simpele countdown met javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven russcher

steven russcher

02/03/2009 08:52:00
Quote Anchor link
ik wil een simpele countdown scritp die van een tijd in seconden naar 0 gaat tellen. alle scripts die ik op internet vind tellen naar een tijd toe. en dat wil ik dus niet!

ik heb ook zelf nog wat proberen te maken, maar ik ben er achter gekomen dat ik daar niet genoeg javascript kennis voor heb :S

zouden jullie zo'n script voor mij kunnen vinden/maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:36:24
 
Erik Rijk

Erik Rijk

02/03/2009 09:09:00
Quote Anchor link
Waar komt deze tijd vandaan? haal je die op uit de database of is deze van tevoren ingesteld?
 
Steven russcher

steven russcher

02/03/2009 09:18:00
Quote Anchor link
die komt uit het database en daar komt dan een tijd uit van bijvoorbeeld 70 seconden.. maar dat het uit het database komt is toch niet echt relevant?
makkelijk zou denk ik zijn als ik het op deze manier kan aanroepen:
<script type="text/javascript">
countdown(70);
</script>
en dat ik dan tussen de haakjes de tijd uit het database neerzet..

dit had ik al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript">
function countdown(tijd){
    tijd2 = tijd-1;
    document.write(tijd2);
    
    if(tijd2 > 0){
        setTimeout(countdown(tijd2),1000);
    }
}
</script>
</head>

<body>
<script type="text/javascript">
countdown(70);
</script>
</body>
</html>


maar hij doet de 1 sec delay niet, en ik weet niet hoe je met zorgen dat die elke keer maar 1 ding neerzet. want nu komen ze allemaal naast elkaar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steven russcher
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.