Site leest geen PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:05:53
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben overgestapt naar een VPS server van Transip, voor 5 euro per maand.

Nu heb ik via directadmin php aangezet en me domein gekoppeld via dns aan mijn vps.

Nu als ik op mijn vps een bestand upload van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo "test";?>

leest hij dat ook niet dan krijg ik wit beeld, maar als ik op bron weergeven druk zie ik daar wel de script.

Weet iemand een oplossing?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 10:44:26
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/03/2013 21:10:40
Quote Anchor link
Dit klopt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo "test";?>


Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'test';
?>
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:13:02
Quote Anchor link
Werkt ook niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:17:30
Quote Anchor link
Heeft het bestand wel de extentie: .php?

Zo niet, dan vermoed ik dat voor je domein geen PHP aangezet is. Ga eens naar je domeinbeheer op :2222 en zet PHP eens aan bij je domeininstellingen?
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:18:47
Quote Anchor link
Hoi Aar,

Het heeft zeker een .php extensie.
PHP is ook aan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:19:49
Quote Anchor link
Zeker weten bij: http://www.******.nl:2222/CMD_ADDITIONAL_DOMAINS?action=view&domain=DOMEIN.NL ?

Dan heb ik het idee dat je je virtual-host niet goed geconfigureerd is?
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:21:05
Quote Anchor link
Ja staat aan.

Hoe niet goed geconfigureerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:24:11
Quote Anchor link
Geen idee hoe dat komt...?
Je hebt admin-acces?

Hoe ziet je virtual host voor je domein eruit?
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:25:31
Quote Anchor link
Hoi,

Ja ik heb admin acces aangezien de VPS van mij is.
Wat is een virtual host?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:27:14
Quote Anchor link
Daarin staan de instellingen per hostname/domein op je server beschreven.
Kan je op Admin-niveau vinden onder: Custom HTTPD Configurations

Ik vraag me eigenlijk af waarom je een VPS aanschaft, als je niet weet wat een virtual host is, maar dat terzijde.
Gewijzigd op 02/03/2013 21:28:40 door - Ariën -
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:28:40
Quote Anchor link
Ik heb een VPS aangeschaft omdat die sneller is dan een normale hosting.

Ik kan die virtual host niet vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:30:28
Quote Anchor link
Staat onder Custom HTTPD Configurations....

Als je niet weet hoe Linux (Het OS op de VPS) werkt, kan je het onderhoud ervan beter uitbesteden of een managed VPS nemen. In een 'productieomgeving' zou ik het voor een beginner niet aanraden een VPS te nemen....
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:32:58
Quote Anchor link
Ja ben heel stom geweest, maar heb het meeste al af.
Ik hoef alleen nog php werkend te krijgen.

Ik ben bij de virtual host gekomen dit zit erin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
*verwijderd
Gewijzigd op 02/03/2013 21:40:48 door Taha Ozturk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:38:23
Quote Anchor link
Vreemd, het zou aan moeten staan.

Misschien zou je het kunnen hercompileren. Maar om te gaan beginnen over custombuild, update en build, lijkt het me zinniger om eens een ticket in te schieten bij je webhosting. Hier kan je eens vragen of ze het kunnen fixxen, want dit lijkt me duidelijk een fout van hun, als ze het zo hebben opgeleverd.

Ook raad ik met klem aan om het bestaande contract om te zetten naar een managed-contract, waarbij hun de VPS-server inbeheer nemen, en updates doorvoeren. Want als beginner kan ik je het niet aanraden om zulke dingen te doen. Grote kans dat er dan iets stuk gaat, met (lange) downtime voor je site tot gevolg, en dat wil je natuurlijk niet... ;-)
Gewijzigd op 02/03/2013 21:41:12 door - Ariën -
 
Taha Ozturk

Taha Ozturk

02/03/2013 21:41:19
Quote Anchor link
oke bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.