setcookie in een if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud de Waal

Ruud de Waal

26/03/2008 14:37:00
Quote Anchor link
Ik wil kijken of het ipadres vand e gebruiker in de database voor komt en zo ja, dat er automatisch een cookie gezet wordt.

Hierdoor kan setcookie niet helemaal bovenaan komen, hoe los ik dit op ?.
Zelfs via een function werkt het niet.

Ja ik weet er is een manier met een variabele() maar zo wil ik het liever niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:13:30
 
Frank -

Frank -

26/03/2008 14:45:00
Quote Anchor link
En waarom zou setcookie helemaal bovenaan moeten komen? Zolang het maar niet ná de eerste output probeert te doen, is er niks aan de hand.

Maar, wanneer jij een script goed opbouwt, komt output toch altijd al als aller, allerlaatste. Of ik nu 25 regels code of 25000 regels code heb, op de laatste regel wordt pas de output aangemaakt. Smarty (of een andere template engine) doet wonderen. Zonder template engine kan het ook, geen enkel probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// eerst 25000 regels code met logica, database-interactie, cookies, sessies, etc.

// en dan:

echo 'aap';
echo 'noot';
echo 'mies';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.