14:34:00
Quote Anchor link
Oke ik denk dat je de foreach lus niet helemaal begrijpt, net zoals explode.

Wat je nu doet is dit:
stel, $mandje bevat 3,7
Op lijn 2 maak je een array met de producten array( 3 , 7 )
op lijn 3 doe je dit nog eens in een array, dan bekom je zoiets: array( array( 3 , 7 ) )
op lijn 4 overschrijf je de array van lijn 3. zo werkt een foreach namelijk:
foreach ($array as $value) // voor arrays in de vorm van array(waarde, waarde, waarde), zoals de array in $mandje dus!
foreach ($array as $key => $value) // voor arrays in de vorm van array(key => waarde, key => waarde, key => waarde)

Zoiets als hieronder zou dus beter zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$producten
= explode('-', $mandje)
foreach ($producten as $product)
     echo $product;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.