SESSION variabele leeg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 12:01:16
Quote Anchor link
Ik zet na een inlogactie een session variabele als volgt op true:
Quote:
$_SESSION['ingelogd'] = "true";

Maar zodra ik een nieuwe pagina oproep is deze variabele weer leeg.

Ik begin elke pagina met een
Quote:
session_start();
.

Ik ben er wel achter dat bij elke pagina mijn session-id weer anders is.

Weet iemand waar de fout kan zitten? Bij voorbaat mijn dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:38:47
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 12:05:13
Quote Anchor link
Jovank vank op 12/02/2014 12:01:16:
Ik ben er wel achter dat bij elke pagina mijn session-id weer anders is.


Hoe weet je dat?
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 13:55:26
Quote Anchor link
Hi Santhe, ik zet direct na
Quote:
session_start()
het volgende in mijn code
Quote:
$a=session_id(); echo "session-id=".$a;
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 14:02:05
Quote Anchor link
Staat session_start() helemaal als eerste?
En wat doe je nog meer met session functies?
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 14:06:30
Quote Anchor link
niets.

Toevoeging op 12/02/2014 14:07:12:

en sorry,
ja
Quote:
session_start()
staat helemaal als eerste
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 14:08:40
Quote Anchor link
Je kan met phpinfo() kijken of er wel een tmp directory is ingesteld voor de sessions op de server. Is dat niet zo dan kan de server de sessions niet vasthouden.
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 14:12:36
Quote Anchor link
ok doe ik

Toevoeging op 12/02/2014 14:19:15:

Is dat de zogenaamde Virtual Directory Support?
(het is nogal veel info)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 14:25:51
Quote Anchor link
Ik dacht session_save_path maar die staat bij mij op no value en toch werkt alles prima hier.
Dus misschien vergis ik mij.
 
Michael -

Michael -

12/02/2014 14:30:32
Quote Anchor link
Ja je ziet ergens SESSION staan, met daaronder een tabel.
Wat verderop heb je session.save_path deze staat bij mij wel ingevuld.
@SanThe z'n antwoord te zien maakt dat blijkbaar niet heel veel uit. Ik neem aan dat de eerste regel 'Session support' wel op Enabled moet staan.

Je kan ook de volgende code uitvoeren, is wat korter dan phpinfo();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo session_save_path(); ?>
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 15:05:04
Quote Anchor link
de session.save_path staat op /tmp
en de sessios support op enabled.
wat nu te doen
 
Michael -

Michael -

12/02/2014 15:10:32
Quote Anchor link
Probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();

$_SESSION['naam'] = 'Jovank';

echo $_SESSION['naam'];
?>


En een volgende pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();

echo $_SESSION['naam'];
?>


Gaat dat goed?
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 15:10:56
Quote Anchor link
ik kan natuurlijk alle benodigde info naar een tabel schrijven en vervolgens telkens weer uitlezen en/of aanpassen.

Toevoeging op 12/02/2014 15:11:35:

dat zal ik proberen...

Toevoeging op 12/02/2014 15:16:35:

nee, niets dus. onbegrijpelijk
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 15:17:38
Quote Anchor link
Gewoon even een gekke test.

Maak van session_start(); eens dit:

session_id(1000);
session_start();
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 15:24:11
Quote Anchor link
nou, die is niet zo gek hoor.... hij doet 't.
maar wat is er nu gebeurd?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2014 20:39:13
Quote Anchor link
Nu heeft elke bezoeker hetzelfde session id. Dat is niet goed en niet veilig uiteraard. Maar het was om even te checken of het inderdaad aan het session id ligt. En ja, het ligt daar aan. Waarom je steeds een nieuw id krijgt is mij nog niet duidelijk geworden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/02/2014 20:47:06
Quote Anchor link
ik heb thuis hetzelfde probleem (windows8 en Xampp) maar ik heb nog geen tijd gehad om er eens mee te gaan testen.
 
Jovank vank

jovank vank

12/02/2014 21:19:25
Quote Anchor link
dus het zit op de server neem ik aan? Ik zal toch niet de enige zijn in dat geval?

(Ik heb trouwens geen W8 of xampp)
Gewijzigd op 12/02/2014 21:19:58 door jovank vank
 
Michael -

Michael -

13/02/2014 09:25:16
Quote Anchor link
Jovank, heb je een eigen server of een hosting? Welke server of welke hosting heb je?
 
Jovank vank

jovank vank

13/02/2014 10:44:17
Quote Anchor link
ik heb yourhosting als hosting. Zou ik daar moeten wezen? dan zou ik toch niet de enige zijn?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

13/02/2014 11:00:51
Quote Anchor link
Accepteer je cookies?
Ga je naar beide pagina's via het zelfde protocol? (http/https)
Ga je via het zelfde subdomein naar de pagina's? (dus niet http://www.example.com/ en http://example.com/)

Wat is de output van de volgende code?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

var_dump(
    session_get_cookie_params(),
    ini_get_all('session', false),
    $_COOKIE
);
?>
 
Jovank vank

jovank vank

13/02/2014 16:15:06
Quote Anchor link
Ik sta cookies toe.
Voor zover ik het begrijp gebruik ik http.
Dat van die subdomeinen begrijp ik helaas niet, sorry
En nu komtie: de dump is als volgt (hoop dat je er wat uit kunt opmaken)

array(5) { ["lifetime"]=> int(0) ["path"]=> string(1) "/" ["domain"]=> string(0) "" ["secure"]=> bool(false) ["httponly"]=> bool(false) } array(25) { ["session.auto_start"]=> string(1) "0" ["session.bug_compat_42"]=> string(1) "1" ["session.bug_compat_warn"]=> string(1) "1" ["session.cache_expire"]=> string(3) "180" ["session.cache_limiter"]=> string(7) "nocache" ["session.cookie_domain"]=> string(0) "" ["session.cookie_httponly"]=> string(0) "" ["session.cookie_lifetime"]=> string(1) "0" ["session.cookie_path"]=> string(1) "/" ["session.cookie_secure"]=> string(0) "" ["session.entropy_file"]=> string(0) "" ["session.entropy_length"]=> string(1) "0" ["session.gc_divisor"]=> string(3) "100" ["session.gc_maxlifetime"]=> string(4) "1440" ["session.gc_probability"]=> string(1) "1" ["session.hash_bits_per_character"]=> string(1) "4" ["session.hash_function"]=> string(1) "0" ["session.name"]=> string(9) "PHPSESSID" ["session.referer_check"]=> string(0) "" ["session.save_handler"]=> string(5) "files" ["session.save_path"]=> string(4) "/tmp" ["session.serialize_handler"]=> string(3) "php" ["session.use_cookies"]=> string(1) "1" ["session.use_only_cookies"]=> string(1) "1" ["session.use_trans_sid"]=> string(1) "0" } array(0) { }

Toevoeging op 14/02/2014 10:01:00:

Is er nu niemand meer die hier iets over kan vertellen?
Het enige dat ik nog te weten ben gekomen is dat het iets met cookies te maken kan hebben. Als ik bijvoorbeeld nu op deze site (phphulp) op F12 (in chrome) druk dan krijg ik bij resources, onder cookies veel info te zien waaronder een phpsessid die niet wijzigt. In mijn geval is er niets te zien.....
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.