simple ajax contactform probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 20:40:09
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben super blij met het formulier. Het is een simple ajaxt contactform die hier hier heb gedownload. Nu heb ik een "email gebruiker" optie geprogrammeerd.
Maar de emails komen allebei bij mij als webmaster binnen. Wel zijn het 2 verschillende die ik heb geprogrammeerd.

Hoop dat iemand kan helpen stoei er al 2 dagen mee:(


Hier onder de html code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<font color="red">*</font>Voor- en achternaam:  <br /> <input type="text" name="name" id="name" size=50 maxlength=50><br>




<font color="red">*</font>E-mailadres:<br /> <input type="text" name="email" id="email" size=50 maxlength=50><br>

<font color="red">*</font>Onderwerp:<br /> <input type="text" name="subject" id="subject" size=50 maxlength=50><br>

Bericht:<br /> <textarea rows="10" cols="50" name="message" id="message"></textarea><br>

<input type="button" value="Versturen" class="button" onClick="checkform(document.getElementById('name').value, document.getElementById('email').value, document.getElementById('subject').value, document.getElementById('message').value)" />
<input type="reset" value="Reset" class="button" />
<font color="red">*</font>Bevestigings mail? <input type="checkbox" name="check" value='1' checked><br><br> </form>


Hier het PHP script. Hoop dat iemand kan helpen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?php
    /* CONFIG
    ----------*/
    // WEBMASTERS EMAIL

    $target = "[email protected]";
    // WEBMASTERS NAME
    $targetname = "Voorbeeld";
    // ENABLE SUBJECT PREFIX (true or false)
    $subjprefixe = true; // SET TO FALSE TO DISABLE PREFIX
    // SUBJECT PREFIX

    $subjprefix = "Bericht website ----";
    
    /* VARIABLES
    -------------*/

    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $subject = $_GET['subject'];
    $subject = $_GET['subject'];
    $content = $_GET['content'];
    
    /* CHECKING DETAILS
    --------------------*/

    if(empty($name) && empty($email) && empty($subject) && empty($content)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft alle velden in.</span>';
    }

    elseif(empty($name)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft uw naam in.</span>';
    }

    elseif(empty($email)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft uw emailadres in.</span>';
    }

    elseif(empty($subject)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft een onderwerp in.</span>';
    }

    elseif(empty($content)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft een bericht in.</span>';
    }

    elseif(!preg_match( "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9\._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9\._-]+)+$/", $email)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft een correct email adres in.</span>';
    }

    elseif(strlen($name) < 3) {
        echo '<span id="error">Uw naam moet langer zijn dan 3 karkaters.</span>';
    }

    elseif(strlen($email) < 9) {
        echo '<span id="error">Uw email-adres kan niet korter zijn dan 9 karkaters.</span>';
    }

    elseif(strlen($subject) < 3) {
        echo '<span id="error">Het onderwerp moet langer zijn dan 3 karkaters.</span>';
    }

    elseif(strlen($content) < 15) {
        echo '<span id="error">Het bericht moet langer zijn dan 15 karkaters.</span>';
    }

    else {    


/* EMAIL
        ---------*/

        $headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
        $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
        $headers .= 'To: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
        // TARGET EMAIL AS SENDER TO MAKE SURE IT'S NOT IN THE SPAM FOLDER
        $headers .= 'From: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
        $headers .= 'Reply-To: ' . $email . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
        if($subjprefixe == true) {
            $subject = $subjprefix . " " . $subject;
        }

        $message = '
        <html>
        <head>
            <title>'
. $subject . '</title>
            <style type="text/css">
                body, td {
                    font-family: Lucida Grande, Lucida Sans Unicode, sans-serif;
                    font-size: 12px;
                    color: #444;
                    background: #EEE;
                }
            </style>
        </head>
        <body>
            <p>

(Mailtje webmaster)

<br/><br/>    
                
                
                
                
                <b>Afzender:</b> '
. $name . ' <' . $email . '><br />
                <b>Onderwerp:</b> '
. $subject . '<br />
                <b>Bericht:</b><br />'
. nl2br($content) . '
            </p>
            <p>--<br />Bericht verstuurd op '
. date("d/m/Y H:i:s") . '</p>
        </body>
        </html>
        '
;
        
        $message2 = '
        <html>
        <head>
            <title>'
. $subject . '</title>
            <style type="text/css">
                body, td {
                    font-family: Lucida Grande, Lucida Sans Unicode, sans-serif;
                    font-size: 12px;
                    color: #444;
                    background: #EEE;
                }
            </style>
        </head>
        <body>
            
                         (mailtje naar gebruiker)

                        naam '
.$name.'<br/>
            onderwerp '
.$subject.'<br/>
            email : '
.$email.'<br/>
            bericht :<br/>
            '
.nl2br($content).'
        </body>
        </html>
        '
;
        
        if(mail("[email protected]",  "Berich website --- (".$_SERVER['REMOTE_ADDR'].")", $message2, $headers)){
                
                if($check == "1"){
                    mail($email, "Bericht website ----", $message, $headers);
                }
                }

