Significantie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »
Raav S

Raav S

19/01/2014 18:47:08
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script dat mijn antwoord controleerd op een som (bijvoorbeeld 5+970-1000+10*15 = ?)
het probleem is dat ik niet zou weten hoe ik de antwoorden op de juiste significantie af moet ronden, een som als (f =1/T -> 1/3 = ? zou 0,4 moeten antwoorden aangezien dit een natuurkunde formule is, ik probeer een manier te vinden om altijd de juiste significantie te krijgen.

Kan iemand mij hierbij helpen, want google is geen hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:46:00
 
Php knipper

php knipper

19/01/2014 19:06:20
Quote Anchor link
is dat niet de formule om frequentie te berekenen?
Gewijzigd op 19/01/2014 19:06:30 door php knipper
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 19:09:21
Quote Anchor link
dat is inderdaad de formule om frequentie mee te berekenen, maar dit helpt niet echt bij mijn probleem :(
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 21:10:38
Quote Anchor link
Wat is het probleem dan precies?
Moet je keuzes maken tussen afronden naar boven/beneden/wiskundig?
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2014 21:26:01
Quote Anchor link
Het gaat hier denk ik om het bepalen van het aantal significante cijfers. Als je bijvoorbeeld alleen maar getallen van 3 cijfers gebruikt, kan je antwoord nooit met 4 cijfers nauwkeurig worden uitgedrukt.
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 21:42:52
Quote Anchor link
Inderdaad, ik wil de significantie regels toe kunnen passen,
zoals dat 11.1234 + 4.17 = 15.29
en niet 15.2934 want die laatste 2 cijfers zijn niet nouwkeurig genoeg,
of dat 10.00 * 20.0 = 200 en niet 200.0 want 1 van de getallen is niet nouwkeurig genoeg.

Dit zijn dingen die je gebruikt bij natuurkunde en scheikunde.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 21:51:18
Quote Anchor link
Weet je dan van te voren welke input niet nauwkeurig genoeg is?
Want dan kan je dat vrij eenvoudig met round doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo round(11.1234, 2) + 4.17;
?>


Toevoeging op 19/01/2014 21:57:46:

Trouwens wel grappig, 11.1234 is niet nauwkeurig genoeg maar 4.17 wel
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 22:10:07
Quote Anchor link
Helaas dat de nauwkeurigheid zal steeds veranderen, dus de simpele round() oplossing zal niet werken, ik ben denk ik meer opzoek naar een snippet van een script dat de juiste significantie antwoord ongeacht de ingevoerde nauwkeurigheid,

ik zei inderdaad iets verkeerd, de 4.17 is niet net zo nauwkeurig gemeten dus dat getal verpest de nauwkeurigheid van 11.1234
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 22:19:50
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp wil je afronden naar het getal met de minste decimalen?
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2014 22:25:45
Quote Anchor link
Ger, het gaat over de wiskundige significantie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Significant_cijfer

Volgens mij zal je van alle getallen het aantal cijfers achter de komma moeten bepalen en dan het kleinste aantal nemen en je resultaat daarop formatten (afronden zo je wilt). Hier staan een aantal methodes om het aantal decimalen te bepalen: http://stackoverflow.com/questions/6619377/how-to-get-whole-and-decimal-part-of-a-number
 
Wouter J

Wouter J

19/01/2014 22:25:49
Quote Anchor link
Nee, significantie is het optellen van het aantal cijfers. Voorbeeldjes:

cijfersignificantie
1233
123.44
0.51
1.02
0.00011
0.00102
3.5E22


en daar zien we dan ook weer meteen het probleem. Als eerste ziet PHP 1.0 gewoon als 1 aan, dus tenzij je met een string werkt (wat niet kan in een formule) zou PHP daar nooit significatie 2 van kunnen maken.
Ten tweede moet je niet slechts het aantal getallen achter de komma tellen en de gene voor de komma, alle nullen aan het begin moeten weggedacht worden.
Als derde zal PHP 3.5E2 als 350 aanzien, wat dus voor significatie 2 en niet 3 wordt aangezien.
En als laatste zal PHP problemen gaan krijgen met het bepalen van de significatie van wiskundige getallen. Als je bijv. pi gaat gebruiken (pi()) dan moet dat niet gebruikt worden, aangezien deze wiskundige oneindigheid heeft. PHP zal dit echter aanzien als een getal met significatie 14. En getallen als 1 / 3 worden ook niet als wiskundig oneindig gezien, maar als significatie 15.

