Shoutbox probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Siebe Broux

Siebe Broux

20/05/2010 20:22:13
Quote Anchor link
kijk dit is wat ik wil met sessies de shoutbox veilig maken tegen anti spam.
Dat is natuurlijk niet helemaal veilig maar ze moeten al hun geschiedenis enz wissen tot ze weer kunnen sturen. Maar ik wil dat er op die shoutbox een tijd komt zodat er ieder uur een berichtje kan geplaatst worden,
maar het moet met sessies blijven hoe doe ik dat?

dit heb ik:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SESSION['gepost'] == 1) {
    echo "Je kan maar 1 bericht per dag posten!";
}
else {

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Shoutbox - beta</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

include("connect.php");

$Naam =     mysql_real_escape_string(strip_tags($_POST['Naam']));
$Bericht =     mysql_real_escape_string(strip_tags($_POST['Bericht']));
$IP =         $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


if(isset($_POST['Toevoegen'])) {
    if(empty($Naam)) {
        echo "Geen naam ingevuld!<br />";
    }

    elseif(empty($Bericht)) {
        echo "Geen bericht ingevuld!<br />";
    }

    elseif(strlen($Naam) > 40) {
        echo "Naam us te lang!<br />";
    }

    elseif(strlen($Bericht) > 125) {
        echo "Bericht is te lang!<br />";
    }

    else {
        $insert = "INSERT INTO `shoutbox` (IP, Naam, Bericht) VALUES ('$IP', '$Naam', '$Bericht')";
        mysql_query($insert) or die(mysql_error());
        echo "Je bericht werd succesvol toegevoegd!<br />";
        $_SESSION['gepost'] = 1;
    }
}
}


    $query = "SELECT * FROM shoutbox ORDER BY id DESC LIMIT 4";
    $shout = mysql_query($query);
while($r = mysql_fetch_array($shout)) {
    echo " ".$r['Naam'].": ".$r['Bericht']."<br /> ";
}




?>

<form method="POST">
<table border="0">
<tr>
<td><strong>Naam:</strong></td>
<td><input type="text" name="Naam" maxlength="40" /></td>
</tr>

<tr>
<td><strong>Bericht:</strong></td>
<td><textarea name="Bericht" maxlength="125"></textarea></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><input type="submit" name="Toevoegen" value="Toevoegen!" /></td>
</tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:22:48
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/05/2010 20:52:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dit met sessies willen doen? Ook dat is niet waterdicht.

Sla in de database bij elk bericht ook een datumtijd stempel op en controleer voordat iemand een bericht plaatst of er niet al een bericht bestaat met dat ip adres binnen een bepaald tijdsbestek.
 
Siebe Broux

Siebe Broux

20/05/2010 21:02:05
Quote Anchor link
En hoe doe je dat? :s
 

20/05/2010 21:17:51
Quote Anchor link
Blanche:
Sla in de database bij elk bericht ook een datumtijd stempel op en controleer voordat iemand een bericht plaatst of er niet al een bericht bestaat met dat ip adres binnen een bepaald tijdsbestek.


Let wel op dat als je site veel bezocht wordt door scholieren, of mensen van een bedrijf, dat er dan vaak maar 1 iemand een bericht kan plaatsen.
Meestal gebruiken scholen en bedrijven maar een paar ip adressen, dus er zitten veel meer mensen achter 1 ip adres.
 
Siebe Broux

Siebe Broux

20/05/2010 21:44:24
Quote Anchor link
Dat is niet echt een antwoord op m'n vraag :s
 
Yea Rupie

Yea Rupie

20/05/2010 21:47:42
Quote Anchor link
Als je anti-spam wil hebben, kun je ook gewoon per minuut of per 5 minuten 1 bericht. Dan zal het niet zo een groot probleem zijn als je het per IP doet.
 
Siebe Broux

Siebe Broux

20/05/2010 22:04:55
Quote Anchor link
Aaargh, heeft hier niemand een voorbeeld hoe ik het ga scripten fz?
 
Siebe Broux

Siebe Broux

21/05/2010 16:12:49
Quote Anchor link
hehe
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

21/05/2010 20:01:13
Quote Anchor link
Misschien dit iets?
Niet getest, maar zou een opzet kunnen zijn. (hoewel wel omslachtig, zou ook korter kunnen denk ik)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

include("connect.php");

$Naam =     mysql_real_escape_string(strip_tags($_POST['Naam']));
$Bericht =     mysql_real_escape_string(strip_tags($_POST['Bericht']));
$IP =         $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


if(isset($_POST['Toevoegen'])) {
    if(empty($Naam)) {
        echo "Geen naam ingevuld!<br />";  
    }

    elseif(empty($Bericht)) {
        echo "Geen bericht ingevuld!<br />";
    }

    elseif(strlen($Naam) > 40) {
        echo "Naam us te lang!<br />";
    }

    elseif(strlen($Bericht) > 125) {
        echo "Bericht is te lang!<br />";
    }

    else {
        $date=date('d-m-Y-H-i-s');
        $sql1 = "SELECT * FROM shoutbox WHERE IP = '$IP'";
        $res1 = mysql_query($sql1) or die(mysql_error());
        while(mysql_fetch_array($res1)){
                $ip=$res1['IP'];
                $datumtijd=$res1['datumtijd'];
        }

                 //arrays met daarin alle tijdsgegevens
                $a1=exlode("-", $datumtijd);
                $a2=exlode("-", $date);
                //hier kun je tijdsbestek uitkiezen, nu is hij om het uur ingesteld
                if(($a1[0]==$a2[0])&&($a1[1]==$a2[1])&&($a1[2]==$a2[2])&&($a1[3]==$a2[3])&&($a1[4]!==$a2[4])&&($a1[4]!==$a2[4])){
                        $date=date('d-m-Y-H-i-s');
                        $insert = "INSERT INTO `shoutbox` (IP, Naam, Bericht, datumtij) VALUES ('$IP', '$Naam', '$Bericht', '$date')";  
                        mysql_query($insert) or die(mysql_error());
                         echo "Je bericht werd succesvol toegevoegd!<br />";
                        
                }
    }
}
}




    $query = "SELECT * FROM shoutbox ORDER BY id DESC LIMIT 4";
    $shout = mysql_query($query);
while($r = mysql_fetch_array($shout)) {
    echo " ".$r['Naam'].": ".$r['Bericht']."<br /> ";
}




?>
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

21/05/2010 20:09:16
Quote Anchor link
gebruik gewoon captcha? en daarbij, een publieke volledig spam vrije shoutbox maken lukt je niet. Ik zou een vingerafdruk gebruiken. je neemt de gebruiker zijn ip address, browser, en isp *al is dat overdreven met ip er al bij* in een md5 hash. vergelijk die met een post, en wis 5 minuten na post de vingerafdruk... een beetje omslachtig. Maar een uitgebreide vingerafdruk werkt meestal wel. tenzij je inderdaad met ene bedrijf/school te maken hebt. die hebben namelijk meestal de zelfde browser.
Gewijzigd op 21/05/2010 20:10:54 door wesley Overdijk
 
Siebe Broux

Siebe Broux

21/05/2010 21:18:03
Quote Anchor link
captcha past niet in m'n lay-out dus daarom gebruik ik dat niet ;)
 
Synaps Framework

Synaps Framework

21/05/2010 21:46:50
Quote Anchor link
Siebe:
captcha past niet in m'n lay-out dus daarom gebruik ik dat niet ;)


??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.