Significantie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »
Raav S

Raav S

19/01/2014 18:47:08
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script dat mijn antwoord controleerd op een som (bijvoorbeeld 5+970-1000+10*15 = ?)
het probleem is dat ik niet zou weten hoe ik de antwoorden op de juiste significantie af moet ronden, een som als (f =1/T -> 1/3 = ? zou 0,4 moeten antwoorden aangezien dit een natuurkunde formule is, ik probeer een manier te vinden om altijd de juiste significantie te krijgen.

Kan iemand mij hierbij helpen, want google is geen hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:55:00
 
Php knipper

php knipper

19/01/2014 19:06:20
Quote Anchor link
is dat niet de formule om frequentie te berekenen?
Gewijzigd op 19/01/2014 19:06:30 door php knipper
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 19:09:21
Quote Anchor link
dat is inderdaad de formule om frequentie mee te berekenen, maar dit helpt niet echt bij mijn probleem :(
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 21:10:38
Quote Anchor link
Wat is het probleem dan precies?
Moet je keuzes maken tussen afronden naar boven/beneden/wiskundig?
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2014 21:26:01
Quote Anchor link
Het gaat hier denk ik om het bepalen van het aantal significante cijfers. Als je bijvoorbeeld alleen maar getallen van 3 cijfers gebruikt, kan je antwoord nooit met 4 cijfers nauwkeurig worden uitgedrukt.
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 21:42:52
Quote Anchor link
Inderdaad, ik wil de significantie regels toe kunnen passen,
zoals dat 11.1234 + 4.17 = 15.29
en niet 15.2934 want die laatste 2 cijfers zijn niet nouwkeurig genoeg,
of dat 10.00 * 20.0 = 200 en niet 200.0 want 1 van de getallen is niet nouwkeurig genoeg.

Dit zijn dingen die je gebruikt bij natuurkunde en scheikunde.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 21:51:18
Quote Anchor link
Weet je dan van te voren welke input niet nauwkeurig genoeg is?
Want dan kan je dat vrij eenvoudig met round doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo round(11.1234, 2) + 4.17;
?>


Toevoeging op 19/01/2014 21:57:46:

Trouwens wel grappig, 11.1234 is niet nauwkeurig genoeg maar 4.17 wel
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 22:10:07
Quote Anchor link
Helaas dat de nauwkeurigheid zal steeds veranderen, dus de simpele round() oplossing zal niet werken, ik ben denk ik meer opzoek naar een snippet van een script dat de juiste significantie antwoord ongeacht de ingevoerde nauwkeurigheid,

ik zei inderdaad iets verkeerd, de 4.17 is niet net zo nauwkeurig gemeten dus dat getal verpest de nauwkeurigheid van 11.1234
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 22:19:50
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp wil je afronden naar het getal met de minste decimalen?
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2014 22:25:45
Quote Anchor link
Ger, het gaat over de wiskundige significantie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Significant_cijfer

Volgens mij zal je van alle getallen het aantal cijfers achter de komma moeten bepalen en dan het kleinste aantal nemen en je resultaat daarop formatten (afronden zo je wilt). Hier staan een aantal methodes om het aantal decimalen te bepalen: http://stackoverflow.com/questions/6619377/how-to-get-whole-and-decimal-part-of-a-number
 
Wouter J

Wouter J

19/01/2014 22:25:49
Quote Anchor link
Nee, significantie is het optellen van het aantal cijfers. Voorbeeldjes:

cijfersignificantie
1233
123.44
0.51
1.02
0.00011
0.00102
3.5E22


en daar zien we dan ook weer meteen het probleem. Als eerste ziet PHP 1.0 gewoon als 1 aan, dus tenzij je met een string werkt (wat niet kan in een formule) zou PHP daar nooit significatie 2 van kunnen maken.
Ten tweede moet je niet slechts het aantal getallen achter de komma tellen en de gene voor de komma, alle nullen aan het begin moeten weggedacht worden.
Als derde zal PHP 3.5E2 als 350 aanzien, wat dus voor significatie 2 en niet 3 wordt aangezien.
En als laatste zal PHP problemen gaan krijgen met het bepalen van de significatie van wiskundige getallen. Als je bijv. pi gaat gebruiken (pi()) dan moet dat niet gebruikt worden, aangezien deze wiskundige oneindigheid heeft. PHP zal dit echter aanzien als een getal met significatie 14. En getallen als 1 / 3 worden ook niet als wiskundig oneindig gezien, maar als significatie 15.

