sessions en arrays

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yohanna nogietsanders

yohanna nogietsanders

01/06/2011 11:10:20
Quote Anchor link
dit is mijn tabel formulier
inhaal1a.php
Quote:
<html>
<head>

<title>inhaal1a.php</title>
</head>

<body>
<form id="namen" name="form1" method="post" action="inhaal1b.php">
<table width="206" height="243" border="1">
<tr>
<td width="194">vul namen in:</td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="naam1" id="naam1" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="naam2" id="naam2" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="naam3" id="naam3" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="naam4" id="naam4" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="naam5" id="naam5" /></td>
</tr>
<tr>
<td><a href="inhaal1b.php">
<label>
<input type="submit" name="zet in array" id="zet in array" value="Submit array" />
</label>
</a></td>
</tr>
<tr>
<td height="34"><input type="reset" name="Reset" id="button" value="reset array" /></td>
</tr>
<tr>
<td height="34">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
<p><a href="inhaal1b.php">laat namen zien</a></p>
</form>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>

en dit is mijn verwerk pagina

inhaal1b.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include ("connection.php");
 $naam1 = $_REQUEST['naam1'];
 $naam2 = $_REQUEST['naam2'];
 $naam3 = $_REQUEST['naam3'];
 $naam4 = $_REQUEST['naam4'];
 $naam5 = $_REQUEST['naam5'];
 
 $namen = array ("$naam1","$naam2","$naam3","$naam4","$naam5");
 sort($namen);
print_r($namen);
echo "$namen.<BR>";
 foreach ($namen as $key => $value){
      echo "$key.<BR> $value.<P>";
 }

 

?>

mijn opdracht is dit aar het wilt me niet lukken om the array te onthouden help!!ik ben een beginner met php!!

Opdracht 1: array en session

Maak een php-pagina met daarin het volgende:

In de vijf tekstvelden kan je vijf namen invullen.

Als je op de eerste knop klikt, dan worden deze namen weggeschreven in een array.

Als je op de tweede knop klikt, dan wordt de array leeggemaakt.

Klik je op de link, dan wordt er een nieuwe pagina geopend, waarin de namen onder elkaar en op alfabetische volgorde (!) op de pagina verschijnen.





Zoek zelf op internet hoe je een array leeg kan maken en hoe je deze kan sorteren.

Sla de pagina’s op als inhaal1a.php en inhaal1b.php.

LET OP: Maak gebruik van SESSIONS om de array te laten zien op een nieuwe pagina.
Gewijzigd op 01/06/2011 11:15:00 door Yohanna nogietsanders
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:05:14
 
- Mark -

- Mark -

01/06/2011 11:16:36
Quote Anchor link
Dat wat je hebt is inderdaad een drama.

Anyway. Wat snap je niet van $_SESSION? ik zie daar niets van erin staan.
 
Yohanna nogietsanders

yohanna nogietsanders

01/06/2011 11:22:23
Quote Anchor link
ik snap niet hoe ik met sessions arrays kan onthouden en ik weet dat mijn code een puinhoop is ik ben nog steeds bezig met van alles uit te proberen.><

Toevoeging op 01/06/2011 11:25:18:

dit is the voorbeeld code die ik kon gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['namen'] = $namenlijst;
?>
Gewijzigd op 01/06/2011 11:26:09 door yohanna nogietsanders
 
- Mark -

- Mark -

01/06/2011 11:27:58
Quote Anchor link
Session is eigenlijk ook een array.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

session_start();

$_SESSION['namen'] = array('Kwik', 'Kwek', 'Jantje');

?>


Maar is jullie dat niet uitgelegd op school?
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:30:34
Quote Anchor link
Met SESSION kan je data langer opslaan per gebruiker. Je kunt het ook naar je database schrijven en dan je arrays uitlezen, maar een optie is ook om een SESSION te gebruiken. De SESSION legt volgens mij bij de gebruiker vast wat hij heeft ingevoerd.

Het makkelijke aan SESSION's is dat wanneer je de data wil wissen je gewoon de SESSION moet beeindigen.

Dus google: form/formulier en session_start

Krijg je wel in je Array de juiste gegevens wanneer je submit?
 
Yohanna nogietsanders

yohanna nogietsanders

01/06/2011 11:38:47
Quote Anchor link
dit is wat ik te zien krijg als ik submit klik

Array ( [0] => afr [1] => byt [2] => fre [3] => gfreg [4] => sd ) Array.
0.
afr.
1.
byt.

2.
fre.

3.
gfreg.

4.
sd.
ik zal proberen het te googlen thanks :)
 
- Mark -

- Mark -

01/06/2011 12:24:57
Quote Anchor link
namen[]

Je hebt nu elk formulier een genummerde naam gegeven. Je kunt ze beter allemaal de naam namen[] geven. Je krijgt dan automatich een array met namen als je het formulier verstuurd.

Stel je vult 3 namen in "Kwik, Kwek en Jantje". $_POST['namen'] ziet er dan zo uit.

array(0 => Kwik, 1 => Kwek, 2 => Jantje, 3 => '', 4 => '')

Vars buiten quotes halen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "$key.<BR> $value.<P>";
?>


wordt dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $key.'.<BR>'.$value.'.<P>';
?>


Het zelfde geldt voor de array met namen. "Is niet nodig zoals ik al eerde schreef."

$namen = array ($naam1,$naam2,$naam3,$naam4,$naam5);

$_REQUEST en onnodig vars aanmaken

$_REQUEST is een dump voor $_GET en $_POST. Je gebruikt dus in dit geval $_POST.

$naam1 = $_REQUEST['naam1']; is dus nergens voor nodig. Het wordt wel iets korter om te schrijven maar voor de rest heeft het alleen maar nadelen.

Overige Dingetjes

- Er hoeven geen () om include heen.
- Ik zie geen enkele fout afhandeling maar dat zal er nog wel in komen neem ik aan.
- Je kunt beter enkele quotes dan dubbele quotes gebruiken.
- Zet eens wat commentaar in je script. Dan kun je ook later gemakkelijker zien wat je toen dacht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.