SESSION variabele leeg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 12:01:16
Quote Anchor link
Ik zet na een inlogactie een session variabele als volgt op true:
Quote:
$_SESSION['ingelogd'] = "true";

Maar zodra ik een nieuwe pagina oproep is deze variabele weer leeg.

Ik begin elke pagina met een
Quote:
session_start();
.

Ik ben er wel achter dat bij elke pagina mijn session-id weer anders is.

Weet iemand waar de fout kan zitten? Bij voorbaat mijn dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:21:35
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 12:05:13
Quote Anchor link
Jovank vank op 12/02/2014 12:01:16:
Ik ben er wel achter dat bij elke pagina mijn session-id weer anders is.


Hoe weet je dat?
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 13:55:26
Quote Anchor link
Hi Santhe, ik zet direct na
Quote:
session_start()
het volgende in mijn code
Quote:
$a=session_id(); echo "session-id=".$a;
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 14:02:05
Quote Anchor link
Staat session_start() helemaal als eerste?
En wat doe je nog meer met session functies?
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 14:06:30
Quote Anchor link
niets.

Toevoeging op 12/02/2014 14:07:12:

en sorry,
ja
Quote:
session_start()
staat helemaal als eerste
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 14:08:40
Quote Anchor link
Je kan met phpinfo() kijken of er wel een tmp directory is ingesteld voor de sessions op de server. Is dat niet zo dan kan de server de sessions niet vasthouden.
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 14:12:36
Quote Anchor link
ok doe ik

Toevoeging op 12/02/2014 14:19:15:

Is dat de zogenaamde Virtual Directory Support?
(het is nogal veel info)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 14:25:51
Quote Anchor link
Ik dacht session_save_path maar die staat bij mij op no value en toch werkt alles prima hier.
Dus misschien vergis ik mij.
 
Michael -

Michael -

12/02/2014 14:30:32
Quote Anchor link
Ja je ziet ergens SESSION staan, met daaronder een tabel.
Wat verderop heb je session.save_path deze staat bij mij wel ingevuld.
@SanThe z'n antwoord te zien maakt dat blijkbaar niet heel veel uit. Ik neem aan dat de eerste regel 'Session support' wel op Enabled moet staan.

Je kan ook de volgende code uitvoeren, is wat korter dan phpinfo();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo session_save_path(); ?>
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 15:05:04
Quote Anchor link
de session.save_path staat op /tmp
en de sessios support op enabled.
wat nu te doen
 
Michael -

Michael -

12/02/2014 15:10:32
Quote Anchor link
Probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();

$_SESSION['naam'] = 'Jovank';

echo $_SESSION['naam'];
?>


En een volgende pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();

echo $_SESSION['naam'];
?>


Gaat dat goed?
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 15:10:56
Quote Anchor link
ik kan natuurlijk alle benodigde info naar een tabel schrijven en vervolgens telkens weer uitlezen en/of aanpassen.

Toevoeging op 12/02/2014 15:11:35:

dat zal ik proberen...

Toevoeging op 12/02/2014 15:16:35:

nee, niets dus. onbegrijpelijk
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 15:17:38
Quote Anchor link
Gewoon even een gekke test.

Maak van session_start(); eens dit:

session_id(1000);
session_start();
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 15:24:11
Quote Anchor link
nou, die is niet zo gek hoor.... hij doet 't.
maar wat is er nu gebeurd?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 20:39:13
Quote Anchor link
Nu heeft elke bezoeker hetzelfde session id. Dat is niet goed en niet veilig uiteraard. Maar het was om even te checken of het inderdaad aan het session id ligt. En ja, het ligt daar aan. Waarom je steeds een nieuw id krijgt is mij nog niet duidelijk geworden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/02/2014 20:47:06
Quote Anchor link
ik heb thuis hetzelfde probleem (windows8 en Xampp) maar ik heb nog geen tijd gehad om er eens mee te gaan testen.
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 21:19:25
Quote Anchor link
dus het zit op de server neem ik aan? Ik zal toch niet de enige zijn in dat geval?

(Ik heb trouwens geen W8 of xampp)
Gewijzigd op 12/02/2014 21:19:58 door jovank vank
 
Michael -

Michael -

13/02/2014 09:25:16
Quote Anchor link
Jovank, heb je een eigen server of een hosting? Welke server of welke hosting heb je?
 
Jovank vank

jovank vank

13/02/2014 10:44:17
Quote Anchor link
ik heb yourhosting als hosting. Zou ik daar moeten wezen? dan zou ik toch niet de enige zijn?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

13/02/2014 11:00:51
Quote Anchor link
Accepteer je cookies?
Ga je naar beide pagina's via het zelfde protocol? (http/https)
Ga je via het zelfde subdomein naar de pagina's? (dus niet http://www.example.com/ en http://example.com/)

Wat is de output van de volgende code?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

var_dump(
    session_get_cookie_params(),
    ini_get_all('session', false),
    $_COOKIE
);
?>
 
Jovank vank

jovank vank

13/02/2014 16:15:06
Quote Anchor link
Ik sta cookies toe.
Voor zover ik het begrijp gebruik ik http.
Dat van die subdomeinen begrijp ik helaas niet, sorry
En nu komtie: de dump is als volgt (hoop dat je er wat uit kunt opmaken)

array(5) { ["lifetime"]=> int(0) ["path"]=> string(1) "/" ["domain"]=> string(0) "" ["secure"]=> bool(false) ["httponly"]=> bool(false) } array(25) { ["session.auto_start"]=> string(1) "0" ["session.bug_compat_42"]=> string(1) "1" ["session.bug_compat_warn"]=> string(1) "1" ["session.cache_expire"]=> string(3) "180" ["session.cache_limiter"]=> string(7) "nocache" ["session.cookie_domain"]=> string(0) "" ["session.cookie_httponly"]=> string(0) "" ["session.cookie_lifetime"]=> string(1) "0" ["session.cookie_path"]=> string(1) "/" ["session.cookie_secure"]=> string(0) "" ["session.entropy_file"]=> string(0) "" ["session.entropy_length"]=> string(1) "0" ["session.gc_divisor"]=> string(3) "100" ["session.gc_maxlifetime"]=> string(4) "1440" ["session.gc_probability"]=> string(1) "1" ["session.hash_bits_per_character"]=> string(1) "4" ["session.hash_function"]=> string(1) "0" ["session.name"]=> string(9) "PHPSESSID" ["session.referer_check"]=> string(0) "" ["session.save_handler"]=> string(5) "files" ["session.save_path"]=> string(4) "/tmp" ["session.serialize_handler"]=> string(3) "php" ["session.use_cookies"]=> string(1) "1" ["session.use_only_cookies"]=> string(1) "1" ["session.use_trans_sid"]=> string(1) "0" } array(0) { }

Toevoeging op 14/02/2014 10:01:00:

Is er nu niemand meer die hier iets over kan vertellen?
Het enige dat ik nog te weten ben gekomen is dat het iets met cookies te maken kan hebben. Als ik bijvoorbeeld nu op deze site (phphulp) op F12 (in chrome) druk dan krijg ik bij resources, onder cookies veel info te zien waaronder een phpsessid die niet wijzigt. In mijn geval is er niets te zien.....
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.