simpele ORDER BY geeft problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »
Willem van Oort

Willem van Oort

06/06/2010 16:56:52
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
ik ben bezig aan een script voor een agenda, en probeer alles te ordenen op datum met de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$query
= $query = mysql_query("SELECT * FROM stop_agenda WHERE online='ja' ORDER BY datum DESC");
?>

hij geeft de volgende output:
Afbeelding
het type van datum is gewoon VARCHAR

heeft iemand een idee hoe dit zo komt?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 11:23:29
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2010 17:00:03
Quote Anchor link
Willem van Oort op 06/06/2010 16:56:52:
het type van datum is gewoon VARCHAR


Dat is precies het probleem! Gebruik voor een datum het type DATE, alleen dan kun je erop sorteren. Gebruik je het type VARCHAR dan wordt er alfabetisch gesorteerd en is de volgorde dus niet juist...
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

06/06/2010 17:42:56
Quote Anchor link
Dit is toch correct? DESC is sorteren van hoog naar laag. Dat doetie: 9 is hoger dan 1, dus 9 boven aan. Vervolgens komen er 2 1-en, dan kijktie dus naar het 2-de teken, das 9 en 5, dus eerst de 9, dan de 5. Zeer correct gesorteerd. Wat is het probleem :D
Gewijzigd op 06/06/2010 17:43:40 door Piet Verhagen
 
Willem van Oort

Willem van Oort

06/06/2010 20:57:40
Quote Anchor link
@Blanche PHP: dankje, ik zal kijken of dat type wel werkt
@Piet Verhagen: waarom komt 9 dan voor 19?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2010 21:05:29
Quote Anchor link
9 komt voor 19 als je alfabetisch aflopend sorteert. Als je numeriek zou sorteren zou 19 voor 9 komen en hetzelfde geldt als dit onderdeel van een datum zou zijn...
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

06/06/2010 23:38:49
Quote Anchor link
Er staat niet 19. Hij ziet het niet als het getal 19, maar een tekenreeks die met een 1 begint. En een andere tekenreeks begint met een 9. Dat is hoger, dus moet boven de tekenreeks die met en 1 begint. Als er meerdere tekenreeks met hetzelfde teken beginnen, dan pas word er naar het 2-de teken gekeken. Dat is 'alfabetisch' sorteren zoals Blanche PHP dat noemt.

Als je het kolom type veranderd naar DATE snaptie dat het datums zijn en dan gaat het sorteren wel goed. Je kunt dan eventueel ook rekenen met datums in je SQL query's. Of verschillen tussen datum weergeven en dergelijke.

Goed om te weten: de weergave van de datum in phpmyadmin word anders als je het kolom type naar DATE veranderd, namelijk: yyyy-mm-dd. En dat is ook zo als je in je PHP script simpel doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT datum FROM table ...

Dat wil je waarschijnlijk niet. Daarom moet je doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datum,'%d-%m-%Y') FROM table ...

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT UNIX_TIMESTAMP(datum) FROM table ...

In dat laaste geval krijg je een timestamp trug die je in PHP kunt gebruiken om mee verder te spelen bijvoorbeeld met de PHP functie date: http://nl3.php.net/manual/en/function.date.php
 
Willem van Oort

Willem van Oort

07/06/2010 21:03:10
Quote Anchor link
oh dankje Piet, ik wilde net gaan vragen hoe ik dd-mm-yyyy kon krijgen en dan geef je het antwoord al! toppie:P
als ik DATE_FORMAT() gebruik in een query, kan ik die query dan alleen gebruiken voor de datum of kan ik dan gewoon ,* neerzetten?

EDIT: de DATE_FORMAT werkt niet... ik heb nu gebruikt:
"SELECT id, wat, DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') FROM stop_agenda WHERE online='ja' ORDER BY datum ASC"

hij laat de hele datum niet zien (helemaal niks dus)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:09:14 door Willem van Oort
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:28:51
Quote Anchor link
DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y')

DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS nieuwedatum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.