show create table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

16/05/2023 07:16:48
Quote Anchor link
Hoi

Ik heb een db-backupscript dat logischerwijze ook gebruikt maakt van "show create table"
Echter staat daar ook "AUTO_INCREMENT=value" Is er een mogelijkheid om dit te verwijderen via sql? een extra optie of zo?

Indien niet weet iemand een goede regex om het te doen via php?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:00:22
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/05/2023 08:37:04
Quote Anchor link
Geen idee waarom je dat zou willen, maar de regex om hem te vinden is vrij simpel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
AUTO_INCREMENT=[0-9]+


Hou er wel rekening mee dat als je de backup maakt zonder je keys dat je relaties hoogst waarschijnlijk om zeep geholpen worden op het moment dat je de backup terug zet
 
Jan R

Jan R

16/05/2023 08:52:40
Quote Anchor link
Ik wil dit omdat ik de database soms moet hermaken in testomgeving. (nieuwe versie van mariaDB kijken of alles nog correct werkt van 0, ...) En dan wil ik niet dat de increment soms start over de 1000 :)
Toch bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/05/2023 09:06:22
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen mysqldump?
 
Ivo P

Ivo P

16/05/2023 10:19:12
Quote Anchor link
het beste script dat je kunt maken, bevat "mysqldump"

Eigen bouwsels zullen eigenlijk altijd wel tekortkomingen hebben: of je vergeet triggers, procedures. Of de volgorde van terugzetten van data gaat niet op volgorde met FK restricties die *soms* problemen geven.

Vooral *soms* is vervelend als je test wel goed gaat, maar in geval van problemen je backup onbruikbaar blijkt.

Terug naar je vraag: waarom zou je de auto-increment value leeg willen hebben? als die op 1023 staat dan zullen je backup-terugzet-insert-query's die eerste 1022 toch wel netjes vullen? En je wilt ook niet dat als je teller op 1023 staat en je de laatste 23 wist, je na de backup ineens weer opnieuw 1001 tm 1022 gaat aanmaken na nieuwe inserts.

Toevoeging op 16/05/2023 10:22:12:

"En dan wil ik niet dat de increment soms start over de 1000 "

Want? heeft dat id een betekenis voor jou? Zo te zien heeft het topic hier op PHPHulp id 104707.
Is dat voor iemand interessant?

Wat het beter geweest als dit getal deelbaar was door 5, of dat het even was? Waarom zou dat kleiner dan 1000 moeten zijn?
Zie het ID als je BSN: het is een uniek getal, maar de waarde ervan is onbelangrijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/05/2023 11:48:55
Quote Anchor link
Ik heb wel een idee waarom veel mensen snel grijpen naar een andere oplossing dan mysqldump, en dat is omdat ze geen SSH-toegang hebben,

Zelf denk ik dat schijn bedriegt, want je kan vaak wel chmod-rechten instellen, en een cronjob draaien.

Dus als je een db_backup.sh bestand maakt met onderstaande code erin, en die op een tijdstip dichtbij laat draaien, dan wordt er in luttele seconden een dumpje gemaakt, zonder dat PHP erbij komt kijken. Ter informatie: Mijn database van 80 MB wordt in enkele tellen al omgezet naar een SQL-file. Via phpMyAdmin duurt het aanzienlijk langer omdat alles stuk voor stuk in het geheugen lijkt te worden geladen, wat vaak beperkt is.

Zorg er wel voor dat je het .sh uitvoerbaar maakt met chmod, wat vaak via de filemanager in je hostingpaneel gaat, of via (S)FTP.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
#!/bin/bash

# MySQL-verbindingsgegevens
DB_HOST="localhost"
DB_USER="root"
DB_PASSWORD="password"
DB_NAME="database_name"

# Uitvoerbestand voor de dump
OUTPUT_FILE="/path/to/output/dump.sql"

# MySQL-dump uitvoeren
mysqldump -h $DB_HOST -u $DB_USER -p$DB_PASSWORD $DB_NAME > $OUTPUT_FILE


Na afloop kan je altijd omgekeerd een SQL-file uitvoeren met de 'mysql' binary om wat data aan te passen. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de Twitter API key's van de live database worden vervangen. Je wilt niet graag tweets of notificaties uit je testomgeving naar de liveomgeving brengen.
Gewijzigd op 16/05/2023 11:52:56 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

17/05/2023 00:42:07
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/05/2023 09:06:22:
Waarom gebruik je geen mysqldump?


Stomme provider ondersteunt dat niet. Geen uitvoering mogelijk via eender welk uitvoerbaar bestand :( Ook al geen cron-jobs. Het zou anders wel ne dump worden.
Ik gebruik geen mysql procedures.

Ik wil starten bij 1, het begin. Misschien stom maar mijn brein is nu eenmaal soms een beetje raar :)

Toch allen bedankt.

Op mijn eigen server heb ik wel een dump-scriptje. Ik start het wel manueel omdat die db weinig wijzigt. Maakt zelf een map aan met de datum En de bestandsnaar bevat de ook de tijd.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2023 01:04:58
Quote Anchor link
Kan je niet met system() eens whereis mysqldump uitvoeren om de locatie te weten?
Misschien werkt het wel via een pad.
Gewijzigd op 17/05/2023 01:05:32 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

17/05/2023 12:04:44
Quote Anchor link
Nope
disable_functions disk_total_space, diskfreespace, exec, system, popen, proc_open, proc_nice, shell_exec, passthru, dl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2023 13:49:41
Quote Anchor link
Wel matig. :-/
 
Willem vp

Willem vp

20/05/2023 15:10:05
Quote Anchor link
Sommige providers ondersteunen database-connecties van buitenaf. In dat geval zou je MySQL op je eigen computer kunnen installeren en op die manier via mysqldump een backup maken. Je moet dan de parameter "-h <hostname>" opgeven, waarbij <hostname> de DNS-naam of het IP-adres is van de database-server van je provider.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.