Dus 100% water dicht kun je het niet maken. De meest logische optie voor mij zou zijn om het getal naar een string om te zetten, de komma eruit te slopen, alle nullen ervoor en dan de lengte van de string tellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function sig($number) {
    $numberString = (string) $number;
    $numberString = preg_replace('/^0+|[.,]/', '', $numberString);

    return strlen($numberString);
}

?>


Ook deze code werkt niet. Het is dus naar mijn mening onmogelijk de significatie te bepalen, (string) 1.0 geeft namelijk '1' en niet '1.0'. Dus significatie 1, terwijl het 2 moet zijn.
Gewijzigd op 19/01/2014 22:36:26 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2014 22:31:12
Quote Anchor link
Wouter heeft inderdaad wel gelijk dat het aantal cijfers duidend is, niet het aantal achter de komma.
1000 is dan ook anders dan 1x10E3.
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 23:55:55
Quote Anchor link
Significantie van het antwoord gaat anders met +,- dan met *,/ de engelse wikipedia heeft volgens een betere uitleg, toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2014 00:27:08
Quote Anchor link
Raav S op 19/01/2014 23:55:55:
toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is

Tsja, ze laten iedereen maar achter een computer plaatsnemen tegenwoordig... ;-)

Ik denk dat je er niet aan ontkomt om nog een stap rigoureuzer te werk te gaan dan Wouter beschrijft. Je zal alle gebruikte getallen als vanaf het moment van input als string moeten behandelen (en niet pas converteren naar een string zodra je cijfers moet gaan tellen). Bij een weakly typed taal als PHP kan het nog wel eens een uitdaging zijn om dat goed te doen...
 
Wouter J

Wouter J

20/01/2014 07:44:30
Quote Anchor link
Quote:
Significantie van het antwoord gaat anders met +,- dan met *,/ de engelse wikipedia heeft volgens een betere uitleg, toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is

Sorry Raav, maar ik weet best wat significatie is, vwo natuur-/scheikunde heeft dat namelijk ook.
En het heeft helemaal niks met +,-,* of / te maken. Significatie gaat om de gegevens die je gebruikt in de formules. Als je meetapparatuur (want daar komen die gegevens vandaan) niet preciezer kan zijn dan significatie 3 dan mag je antwoord ook niet preciezer zijn, hij is immers gebaseerd op een minder precies antwoord. Wat je vervolgens in die berekening doet maakt niks uit.
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2014 10:00:55
Quote Anchor link
Wouter J op 20/01/2014 07:44:30:
En het heeft helemaal niks met +,-,* of / te maken.

Dat is niet helemaal waar. Bij optellen en aftrekken kijk je naar het aantal decimalen van het (gemeten) getal met het kleinste aantal significante decimalen. Dus 100,00 + 10,0 wordt 110,0 (en niet 110). Bij vermenigvuldigen en delen kijk je wel naar het totaal aantal significante cijfers van de (ook hier weer gemeten) invoerwaardes.
 
Raav S

Raav S

20/01/2014 20:32:54
Quote Anchor link
Dat is wat ik bedoel willem, ik neem aan dat de meeste hier wel een vergelijkbare opleiding hebben gedaan dus zouden moeten weten hoe dit gaat.

Maar heeft iemand misschien een idee hoe de de uitkomst significantie van een string als
"(100.00+25.0)*.004*4000"

kan halen, dit zou dus significantie = 1 moeten geven.

Toevoeging op 20/01/2014 21:20:02:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$som
= "20.0*0.010/0.0500";
$som2 = str_replace("*","[x]",$som);
$som2 = str_replace("/","[x]",$som2);
$vars = explode("[x]", $som2);
$sigs = array();
foreach ($vars as $value) {
    $vars2 = str_split($value);
    $check = true;
    $count = 0;
    foreach ($vars2 as $value2) {
        if ($check) {
            if ($value2 != "0") {
                if ($value2 != ".") {
                    $check = false;
                    }
                }
            }

        if ($check == false) {
            if ($value2 != ".") {
                $count++;
                }
            }
        
        }

    echo $value." => ".$count."<br />";
    array_push($sigs, $count);
    }

echo "kleinste significantie : ".min($sigs);
?>


dit is een manier om de kleinste significantie te vinden voor keer en gedeeld door sommen, maar ik moet hieraan een manier toevoegen die ook de kleinste significantie van plus en min sommen vind, en rekening kan houden met de reken regels(haakjes gaan voor, dan wortels en machten, dan keer en gedeeld door en daarna pas plus en min sommen uitrekenen)

Toevoeging op 20/01/2014 21:33:09:

dit is bijvoorbeeld een code om het kleinste aantal significante decimalen te berekenden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$som
= "20.0+0.010-0.0500";
$som2 = str_replace("+","[x]",$som);
$som2 = str_replace("-","[x]",$som2);
$vars = explode("[x]", $som2);
$sigs = array();
foreach ($vars as $value) {
    $sig = strlen(str_replace(".","", strrchr($value, ".")));
    array_push($sigs, $sig);
    echo $value." => ".$sig."<br />";
    }

echo "kleinste significantie decimalen: ".min($sigs);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.