Simpele shoutbox, toch niet simpel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Ik probeer het script van 'Simpele shoutbox' te gebruiken, maar krijg de volgende error als ik op 'Shout' druk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
Error 404

The requested URL /shout.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.34 Server at www.hardcoreunderground.nl Port 80
?>

en zodra ik "shout.php" in "../shoutbox/shout.php" verander krijg ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@hardcoreunderground.nl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
?>


ik dacht dat dit aan me script lag maar zo te zien heb ik alles goed gedaan.

mijn shoutscript bestaat uit
shout_inc.php -> hier voeg ik de include van shout.txt en de shout form samen
shout.txt -> leeg txt bestand, ge-CHMOD naar 777 voor het opslaan van de berichten
shout.php -> verwerking van ingevoerd bericht

shout_inc.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<
title>Shoutbox</title>
<
link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style.css">

<
/head>

<
body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<
table width="750" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <
tr>
    <
td width="550" height="175" valign="top">[code]<?php include("shout.txt"); ?>
</td>
    <td width="200" height="175" valign="top"><form method="POST" action="shout.php">
<p align="center">
<span class="style1">Naam:
<br>
<input size="20" maxlength="20" type="text" name="name">
<br>
Bericht:
<br>
<textarea name="shout" cols="20" rows="3"></textarea>
</span><span class="style1"><br>
  <input type="submit" value="Shout">
  </span>
</form>
    </td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>

?>


shout.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?

[code]<?php
$datfile
= "shout.txt";
$MAX_LENGTH = 251; //Zet hierhoe lang de berichten maximaal mogen zijn (Doe deze altijd 1 meer als in de input form op de normale pagina, anders kan hij errors aangeven als je dus 50 tekens hebt.
$NUM_COMMENTS = 20; //Zet hier de hoeveelheid berichten hij maximaal mag weergeven.
if (!$name)
{
$name = "Anoniem"; } //Als je geen naam invoert, verschijnt je IP als naam.
else $name .= ":";

$shout = preg_replace("/</","&lt;",$shout);
$shout = preg_replace("/>/","&gt;",$shout);

$comfile = file($datfile);
if ($shout != "") {
if (strlen($shout) < $MAX_LENGTH) {
$fd = fopen ($datfile, "w");
$shout = stripslashes($shout);
$date_time = date('d-m-Y/H:i:s'); //Even simpele timestamp invoeren.
fwrite ($fd, "<div style='overflow:hidden'><b>[$date_time]</b> <b><i>$name</i></b> $shout</div>\n");
for ($i = 0; $i < $NUM_COMMENTS; $i++) {
fwrite ($fd, $comfile[$i]);
}
}

fclose($fd);
}

Header("Location: $HTTP_REFERER"); //Dit zorgt ervoor dat je weer terug gaat naar de normale pagina.
?>


?>


Tevens heb ik op me index een iframe genaamd waarin shoutbox.php staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<
title>Shoutbox</title>
<
/head>
<
body>[code]<?php include("shoutbox/shout_inc.php"); ?>
</body>
</html>

?>


(www.hardcoreunderground.nl onderaan de index)

weet iemand wat het probleem kan zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:44:59
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 22:59:00
Quote Anchor link
Plaats alles eens in dezelfde map...

Dit is je shoutbox:

http://www.hardcoreunderground.nl/shoutbox.php

Die verwijst naar:

../shoutbox/shout.php

Dat kan dus niet... maak daar eens shoutbox/shout.php van. Of pak een ander script want waarom zou je een textfile gebruiken?
 
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 23:02:00
Quote Anchor link
shoutbox.php verwijst naar shoutbox/shout_inc.php

of heb ik ergens wat over het hoofd gezien?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 23:05:00
Quote Anchor link
<form method="POST" action="../shoutbox/shout.php">
 
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 23:08:00
Quote Anchor link
aha gevonden, ik heb hem veranders in shoutbox/shout.php

maar zodra ik nu op Shout druk krijg ik een lege pagina!?

//edit: heeft dat toevalling niet iets te maken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
Header("Location: $HTTP_REFERER");
?>

?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 23:21:00
Quote Anchor link
Ik denk eerder met het feit dat het een ranzig script is. Register Globals als $naam enzo werken al sinds 22-Apr-2002 niet meer..

http://nl2.php.net/ChangeLog-4.php#4.2.0

ATTENTION!! register_globals defaults to 'off' now !!!
 
Aftertoucher

Aftertoucher

26/04/2006 23:28:00
Quote Anchor link
shit,

toch bedankt :)

iemand tip voor een goeie shoutbox?
het liefst met admin, smileys en database..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.