Session start

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

14/05/2011 11:51:47
Quote Anchor link
Hallo luitjes, heb een vraagje over Session start. Heb de volgende eenvoudige regels als voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$teller = 1;
$_SESSION['teller'] = $teller;
?>

<form action = "blad2.php" method = "post">
<input type = "submit" value = "versturen">
</form>

Op de pagina blad2.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
echo $_SESSION['teller'];
?>


Krijg het niet voor elkaar om de inhoud van de session op blad2.php te zien. Voorheen lukte het wel maar nu niet. Gebruik WAMP, session_start() staat bovenaan. Ook alles met dubbele quote's geprobeerd maar noppes.
Wat doe ik fout of is er wat veranderd in de nieuwere versies van PHP?

Gr.Edje
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:30:39
 
Dos Moonen

Dos Moonen

14/05/2011 12:06:12
Quote Anchor link
blad2.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
echo '<pre>$_COOKIE = ', var_dump($_COOKIE), '$_SESSION = ', var_dump($_SESSION), '</pre>';

?>


Laat het resultaat weten.
Gewijzigd op 14/05/2011 12:06:38 door Dos Moonen
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

14/05/2011 12:40:21
Quote Anchor link
Krijg dit als resultaat:

$_COOKIE = array(0) {
}
$_SESSION = array(0) {
}
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2011 13:40:39
Quote Anchor link
Kijk eens in de logfiles en php.ini.

Ik heb bovenstaande scripts letterlijk overgenomen.
Er zitten geen fouten in, het werkt gewoon.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

14/05/2011 14:33:11
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je cookies wel accepteerd?
Standaard werken PHP's sessies met cookies.
Er word een cookie aangemaakt die naar een bepaalde sessie verwijst.
Zonder die cookie zal de juiste sessie niet geladen kunnen worden, en zal er dus een nieuwe aangemaakt worden.

Bezoek je de pagina wel met een browser?
Just in case

Als je error_reporting (denk ook aan display_errors) zo hoog mogelijk staat, krijg je dan een melding?
Mogelijk is er een headers already sent fout die je niet te zien krijg, of iets anders wat het zou kunnen verklaren.
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

14/05/2011 20:00:27
Quote Anchor link
Cookies is ingeschakeld. Geen errors. Vreemd is dat hij het ook niet bij m'n host.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

14/05/2011 20:55:02
Quote Anchor link
Ed Wisseborn op 14/05/2011 20:00:27:
Vreemd is dat hij het ook niet bij m'n host.


Wat zeg je?
Werkt bij je host ook niet? In dat geval zou ik het graag met mijn eigen ogen zien.
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

14/05/2011 21:44:52
Quote Anchor link
Had de eerste file gesaved als HTML bestand. Deze eens als PHP bestand gesaved. Nu werkt het wel. Begrijp het niet dat het hier aan gelegen kan hebben.

Bedankt allemaal.
 
Wouter J

Wouter J

14/05/2011 23:13:25
Quote Anchor link
Quote:
Begrijp het niet dat het hier aan gelegen kan hebben.

Ik wel. Het is hetzelfde als dat een HTML pagina niet getoond wordt omdat je hem .css meegeeft. Bij een extensie .html parsed je browser alleen html, hij houdt geen rekening met eventuele php/ruby/ect. code in dat script. Zodra je hem opslaat als .css parsed je browser allen css, html code die daar staat wordt genegeerd. Zodra je hem opslaat als .php parsed je browser de php, wat vaak HTML code opgeleverd.

Zodra je PHP op een pagina gebruikt moet je hem altijd als .php opslaan.
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

15/05/2011 02:46:26
Quote Anchor link
Is duidelijk. Weer wat geleerd.

Gr.Edje
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.