Shuffle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »
Jasper Geelen

Jasper Geelen

31/01/2010 17:38:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een soort van spelletje te maken waarbij je een 4 cijferige code moet kraken. Hier krijg je 4 cijfers te zien en die moet je in een random order invullen en op die manier gewoon geluk hebben dat je het goed raad. Hiervoor genereer ik een random nummer tussen de 1000 en 9999 en die wil ik in random order laten zien op het scherm door middel van shuffle.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$randomNum
= rand(1000, 9999);
echo (shuffle($randomNum));
?>

Deze code werkt alleen helaas niet, het echo'd helemaal geen nummer. De controle of ze het goede nummer hebben ingevuld kijkt naar $randomNum (dus ze raden als het ware $randomNum) en daarom kan ik dus niet eerst shuffle $randomNum en dan pas de echo, want dan zal het nummer wat ze moeten raden al direct op het scherm staan.

Enig idee hoe ik dit werkend kan krijgen?

Alvast bedankt!

// poNji
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:31:22
 
Henk PHP

Henk PHP

31/01/2010 17:47:00
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je aan het doen bent.

shuffle schud een array, niet een int
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

31/01/2010 17:50:00
Quote Anchor link
Je maakt van de code een sessie. Die sla je op en controleer je telkens dat iemand een poging doet om de code te kraken. Ben je bekend met sessies?
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

31/01/2010 17:51:00
Quote Anchor link
Henk schreef op 31.01.2010 17:47:
Ik snap niet helemaal wat je aan het doen bent.

shuffle schud een array, niet een int

Ik snap Arrays nog niet helemaal dus had gehoopt een omweg te kunnen vinden.

Jezpur schreef op 31.01.2010 17:50:
Je maakt van de code een sessie. Die sla je op en controleer je telkens dat iemand een poging doet om de code te kraken. Ben je bekend met sessies?

De code om het te controleren heb ik al klaar en is inderdaad met sessies. Enige wat ik nodig heb is dat er een random 4 cijferig nummer weer gegeven moet worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
- Mark -

- Mark -

31/01/2010 17:55:00
Quote Anchor link
Niet getest maar zou moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    #| 4 cijferige code.
    
        $code = rand(1000, 9999);
        
        
    #| Shuffle code
    
        $shuffled_code = str_shuffle($code);


    #| Resultaat weergeven.
    
        echo 'De goede code is '.$code.' en de geshufffelde code is '.$shuffled_code.'.';
        
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

31/01/2010 18:01:00
Quote Anchor link
Maar eigenlijk krijg je toch al een random nummer met rand()?
 
- Mark -

- Mark -

31/01/2010 18:04:00
Quote Anchor link
Je moet het random nummer raden door de geshuffelde variant in de goede volgorde te zetten. Dat wil zeggen als ik het goed begrepen heb.
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

31/01/2010 18:04:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 31.01.2010 18:01:
Maar eigenlijk krijg je toch al een random nummer met rand()?

Klopt, maar dat is het nummer waar de controle naar kijkt. Het nummer dat in $randomNum word gegenereerd is het nummer wat de gebruiker moet raden, dus als je die echo'd dan is het vrij simpel.. Daarom moet het nummer in willekeurige volgorde worden weergegeven waardoor de gebruiker de cijfers weer door elkaar moet husselen.

@Mark: Werkt perfect! Dankjewel.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

31/01/2010 18:10:00
Quote Anchor link
poNji schreef op 31.01.2010 17:51:
Ik snap Arrays nog niet helemaal dus had gehoopt een omweg te kunnen vinden.

Lijkt me dan juist een doel om ze te leren snappen in plaats van er omheen werken.
 
Pim -

Pim -

31/01/2010 18:24:00
Quote Anchor link
En waarom niet beginnen bij 0 ipv 1000?
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

31/01/2010 18:28:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 31.01.2010 18:10:
poNji schreef op 31.01.2010 17:51:
Ik snap Arrays nog niet helemaal dus had gehoopt een omweg te kunnen vinden.

Lijkt me dan juist een doel om ze te leren snappen in plaats van er omheen werken.

Ga ik ook zeker doen, maar dat doe ik liever door met iets nieuws te beginnen ipv het in me huidige script te knutselen.

Pim schreef op 31.01.2010 18:24:
En waarom niet beginnen bij 0 ipv 1000?

Omdat het een 4 cijferig nummer moet zijn, en alles onder de 1000 is niet 4 cijferig :)
 
- Mark -

- Mark -

31/01/2010 18:28:00
Quote Anchor link
Je krijgt dan niet altijd een 4 cijferige code.

Edit: Te laat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Pim -

Pim -

31/01/2010 19:52:00
Quote Anchor link
Dan zet je er toch nullen voor?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$n
= (int) sprintf('%04d', $n);
?>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

31/01/2010 20:01:00
Quote Anchor link
@Pim,
Dan krijg je alleen maar dat er extra vaak een 0 in voorkomt.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

31/01/2010 20:59:00
Quote Anchor link
poNji, je hebt nu de kans op bijvoorbeeld 7777

Wat denk je hiervan? (Niet getest)
Hij maakt een array met de getallen 0 t/m 9. Die wordt geschud, daarna pakt hij de eerste 4 en zet die in je sessie (om te kunnen controleren) en daarna pakt die een array van 1 t/m 4 om die te schudden en daarmee de volgorde weer te geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $getallen
= range(0,9);
    shuffle($getallen);
    $_SESSION['getallen'][1] = $getallen[0];
    $_SESSION['getallen'][2] = $getallen[1];
    $_SESSION['getallen'][3] = $getallen[2];
    $_SESSION['getallen'][4] = $getallen[3];
    
    $volgorde  = shuffle(range(1,4));
    foreach($volgorde AS $nummer)
    {

         echo $_SESSION['getallen'][$nummer];
    }

?>
 
- Mark -

- Mark -

31/01/2010 21:22:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waar het gebruik van $_SESSION goed voor is in dit geval maar om het 7777 ' En soortgelijke ' probleem op te lossen kun je ook het volgende doen.

LET OP! array_rand kiest sleutels en geen waardes, In dit geval is dat geen probleem het is even ter informatie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

    #| Vier verschillende cijfers tussen de 0 en 9 kiezen.

        $cijfers = array_rand(range(0,9), 4);
        

    #| 4 cijferige code samenstellen.
    
        $code = implode('', $cijfers);
        
        
    #| Shuffle code.
    
        $shuffled_code = str_shuffle($code);


    #| Resultaat weergeven.
    
        echo 'De goede code is '.$code.' en de geshufffelde code is '.$shuffled_code.'.';
        
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

31/01/2010 22:15:00
Quote Anchor link
Mark, die session is omdat ik het idee krijg dat de ts wilt dat de gebruiker het kan raden.
Je moet de getallen dan ergens opslaan.
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

31/01/2010 23:57:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 31.01.2010 22:15:
Mark, die session is omdat ik het idee krijg dat de ts wilt dat de gebruiker het kan raden.
Je moet de getallen dan ergens opslaan.

Correct. Bedankt voor jullie suggesties wat betreft hoe het anders kan, zal het morgen even gaan toepassen en testen :)
 
Pim -

Pim -

01/02/2010 09:53:00
Quote Anchor link
@nico
Nee hoor, juist de getallen 0 t/m 9999 zijn correct, 1000 t/m 9999 niet. Bij de eerste zijn alle getallen gelijk verdeeld, bij de tweede niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.