Simpel 'CMS' van Arjan Kapteijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

12/11/2009 13:39:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik al enkele jaren het systeem van Arjan Kapteijn: Simpel 'CMS' systeem: http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/885/

Nou wil ik dit systeem graag uitbreiden met een submenu functie. Dus wanneer je op een link klikt dat er er nieuwe links/pagina's tevoorschijn komen.

Heeft iemand een idee waar ik dien te beginnen? Ik ben namelijk niet zo erg handig met PHP.

Alvast bedankt voor reacties.

Hier de complete code van het script. Het menu en de invoeging van de tekst/pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php      
$username
     = '';
$password     = '';
$host        = 'localhost';
$database    = '';
    

if(mysql_connect($host,$username,$password))
    {

        if(!mysql_select_db($database))
        {

            echo 'Sorry, ik kon helaas geen verbinding maken met de databasetabel!';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Sorry, ik kon helaas geen verbinding maken met de databaseserver!';
    }
    
?>


<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td align="left" valign="top">
<?php
$query
         = "SELECT titel FROM content ORDER BY volgordeid";
$resultaat     = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
{

    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        $menunaam         = $rij['titel'];            
        $gestript     = str_replace(' ', '_', $menunaam);
        echo '<li><a href="?pagina='.$gestript.'">'.ucfirst($menunaam).'</a></li>';
    }
}
    
?>
    </td>
    <td align="left" valign="top">









<?php
$pagina
= $_GET['pagina'];

$pagina = str_replace("_", " ", $pagina);

$query = "SELECT titel, content FROM content WHERE titel = '".mysql_real_escape_string($pagina)."'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<h1>'.$titel.'</h1>';
    echo $content;
    
}
else{
    echo '<p>Sorry, deze pagina bestaat niet!</p>';
}

?>
</td>
  </tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:30:31
 
Jaron T

Jaron T

12/11/2009 13:53:00
Quote Anchor link
Begin maar eens met een extra veld 'parent' aan te maken in je content tabel.

Daarna lees je de normale items uit waar parent = 0. Met daarin een while loop met de evt sub paginas per kopje.

Een sub item krijgt een uniek ID waarvan de PARENT het ID is van een bestaande pagina.

Gl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.