Dus 100% water dicht kun je het niet maken. De meest logische optie voor mij zou zijn om het getal naar een string om te zetten, de komma eruit te slopen, alle nullen ervoor en dan de lengte van de string tellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function sig($number) {
    $numberString = (string) $number;
    $numberString = preg_replace('/^0+|[.,]/', '', $numberString);

    return strlen($numberString);
}

?>


Ook deze code werkt niet. Het is dus naar mijn mening onmogelijk de significatie te bepalen, (string) 1.0 geeft namelijk '1' en niet '1.0'. Dus significatie 1, terwijl het 2 moet zijn.
Gewijzigd op 19/01/2014 22:36:26 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2014 22:31:12
Quote Anchor link
Wouter heeft inderdaad wel gelijk dat het aantal cijfers duidend is, niet het aantal achter de komma.
1000 is dan ook anders dan 1x10E3.
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 23:55:55
Quote Anchor link
Significantie van het antwoord gaat anders met +,- dan met *,/ de engelse wikipedia heeft volgens een betere uitleg, toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2014 00:27:08
Quote Anchor link
Raav S op 19/01/2014 23:55:55:
toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is

Tsja, ze laten iedereen maar achter een computer plaatsnemen tegenwoordig... ;-)

Ik denk dat je er niet aan ontkomt om nog een stap rigoureuzer te werk te gaan dan Wouter beschrijft. Je zal alle gebruikte getallen als vanaf het moment van input als string moeten behandelen (en niet pas converteren naar een string zodra je cijfers moet gaan tellen). Bij een weakly typed taal als PHP kan het nog wel eens een uitdaging zijn om dat goed te doen...
 
Wouter J

Wouter J

20/01/2014 07:44:30
Quote Anchor link
Quote:
Significantie van het antwoord gaat anders met +,- dan met *,/ de engelse wikipedia heeft volgens een betere uitleg, toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is

Sorry Raav, maar ik weet best wat significatie is, vwo natuur-/scheikunde heeft dat namelijk ook.
En het heeft helemaal niks met +,-,* of / te maken. Significatie gaat om de gegevens die je gebruikt in de formules. Als je meetapparatuur (want daar komen die gegevens vandaan) niet preciezer kan zijn dan significatie 3 dan mag je antwoord ook niet preciezer zijn, hij is immers gebaseerd op een minder precies antwoord. Wat je vervolgens in die berekening doet maakt niks uit.
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2014 10:00:55
Quote Anchor link
Wouter J op 20/01/2014 07:44:30:
En het heeft helemaal niks met +,-,* of / te maken.

Dat is niet helemaal waar. Bij optellen en aftrekken kijk je naar het aantal decimalen van het (gemeten) getal met het kleinste aantal significante decimalen. Dus 100,00 + 10,0 wordt 110,0 (en niet 110). Bij vermenigvuldigen en delen kijk je wel naar het totaal aantal significante cijfers van de (ook hier weer gemeten) invoerwaardes.
 
Raav S

Raav S

20/01/2014 20:32:54
Quote Anchor link
Dat is wat ik bedoel willem, ik neem aan dat de meeste hier wel een vergelijkbare opleiding hebben gedaan dus zouden moeten weten hoe dit gaat.

Maar heeft iemand misschien een idee hoe de de uitkomst significantie van een string als
"(100.00+25.0)*.004*4000"

kan halen, dit zou dus significantie = 1 moeten geven.

Toevoeging op 20/01/2014 21:20:02:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$som
= "20.0*0.010/0.0500";
$som2 = str_replace("*","[x]",$som);
$som2 = str_replace("/","[x]",$som2);
$vars = explode("[x]", $som2);
$sigs = array();
foreach ($vars as $value) {
    $vars2 = str_split($value);
    $check = true;
    $count = 0;
    foreach ($vars2 as $value2) {
        if ($check) {
            if ($value2 != "0") {
                if ($value2 != ".") {
                    $check = false;
                    }
                }
            }

        if ($check == false) {
            if ($value2 != ".") {
                $count++;
                }
            }
        
        }

    echo $value." => ".$count."<br />";
    array_push($sigs, $count);
    }

echo "kleinste significantie : ".min($sigs);
?>


dit is een manier om de kleinste significantie te vinden voor keer en gedeeld door sommen, maar ik moet hieraan een manier toevoegen die ook de kleinste significantie van plus en min sommen vind, en rekening kan houden met de reken regels(haakjes gaan voor, dan wortels en machten, dan keer en gedeeld door en daarna pas plus en min sommen uitrekenen)

Toevoeging op 20/01/2014 21:33:09:

dit is bijvoorbeeld een code om het kleinste aantal significante decimalen te berekenden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$som
= "20.0+0.010-0.0500";
$som2 = str_replace("+","[x]",$som);
$som2 = str_replace("-","[x]",$som2);
$vars = explode("[x]", $som2);
$sigs = array();
foreach ($vars as $value) {
    $sig = strlen(str_replace(".","", strrchr($value, ".")));
    array_push($sigs, $sig);
    echo $value." => ".$sig."<br />";
    }

echo "kleinste significantie decimalen: ".min($sigs);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.