SHA1 opslaan in DB?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

11/08/2007 18:10:00
Quote Anchor link
Jan schreef in 1 van zijn tuts het volgende:
password VARCHAR 64. Het password sla je op in je DB met een SHA1 hash

Kan iemand mij vertellen hoe ik dat doe? Gebruik phpmyadmin.

Gr.Edje
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:15:05
 
GaMer B

GaMer B

11/08/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
INSERT INTO
tabel
(id,username,password)
VALUES
(NULL,'Piet',SHA1('wachtwoord'))

Zoiets :)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

11/08/2007 18:35:00
Quote Anchor link
INSERT INTO
tabel
(username,password)
VALUES
('Piet',SHA1('wachtwoord'))

id hoeft geen waarde
 
Frank -

Frank -

11/08/2007 18:37:00
Quote Anchor link
Een VARCHAR(64)? Vreemd en overbodig, een sha1-hash bestaat uit 40 karakters, een VARCHAR(40) is dus voldoende.

Overigens kun je ook de PHP-functie pakken om het wachtwoord te hashen, dan wordt er al een hash richting de database gestuurd. Nog net een tandje veiliger!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$password
= sha1($_POST['password'];
$username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);

$query = "
INSERT INTO
  tabel(
    username,
    password
  )
VALUES(
  '"
.$username."',
  '"
.$password."'
)"
;
// rest van het script
?>

In het voorbeeld van GaMer13 wordt ook het id en de waarde NULL genoemd. Wanneer het id een auto_increment heeft, daar lijkt het wel op, ga deze kolom dan niet nogmaals in de query opnemen. De database weet dondersgoed wat hij met een auto_increment aanmoet, hij zal dit echt niet plotseling vergeten. Zelfs MySQL is niet zó stom...
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

11/08/2007 19:10:00
Quote Anchor link
Het begint al wat duidelijker te worden. Het ging namelijk om Tut:

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/415/

Vreemde is dat bij de index.php hij steeds Header enz geeft. Begrijp dat hij al wat verzonden heeft maar heb het script zo overgenomen van Jan.

Nog een keer geprobeert doet het nu wel.
Voorlopig bedankt voor jullie reactie.

Edje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ed Wisseborn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.