simple ajax contactform probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 20:40:09
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben super blij met het formulier. Het is een simple ajaxt contactform die hier hier heb gedownload. Nu heb ik een "email gebruiker" optie geprogrammeerd.
Maar de emails komen allebei bij mij als webmaster binnen. Wel zijn het 2 verschillende die ik heb geprogrammeerd.

Hoop dat iemand kan helpen stoei er al 2 dagen mee:(


Hier onder de html code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<font color="red">*</font>Voor- en achternaam:  <br /> <input type="text" name="name" id="name" size=50 maxlength=50><br>




<font color="red">*</font>E-mailadres:<br /> <input type="text" name="email" id="email" size=50 maxlength=50><br>

<font color="red">*</font>Onderwerp:<br /> <input type="text" name="subject" id="subject" size=50 maxlength=50><br>

Bericht:<br /> <textarea rows="10" cols="50" name="message" id="message"></textarea><br>

<input type="button" value="Versturen" class="button" onClick="checkform(document.getElementById('name').value, document.getElementById('email').value, document.getElementById('subject').value, document.getElementById('message').value)" />
<input type="reset" value="Reset" class="button" />
<font color="red">*</font>Bevestigings mail? <input type="checkbox" name="check" value='1' checked><br><br> </form>


Hier het PHP script. Hoop dat iemand kan helpen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?php
    /* CONFIG
    ----------*/
    // WEBMASTERS EMAIL

    $target = "[email protected]";
    // WEBMASTERS NAME
    $targetname = "Voorbeeld";
    // ENABLE SUBJECT PREFIX (true or false)
    $subjprefixe = true; // SET TO FALSE TO DISABLE PREFIX
    // SUBJECT PREFIX

    $subjprefix = "Bericht website ----";
    
    /* VARIABLES
    -------------*/

    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $subject = $_GET['subject'];
    $subject = $_GET['subject'];
    $content = $_GET['content'];
    
    /* CHECKING DETAILS
    --------------------*/

    if(empty($name) && empty($email) && empty($subject) && empty($content)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft alle velden in.</span>';
    }

    elseif(empty($name)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft uw naam in.</span>';
    }

    elseif(empty($email)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft uw emailadres in.</span>';
    }

    elseif(empty($subject)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft een onderwerp in.</span>';
    }

    elseif(empty($content)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft een bericht in.</span>';
    }

    elseif(!preg_match( "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9\._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9\._-]+)+$/", $email)) {
        echo '<span id="error">Vul alstublieft een correct email adres in.</span>';
    }

    elseif(strlen($name) < 3) {
        echo '<span id="error">Uw naam moet langer zijn dan 3 karkaters.</span>';
    }

    elseif(strlen($email) < 9) {
        echo '<span id="error">Uw email-adres kan niet korter zijn dan 9 karkaters.</span>';
    }

    elseif(strlen($subject) < 3) {
        echo '<span id="error">Het onderwerp moet langer zijn dan 3 karkaters.</span>';
    }

    elseif(strlen($content) < 15) {
        echo '<span id="error">Het bericht moet langer zijn dan 15 karkaters.</span>';
    }

    else {    


/* EMAIL
        ---------*/

        $headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
        $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
        $headers .= 'To: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
        // TARGET EMAIL AS SENDER TO MAKE SURE IT'S NOT IN THE SPAM FOLDER
        $headers .= 'From: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
        $headers .= 'Reply-To: ' . $email . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
        if($subjprefixe == true) {
            $subject = $subjprefix . " " . $subject;
        }

        $message = '
        <html>
        <head>
            <title>'
. $subject . '</title>
            <style type="text/css">
                body, td {
                    font-family: Lucida Grande, Lucida Sans Unicode, sans-serif;
                    font-size: 12px;
                    color: #444;
                    background: #EEE;
                }
            </style>
        </head>
        <body>
            <p>

(Mailtje webmaster)

<br/><br/>    
                
                
                
                
                <b>Afzender:</b> '
. $name . ' <' . $email . '><br />
                <b>Onderwerp:</b> '
. $subject . '<br />
                <b>Bericht:</b><br />'
. nl2br($content) . '
            </p>
            <p>--<br />Bericht verstuurd op '
. date("d/m/Y H:i:s") . '</p>
        </body>
        </html>
        '
;
        
        $message2 = '
        <html>
        <head>
            <title>'
. $subject . '</title>
            <style type="text/css">
                body, td {
                    font-family: Lucida Grande, Lucida Sans Unicode, sans-serif;
                    font-size: 12px;
                    color: #444;
                    background: #EEE;
                }
            </style>
        </head>
        <body>
            
                         (mailtje naar gebruiker)

                        naam '
.$name.'<br/>
            onderwerp '
.$subject.'<br/>
            email : '
.$email.'<br/>
            bericht :<br/>
            '
.nl2br($content).'
        </body>
        </html>
        '
;
        
        if(mail("[email protected]",  "Berich website --- (".$_SERVER['REMOTE_ADDR'].")", $message2, $headers)){
                
                if($check == "1"){
                    mail($email, "Bericht website ----", $message, $headers);
                }
                }

