site content in het midden plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

27/01/2012 18:45:39
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil het conten van een website precies in het midden van de brouwer weergeven. Hiervoor heb ik de klas site_conten gemaakt.
Wanneer ik de pagina nu bekijk, zie ik een houten achtergrond wat correct is, maar het vak waar de tekst in moet komen, staat niet in het midden.

dit is de css zover ik hem nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
@charset "utf-8";
/* CSS Document */

body {
    background-image:url(images/page_t.jpg);
}

#site_content
{
    background-image:url(images/sheet_c.png);
    width: 1000 px;
    height: 1000 px;
    float: inherit;}


Weet iemand misschien hoe ik ervoor kan zorgen dat het tekstvlak in het midden terecht komt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:46:28
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

27/01/2012 18:54:24
Quote Anchor link
margin: 0px auto; toevoegen aan je #site_content. Dat zou de oplossing moeten zijn.

Toevoeging op 27/01/2012 18:54:24:

margin: 0px auto; toevoegen aan je #site_content. Dat zou de oplossing moeten zijn.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

27/01/2012 23:01:13
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Merijn.
Ik heb de code aangepast, maar wanneer ik nu de pagina bekijk, begint het tekstvlak nog steeds aan de linker kant van de browser.
Ik kan dit wel meer naar het midden laten komen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
margin-left: 100 px;
Maar dan krijg ik het nog steeds niet precies in het midden.

Mijn CSS ziet er nu dus als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
@charset "utf-8";
/* CSS Document */

body {
    background-image:url(images/page_t.jpg);
}

#site_content
{
    background-image:url(images/sheet_c.png);
    width: 1000 px;
    height: 500 px;
    float: inherit;
    margin: 0px auto;
    margin-left:  px;}
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2012 23:09:57
Quote Anchor link
Haal die spatie tussen 1000 en px weg en tussen 500 en px. Verder moet je margin-left: px; helemaal weg halen en hoeft de px achter een 0 niet. Dus margin: 0 auto;.
Als je dit alles verbeterd zal het werken.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

27/01/2012 23:21:37
Quote Anchor link
nee, ook dit werkt niet. Ik heb nog steeds het zelfde resultaat als voor het aanpassen van mijn CSS.

Ik het wat gegoogled en het is me ongeveer gelukt. Morgen nog maar eens verder zoeken
 
Wouter J

Wouter J

28/01/2012 10:35:02
Quote Anchor link
Het werkt hier anders uitstekend: http://tinkerbin.com/tV1Elzew
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

28/01/2012 10:58:14
Quote Anchor link
Ja idd het klopt, maar wat ik graag wil is een vlak van 1000x500px in het midden van de pagina. Wanneer ik het aanpas zoals ie het zegt, het ik wel een vlak van 1000x500px, maar dat verschijnt in de linker bovenhoek van de browser. Ik zou dit graag precies in het midden van de browser willen hebben.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/01/2012 11:07:37
Quote Anchor link
Jules Kreutzer op 28/01/2012 10:58:14:
maar dat verschijnt in de linker bovenhoek van de browser.


dan doe je toch iets fout. In het voorbeeld van Wouter staat het rode blok netjes in het midden van de pagina.
 
Wouter J

Wouter J

28/01/2012 11:08:26
Quote Anchor link
Dat werkt ook uitstekend met die code: voorbeeldje
Breedte maakt niks uit. Kun je anders een online voorbeeldje van jou code geven? Ik denk dat je ergens een fout maakt met floats.
 
Frank  C

Frank C

28/01/2012 12:09:13
Quote Anchor link
Wellicht dat dit je helpt: een tutorial geschreven over het centreren in CSS: How to Center in CSS.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

28/01/2012 12:25:33
Quote Anchor link
http://imageshack.us/photo/my-images/856/knipselxp.png/
Hier heb ik de afbeelding naar geupload.

de css van deze pagina ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
@charset "utf-8";
/* CSS Document */

body {
    background-image:url(images/page_t.jpg);
}

#site_content
{
    background-image:url(images/sheet_c.png);
    width: 1000px;
    height: 500px;
    margin-left: 300px;
    
    margin-bottom: 250px;
    margin-top: 150px;}
    
img {
    margin-left: 10px;}


Toevoeging op 28/01/2012 12:29:53:

@Frank C, intressante pagina, ik ga hem straks als ik tijd heb even doorlezen!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/01/2012 12:30:50
Quote Anchor link
Met al die margins bepaal je heel strak waar de content moet komen te staan.
Niet zo verwonderlijk dat het dan niet lukt.

En waar staat nou: margin: 0px auto; in je code?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.