Site HTML Valid scripten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milo

Milo

12/09/2009 13:52:00
Quote Anchor link
Hey,
Ik heb al een tijdje een lay-out op mijn website en die is niet bepaald html valid.

Nu wil ik graag weten hoe kan je nu iets html valid maken, ik ben bereid me hele site opnieuw te schrijven, maar voor ik dat doe wil ik graag een paar 'tips en tricks' om je site html valid te maken.

gr, milo
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:51:19
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2009 14:01:00
Quote Anchor link
Haal je site door de W3C validator en daar worden alle fouten aangegeven. Die zijn dan toch te verhelpen.
 
Milo

Milo

12/09/2009 14:04:00
Quote Anchor link
@ Santhe; denk dat ik beter overnieuw kan beginnen XD 36 Errors, 10 warning(s)

of niet?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/09/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Kan je een voorbeeld geven van wat er fout loopt?

Basically moet je je gewoon houden aan een structuur zoals
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
    <title> ... </title>
  </head>
  <body>
    ...
  </body>
</html>


Wat je kan doen: iets als dit.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$_GET
['pagina'] = (!empty($_GET['pagina']) ? $_GET['pagina'] : '');
echo '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
  </head>
  <body>'
;
switch ($_GET['pagina'])
{
  default:
include('main.php'); break;
  case
'kalender':  include('kalender.php'); break;
  case
'gastenboek':  include('gastenboek.php'); break;
  case
'contact':  include('contact.php'); break;
}

echo '  
  </body>
</html>'
;
?>


In pagina's zoals kalender.php zet je dan enkel wat tussen <body> en </body> moet. Zeker daar dus geen '<html><head>...'. in die file zetten.

Dingen zoals een vast menu, een banner, ... kan je ook in index.php laten.
Zo kan je je, in kalender.php helemaal concentreren op de pagina op zich.

Ben je daar iets mee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/09/2009 14:19:00
Quote Anchor link
Emmanuel slechte PHP.. Doe eens pagina=index

*Als die switch er dan niet inzit;)*

Voorderest gewoon zorgen dat je alle HTML-tags afsluit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2009 14:23:00
Quote Anchor link
mebus schreef op 12.09.2009 14:19:
Emmanuel slechte PHP.. Doe eens pagina=index

Gaat gewoon goed hoor.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/09/2009 14:24:00
Quote Anchor link
mebus schreef op 12.09.2009 14:19:
Emmanuel slechte PHP.. Doe eens pagina=index
*Als die switch er dan niet inzit;)*


Leg eens uit.
In de switch zet je enkel de pagina's die je wil includen.
Uiteraard zet je daar index.php niet bij.

Wanneer het fout loopt, is als je dit doet (zonder $_GET['pagina'] te controleren):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
...
include ($_GET['pagina'] .'.php');
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Paul de Zwaan

Paul de Zwaan

12/09/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Hoi Milo ,

Wat mij ook opviel en wat een hoop fouten op kan leveren is dat je ...&page=1 gebruikt.. Dit zou moeten zijn &amp;page=1 ...

Verder moet je gewoon zorgen dat je alles gescheiden houd..Zodat je code overzichtelijk word en fouten makkelijk op te sporen zijn.

Dus geen opmaak in de html ...php het liefst scheiden van de html ect.

Verder opletten bij dingen zoals & < > daar zijn in html allemaal speciale regels voor die je kan opzoeken in de handleiding van html.

En als je klaar ben gewoon je website door de w3validator halen en kijken wat de problemen zijn en alles stap voor stap oplossen daar leer je het meeste van!

Veel succes..
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/09/2009 14:28:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 12.09.2009 14:24:
mebus schreef op 12.09.2009 14:19:
Emmanuel slechte PHP.. Doe eens pagina=index
*Als die switch er dan niet inzit;)*


Leg eens uit.
In de switch zet je enkel de pagina's die je wil includen.
Uiteraard zet je daar index.php niet bij.

Wanneer het fout loopt, is als je dit doet (zonder $_GET['pagina'] te controleren):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
...
include ($_GET['pagina'] .'.php');
?>


Keek even te snel. Meeste mensen maken dus niet gebruik van een switch of array en als je dan pagina=index doet heb je een oneindige loop;-) Mijn excuus.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/09/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Geen probleem. Gebeurt mij ook wel.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/09/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Milo schreef op 12.09.2009 14:04:
@ Santhe; denk dat ik beter overnieuw kan beginnen XD 36 Errors, 10 warning(s)

of niet?

36 errors valt nog wel mee. Het is vaak zo dat als je één type error verhelpt, er meteen een heleboel andere verdwijnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.