                                                        
    
    

        
        if(mail($target, $subject, $message, $headers)) {
            echo '<span id="success">Bericht is verstuurd</span>';
        }

        else {
            echo '<span id="error">Er is iets fout gegaan. Probeer het later nog eens.</span>';
        }
    }

?>


Code-tags toegevoegd.[/modedit]
Gewijzigd op 24/01/2011 20:41:05 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 06:43:46
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/01/2011 20:56:37
Quote Anchor link
waarom wordt de mail van en naar dezelfde mail gestuurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$headers
.= 'To: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
// TARGET EMAIL AS SENDER TO MAKE SURE IT'S NOT IN THE SPAM FOLDER
$headers .= 'From: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . "\r\n";
?>
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 20:59:31
Quote Anchor link
Jaaa oke. Maar ik kom er gewoon niet uit hoe ik het in de headers moet aanpassen.
Ben er overigens zelf ook achter gekomen dat het in de headers zit:)

Bedankt alvast!
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2011 21:10:59
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:30:18
Quote Anchor link
Dankjwel maar het lukt mij niet om het in de headers te ztten.

Zou jij dat kunnen doen Santhe?

Toevoeging op 24/01/2011 21:30:20:

Dankjwel maar het lukt mij niet om het in de headers te ztten.

Zou jij dat kunnen doen Santhe?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 21:37:00
Quote Anchor link
Zie mijn reactie op je andere post
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/01/2011 21:38:38
Quote Anchor link
aan de headers gehouden van -SanThe-

dit ipv de headers die je nu hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$headers
     = 'From: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $targetname . ' <' . $target . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $target . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1';
?>


correct me if this is wrong...
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:48:37
Quote Anchor link
De 2 mailtjes komen nog steeds bij mij aan:( :(

Wat zou het nu kunnen zijn?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 21:51:39
Quote Anchor link
Kun je heel gedetaileerd zeggen wat je bedoeld

Ik denk dat je zoiets bedoeld:

P1 vult het contact formulier in
Het word verstuurd naar p2 p1 krijgt een bevestigingsformulier dat alles goed is ingevuld en dat hij binnen ... Dagen word beantwoord

Klopt dit?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2011 21:52:32
Quote Anchor link
Zie mail() en dan de eerste parameter.
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:53:14
Quote Anchor link
De persoon die het verstuurd krijgt niets binnen op zijn ingevoerde email adres.
Ikzelf krijg zijn en het mailtje naar de webmaster(ik dus) binnen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 21:55:03
Quote Anchor link
@sonny klopt mijn verhaal nou of niet?
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 21:55:30
Quote Anchor link
Het komt er op neer dat wat voor email adres je ook invoert ik op mijn webmaster steeds 2 mailtjes binnen krijg.

Hoop dat het iemand gaat lukken.

Toevoeging op 24/01/2011 21:56:55:

Jordi kroon op 24/01/2011 21:55:03:
@sonny klopt mijn verhaal nou of niet?


Ik heb geen idee waar de fout zit Jordi.. ben er al dagen mee bezig met dit ene puntje..dat ik steeds 2 mails binnekrijg. De naar de webmaster en naar de contactformulier gebruiker.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:00:05
Quote Anchor link
@Sonny le leest niet wat ik schrijf ik bedoel klopt mijn verhaal met wat jij wilt dat het zou moeten doen
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 22:02:10
Quote Anchor link
Ja het klopt dat ik dat wil.

Alleen is alles al geprogrammeerd zoals je boven ziet. Maar ik krijg dus de mail binnen van de contactformulier gebruiker. De is het enige wat niet goed is nu:(
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:05:41
Quote Anchor link
Oké dan begrijp ik wat je bedoelt

Ik zoU zelf met swiftmailer werken het is veiliger en overzichtelijk
Ook is dit script niet helemaal 100 ik zou er wel 1 kunnen maken tegen een klein prijsje
Pm maar als je interesse hebt:)
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 22:07:40
Quote Anchor link
Ik kan genoeg contactformulieren krijgen. Alleen vind ik de ajax loader mooi.
En gewoon een fijn sript.

Ik denk dat ik overnieuw ga beginnen met het toevoegen van de -mail to yourself fucntie- als het niemand lukt.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:18:09
Quote Anchor link
Bij je laatste email moet er in de mail functie aan het begin $email komen ipv [email protected]
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

24/01/2011 23:20:58
Quote Anchor link
dat heb ik al gedaan. Maar werkt niet±S

Toevoeging op 24/01/2011 23:22:25:

if($check == "1"){
mail($email, "Bericht website ", $message, $headers);
}
}
Gewijzigd op 24/01/2011 23:22:45 door Sonny van de Berg
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2011 00:08:35
Quote Anchor link
Gebruik ook daar if(mail(...)) en dan een melding.
Gewijzigd op 25/01/2011 00:09:52 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.