                                                        
    
    

        
        if(mail($target, $subject, $message, $headers)) {
            echo '<span id="success">Bericht is verstuurd</span>';
        }

        else {
            echo '<span id="error">Er is iets fout gegaan. Probeer het later nog eens.</span>';
        }
    }

?>


Code-tags toegevoegd.[/modedit]
Gewijzigd op 24/01/2011 20:41:05 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:50:02
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/01/2011 20:56:37
Quote Anchor link
waarom wordt de mail van en naar dezelfde mail gestuurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$headers
.= 'To: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
// TARGET EMAIL AS SENDER TO MAKE SURE IT'S NOT IN THE SPAM FOLDER
$headers .= 'From: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
?>
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 20:59:31
Quote Anchor link
Jaaa oke. Maar ik kom er gewoon niet uit hoe ik het in de headers moet aanpassen.
Ben er overigens zelf ook achter gekomen dat het in de headers zit:)

Bedankt alvast!
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2011 21:10:59
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:30:18
Quote Anchor link
Dankjwel maar het lukt mij niet om het in de headers te ztten.

Zou jij dat kunnen doen Santhe?

Toevoeging op 24/01/2011 21:30:20:

Dankjwel maar het lukt mij niet om het in de headers te ztten.

Zou jij dat kunnen doen Santhe?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 21:37:00
Quote Anchor link
Zie mijn reactie op je andere post
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/01/2011 21:38:38
Quote Anchor link
aan de headers gehouden van -SanThe-

dit ipv de headers die je nu hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$headers
     = 'From: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $target . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1';
?>


correct me if this is wrong...
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:48:37
Quote Anchor link
De 2 mailtjes komen nog steeds bij mij aan:( :(

Wat zou het nu kunnen zijn?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 21:51:39
Quote Anchor link
Kun je heel gedetaileerd zeggen wat je bedoeld

Ik denk dat je zoiets bedoeld:

P1 vult het contact formulier in
Het word verstuurd naar p2 p1 krijgt een bevestigingsformulier dat alles goed is ingevuld en dat hij binnen ... Dagen word beantwoord

Klopt dit?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2011 21:52:32
Quote Anchor link
Zie mail() en dan de eerste parameter.
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:53:14
Quote Anchor link
De persoon die het verstuurd krijgt niets binnen op zijn ingevoerde email adres.
Ikzelf krijg zijn en het mailtje naar de webmaster(ik dus) binnen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 21:55:03
Quote Anchor link
@sonny klopt mijn verhaal nou of niet?
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:55:30
Quote Anchor link
Het komt er op neer dat wat voor email adres je ook invoert ik op mijn webmaster steeds 2 mailtjes binnen krijg.

Hoop dat het iemand gaat lukken.

Toevoeging op 24/01/2011 21:56:55:

Jordi kroon op 24/01/2011 21:55:03:
@sonny klopt mijn verhaal nou of niet?


Ik heb geen idee waar de fout zit Jordi.. ben er al dagen mee bezig met dit ene puntje..dat ik steeds 2 mails binnekrijg. De naar de webmaster en naar de contactformulier gebruiker.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:00:05
Quote Anchor link
@Sonny le leest niet wat ik schrijf ik bedoel klopt mijn verhaal met wat jij wilt dat het zou moeten doen
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 22:02:10
Quote Anchor link
Ja het klopt dat ik dat wil.

Alleen is alles al geprogrammeerd zoals je boven ziet. Maar ik krijg dus de mail binnen van de contactformulier gebruiker. De is het enige wat niet goed is nu:(
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:05:41
Quote Anchor link
Oké dan begrijp ik wat je bedoelt

Ik zoU zelf met swiftmailer werken het is veiliger en overzichtelijk
Ook is dit script niet helemaal 100 ik zou er wel 1 kunnen maken tegen een klein prijsje
Pm maar als je interesse hebt:)
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 22:07:40
Quote Anchor link
Ik kan genoeg contactformulieren krijgen. Alleen vind ik de ajax loader mooi.
En gewoon een fijn sript.

Ik denk dat ik overnieuw ga beginnen met het toevoegen van de -mail to yourself fucntie- als het niemand lukt.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:18:09
Quote Anchor link
Bij je laatste email moet er in de mail functie aan het begin $email komen ipv [email protected]
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 23:20:58
Quote Anchor link
dat heb ik al gedaan. Maar werkt niet±S

Toevoeging op 24/01/2011 23:22:25:

if($check == "1"){
mail($email, "Bericht website ", $message, $headers);
}
}
Gewijzigd op 24/01/2011 23:22:45 door Sonny van de Berg
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2011 00:08:35
Quote Anchor link
Gebruik ook daar if(mail(...)) en dan een melding.
Gewijzigd op 25/01/2011 00:09:52 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.