Show en hide stukken van een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Adriaan

Adriaan

21/08/2006 18:35:00
Quote Anchor link
Ik heb een string: $bericht. Je ziet maar 10 tekens (incl. spaties) van die string. Sommige berichten zijn langer dan 10 tekens. Daar worden dan de eerst 10 tekens getoont.

Ik heb nu zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$bericht
= "Heejj, hoe is het zo met jullie?";
$tekens = strlen($bericht);
if ($tekens > 10)
{

$bericht = substr($bericht, 0, 10)."... [show]";
}

echo $bericht; // Heejj, hoe... [show]
?>


Nu wil ik graag dat je als gebruiker ook het hele bericht kan zien. Met bijv. de buttons 'show' en 'hide'.

Hopelijk kan iemand mij helpen,
Adriaan
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 05:49:18
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/08/2006 18:43:00
Quote Anchor link
Dit is me al eens eerder gevraagd en toen heb ik dit voorbeeld gemaakt.
 
Adriaan

Adriaan

21/08/2006 19:28:00
Quote Anchor link
Heeft er iemand nog een idee? Wat misschien iets makkelijker in te planten is in het script? Kan dit niet gewoon in php?
 
Simon Blok

Simon Blok

21/08/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Onderdelen verbergen of juist weer tonen is alleen mogelijk in javascript of iets soortgelijks. Dit weer in omdat php server-side is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 
Eric Cartman

Eric Cartman

21/08/2006 19:44:00
Quote Anchor link
Met PHP zal het niet gaan, omdat PHP op de server wordt uitgevoerd en dan een HTML pagina opstuurt als resultaat. Je zult dus iets met Javascript moeten doen (of een vergelijkbaar iets). . .

Edit: Simon was me voor :c)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric Cartman
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

21/08/2006 19:46:00
Quote Anchor link
@ Adriaan : ik ben ook aan het stoeien gegaan met de code en alles werkt prima mits je precies doet zoals Jan heeft gecodeerd. Ik wou graag mijn lay-out behouden zoals hij nu is en dus alleen de code uitklappen wanneer iemand dit wenstte te lezen en de rest gewoon in de tabel houden en dit kreeg ik niet voor elkaar omdat het voorbeeld met divjes werkt.
 
Legolas

Legolas

21/08/2006 19:51:00
Quote Anchor link
@lissy: problemen welkom :P
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

21/08/2006 20:08:00
Quote Anchor link
@ Legolas : *grinnnnn* dat wordt dan morgen met je goedvinden want nu is het sporten geblazen :-0)
 
Legolas

Legolas

21/08/2006 20:10:00
Quote Anchor link
hmm, voor deze ene keer dan :P dat wordt dan wel na t werken :P
 
Adriaan

Adriaan

21/08/2006 20:45:00
Quote Anchor link
Owkay.. ik ga het proberen
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/08/2006 21:14:00
Quote Anchor link
@Adriaan: Php wordt enkel bij het laden of bij het drukken op een button gebruikt.

Je kunt het handmatig instellen. of een button Lees Verder plaatsen als het om een nieuwsysteem gaat.
 
Adriaan

Adriaan

21/08/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met een "nieuwsysteem"?
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/08/2006 21:18:00
Quote Anchor link
Bij een nieuwssyteem worden stukjes op het front ook altijd ingekort.
 
Adriaan

Adriaan

03/10/2006 00:09:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: Het script werkt goed, maar ik zit nog met een probleempje. In het script staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//(...)

        function init () {
            _msg1 = new getObj ('titel1');
            _msg2 = new getObj ('titel2');
            _msg3 = new getObj ('titel3');
            
            _msg1.obj.onclick = function () { return flip_text ('msg1'); };
            _msg2.obj.onclick = function () { return flip_text ('msg2'); };
            _msg3.obj.onclick = function () { return flip_text ('msg3'); };
        }


//(...)
?>


Kan 'msg1' en 'titel1' tot en met 30 ook op een andere manier geschreven worden? In de divjes is het natuurlijk noodzakelijk, maar is dat ook zo in het script?
 
Adriaan

Adriaan

12/10/2006 20:51:00
Quote Anchor link
Iemand ander een oplossing?
http://jankoehoorn.nl/phphulp/messages.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.