simpele vraag mysql ++

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter bakker

wouter bakker

23/02/2011 12:05:55
Quote Anchor link
waarschijnlijk heel simpel, maar ik kan het nergens vinden... xD

doet het:
mysql_query ("UPDATE stats SET ratio=ratio+1 WHERE site_id='$user_site_id'");

doet het niet:
mysql_query ("UPDATE stats SET ratio=ratio++ WHERE site_id='$user_site_id'");

(dus of +1 of ++)

wat is de fout?

grz
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:08:15
 
Johan Dam

Johan Dam

23/02/2011 12:08:56
Quote Anchor link
++ kan prima in PHP, maar MySQL niet echt geloof ik, als het wel zou werken dan doe je het nog fout, want dan zou het 'SET ratio ++ WHERE' .... omdat ++ het meteen toewijst.
 
Wouter bakker

wouter bakker

23/02/2011 12:10:04
Quote Anchor link
ah oke, ik probeer het gelijk even;)

Toevoeging op 23/02/2011 12:13:05:

nope het kan dus niet in mysql denk ik...

bedankt!
 
Jasper -

Jasper -

23/02/2011 12:44:27
Quote Anchor link
Ik heb laatst ook iets gescreven maar ratio = ratio + 1 zou moeten werken naar mijn weten. Ik zou vanavond mijn code wel even op kunnen zoeken.
 
Wouter bakker

wouter bakker

23/02/2011 12:45:40
Quote Anchor link
@jasper ja die werkt wel, alleen dat ratio++ dus niet;)
dat zou fijn zijn ja!
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 12:46:52
Quote Anchor link
script is lek mysql injection mogelijk , Gebruik mysql_real_escape_string
 
Wouter bakker

wouter bakker

23/02/2011 12:48:39
Quote Anchor link
ja weet ik;)

alleen wil ik het script eerst gewoon laten werken en ga dan alles doorlopen op beveiliging (+nog wat tutorials erover lezen:P)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.