Session handler

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

23/12/2007 23:14:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

vandaag heb ik mijn eigen session handler geschreven (op basis van een bestaande, op de site te vinden). Een klein detailtje is echter dat hij niet doet wat ik wil dat hij doet. Hij doet namelijk niets, en hij zou de data in de database moeten opslaan.

Zo roep ik de handler op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    session_set_save_handler('open','close','read', 'write', 'destroy', 'clean');
    session_start();
    $_SESSION['Do'] = 'Bloe';    //ff testen
    
    //dit onderstaande returnt user, dus dat is juist.

    echo ini_get('session.save_handler');
?>


Er komt niet in de database te staan.

Btw session_set_save_handler('open','close','read', 'write', 'destroy', 'clean'); geeft een true terug. en als ik if($_SESSION['Do'] = 'Bloe'){echo 'goed';} doe krijg ik goed op mijn scherm dus dat klopt ook.

Dan nu de handler itself:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php
function open($sPath = '', $sName = '')
{

    $sGebruikersnaam = 'root';
    $sWachtwoord = '***********';
    $sHost = 'Localhost';
    $sDb = 'session_handler';

    if($iLink = mysql_connect($sHost, $sGebruikersnaam, $sWachtwoord))
    {

        return mysql_select_db($sDb, $iLink);
    }

    else
    {
        return false;
    }
}

function
close()
{

    return mysql_close();
}

function
read($iId)
{

    $qLeesSession = "SELECT waarde FROM sessions WHERE id = '".mysql_real_escape_string($iId)."';";
    $rLeesSession = mysql_query($qLeesSession);
    
    if($rLeesSession)
    {

        if(mysql_num_rows($rLeesSession) == 1)
        {

            $aLeesSession = mysql_fetch_row($rLeesSession);
            return $aLeesSession[0];
        }

        else
        {
            return false;
        }
    }

    else
    {
        return false;
    }
}

function
write($iId, $sData)
{

    $qSchijfSession = "INSERT INTO sessions (s_id, maak_datum, waarde) VALUES (".mysql_real_escape_string($iId).", NOW(), '".mysql_real_escape_string($sData)."');";
    $rSchijfSession = mysql_query($qSchijfSession);
    
    if($rSchijfSession)
    {

        if(mysql_affected_rows() == 1)
        {

            return true;
        }

        else
        {
            return false;
        }
    }

    else
    {
        return false;
    }
}

function
destroy($iId)
{

    $qVerwijderSession = "DELETE FROM sessions WHERE s_id = ".mysql_real_escape_string($iId).";";
    $rVerwijderSession = mysql_query($qVerwijderSession);
    
    if($rVerwijderSession)
    {

        if(mysql_affected_rows() == 1)
        {

            return true;
        }

        else
        {
            echo mysql_error();
        }
    }

    else
    {
        echo mysql_error();
    }
}

function
clean()
{

    $qOpschonen = "DELETE FROM sessions WHERE maak_datum < (NOW() - INTERVAL 15 MINUTE);";
    return mysql_query($qOpschonen) or die(mysql_error());
}

?>


Totslot nog de database dump:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TABLE `sessions` (
  `s_id` char(26) NOT NULL,
  `maak_datum` datetime NOT NULL,
  `waarde` mediumblob NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`s_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;


Ik krijg geen foutmeldingen..

Wie help mij, alvast bedankt!

Groetjes Freek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:17:16
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

24/12/2007 12:34:00
Quote Anchor link
Ik ben er zelf al uit. De queries gingen fout. Dit :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO sessions (s_id, maak_datum, waarde) VALUES (".mysql_real_escape_string($iId).", NOW(), '".mysql_real_escape_string($sData)."');";


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO sessions (s_id, maak_datum, waarde) VALUES ('".mysql_real_escape_string($iId)."', NOW(), '".mysql_real_escape_string($sData)."');";


Want het id bestaat ook uit letters, en niet uitsluitend uit cijfers.

Wat ik wel raar vind is dat ik geen error krijg, want hij geef wel zeker een false terug. Ik wil gewoon graag een foutmelding krijgen als het niet lukt....
Hmm krijg idee, ga ff aan de slag met trigger_error() wie weet....

NB. Ik had een ideetje als ik in de database een rij met ip (van de gebruiker) erbij maak, dan sluit ik session hijacking toch uit. Want als je de cookie dan weet te veranderen in een geldig session_id dan match het ip adres ook niet. Dan zou je eventueel ook nog de browser kunnen opslaan. o.i.d. Klopt mijn theorie dat ik session hijacking dan uitsluit??
Graag jullie meningen.
 
Jan geen

Jan geen

24/12/2007 12:41:00
Quote Anchor link
Als je het ip ook opslaat kan alleen de persoon met dat ip de sessie opvragen, klopt dus.
 
Frank -

Frank -

24/12/2007 12:45:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat ik wel raar vind is dat ik geen error krijg, want hij geef wel zeker een false terug. Ik wil gewoon graag een foutmelding krijgen als het niet lukt....
Flikker MySQL dan weg, die geeft standaard slechts zelden een foutmelding. MySQL zal zijn uiterste best doen om jouw data naar de klote te helpen en pas wanneer dat niet lukt, geeft MySQL een foutmelding. Waarschijnlijk uit pure frustratie!

Maar alle gekheid op een stokje, MySQL geeft zelden een foutmelding, dat mag je eerst zelf instellen. Zie deze tutorial.

Het gebruik van een betere database is altijd aan te raden, denk bv. aan PostgreSQL een écht gratis opensource database (i.t.t. MySQL!) en wat mogelijkheiden betreft vergelijkbaar met Oracle.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

24/12/2007 12:49:00
Quote Anchor link
MySQL geeft keurig een foutmelding als ik de functie mysql_error gebruik. maar ik wil dat php een foutmelding geeft als het schrijven van bv de session niet lukt. Als de functie write dus false retourneerd, wat gebeurt bij een mislukte query, wil ik dat php gaat protesteren.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

25/12/2007 13:50:00
Quote Anchor link
bumbje
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Dat kun je natuurlijk afvangen in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(write($iId, $sData) === false))
{

    echo 'Ik protesteer!';
}

?>

Er zijn natuurlijk vele andere manieren waarop je een foutmelding kunt geven (denk aan trigger_error en het gebruik van exceptions), maar dat is helemaal aan jou. Wellicht dat je deze tutorial over foutafhandeling er even op na wilt slaan...
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

25/12/2007 16:51:00
Quote Anchor link
Hmm, exceptions gaat niet lukken want php.net zegt:
Quote:
As of PHP 5.0.5 the write and close handlers are called after object destruction and therefore cannot use objects or throw exceptions. The object destructors can however use sessions.

Die oplossing die jij geeft kan ook niet, want ten eerste weet je het id niet (owjah toch wel session_id()) Maar dan wat moet er bij data komen te stan iets als NaamS:|waarde o.i.d

Ik wil gewoon dat als ik dit doe.
$_SESSION['iets'] = 'waarde';

en er gaat een query fout, dat php dan zegt, hé stop eens ff ik kreeg een false terug. Er ging iets mis!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2007 18:44:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.