sizeof

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:14:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik zit met de volgende vraag:
Deze regel geeft een waarschuwing in mijn code. (Warning = sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in)
Quote:
for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);


Enig zoekwerk doet mij vermoeden dat er "is_array" voor moet komen, maar hoe precies snap ik niet.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:21:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 10:19:18
Quote Anchor link
Een controle of het een array is, is wel gewenst. Maar waar komt die variabele $gpx_files vandaan?

Het is dus geen array/object.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:54:57
Quote Anchor link
Een paar regels erboven vermoed ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
//  batchimport GPX  bestand //
function batchimportGPX() {
    global $DEBUG, $cfg;
    HTML::heading(_MENU_GPX_BATCH_IMPORT, 3);
    if(!$cfg['public_host'] || check_password($cfg['admin_password'])) {
        echo "<script src='./libraries/import.js'></script>\n";
        // set current upload dir and scan it for gpx files
        $dir = GPX_UPLOAD_DIR;
        $gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');
        
        HTML::message_r(_TRC_BATCH_IMPORTING_DIR, $dir);
        HTML::message(_TRC_CHOOSE_FILES_FOR_BATCH_IMPORTING);
        if($DEBUG)    print_r($gpx_files);
        
        HTML_gpx::viewBatchImportTableHeader();
        for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
            HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);
        }
        HTML_gpx::viewBatchImportTableFooter($dir);
        HTML_gpx::viewImportProgress();
    }else {
        HTML::message(_NOT_AUTH ." ". _DO_LOGIN);
    }
}
Gewijzigd op 22/10/2020 16:12:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:08:40
Quote Anchor link
Kan je de debug een aanzetten?

NB: Voor scripts hebben we code-tags.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:09:33 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 11:18:48
Quote Anchor link
Sorry maar er is geen "code tag" hoor, heb daar al meer naar gezocht hier omdat het mij zeer verbaasde dat die er niet was.
Debug staat aan (volgens mij toch) en geeft deze melding:
Quote:
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u57968p54877/domains/jan-karina.es/public_html/wandelingen/phpmygpx/gpx.php on line 451


Bedankt trouwens vooor je snelle reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:24:48
Quote Anchor link
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Als de debug aanstaat moet je een array-boom zien.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:25:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/10/2020 11:50:16
Quote Anchor link
sizeof() is een alias voor de functie count() en moet een variabele krijgen waar iets achter zit dat de Countable interface heeft geïmplementeerd. Arrays hebben dat standaard, maar het mag ook een object van eigen class zijn.

PHP klaagt dat $gpx_files niet te tellen is via de Countable interface, het is blijkbaar geen array en verwijst ook niet naar iets anders dat de Countable interface wel heeft. Je zult moeten achterhalen wat er dan wel in $gpx_files zit, bijvoorbeeld met var_dump():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($gpx_files); ?>

Je moet daarna achterhalen hoe het komt dat $gpx_files niet voldoet aan het criterium van sizeof(), en besluiten hoe je dat op wilt lossen in de code die voorafgaat aan de for-lus.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:51:49 door Ad Fundum
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:41:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar daar moet ik eens heel lang op stureren hoor :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 12:42:47
Quote Anchor link
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:47:41
Quote Anchor link
Quote:
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Het zou wel gemakkelijker zijn als je gewoon in de editorbalk staat ;-)

Toevoeging op 22/10/2020 12:54:50:

- Ariën - op 22/10/2020 12:42:47:
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?


Mijn inziens is het de inhoud van een formulier, verder zou ik het echt niet weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 13:01:25
Quote Anchor link
Daarom moet je die var_dump() toevoegen.
Als je [code] en [/code]-tags toevoegt heb je ook lijnnummer erbij.

En ja, de knop ontbreekt. Er komt wel een keer een moment dat die wordt toegevoegd bij onderhoud aan de site.
Gewijzigd op 22/10/2020 13:01:56 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 13:20:40
Quote Anchor link
Ik ga het eens bekijken op mijn gemak, bedankt in ieder geval.
 
Ivo P

Ivo P

22/10/2020 14:23:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');


scan_dir() is een standaard php-functie. Zo te zien heb jij een eigen variant hierop gemaakt scan_dir_f()

En die geeft iets anders terug dan een array, wat scan_dir() wel doet.
Wat geeft jouw functie wel terug? En is dat onder alle omstandigheden zo?

Bijvoorbeeld: als er geen files gevonden worden: wordt dan een leeg array teruggegeven? of komt er NULL of FALSE terug?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:09:38
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid ik heb helemaal niets gemaakt omdat ik niet kan programmeren, (toch niet in php)
Ik zoek alleen hulp omdat het gevonden oude script een aantal fouten gaf, de meeste heb ik zelf gevonden maar dit is de laatste waar ik geen oplossing voor vindt.
Alleen al antwoord geven op jullie vragen is al erg moeilijk voor mij ;-)
Gelukkig werkt het hele programma wel, dus haast is er niet bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 16:15:06
Quote Anchor link
Voor het gemak heb ik een [code] tag geplaatst waarbij je dus regelnummering ziet.
Maar je moet even zoeken in je codebase naar de function: scan_dir_f
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:55:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
// self-made function like 'scandir()' from PHP5
function scan_dir($dir, $sorting_order, $type) {
    $filelist = scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, 0);
    return $filelist;
}

// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;
    $FILETYPE_DIR = 1;
    $FILETYPE_FILE = 2;

    if(!is_int($type)) $type = $$type;
    clearstatcache();
    $dirhandle  = opendir($dir);
    while (false !== ($file = readdir($dirhandle))) {
        if($file != "." && $file != "..") {
               switch($type) {
                   case 0:
                    $files[] = $file;
                    break;
                   case 1:
                    if(is_dir($dir.$file)) $files[] = $file;
                    break;
                   case 2:
                    if(is_file($dir.$file)) {
                        $ext = substr($file, strrpos($file, '.')+1);
                        if(!$filter || strtolower($ext) == strtolower($filter))
                            $files[] = $file;
                    }
                    break;
            }
           }
    }
    closedir($dirhandle);
    if(isset($files)) {    # prevents php warning
        if($sorting_order == 1) rsort($files);
        else                    sort($files);
    }
    return $files;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:15:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    $files = [];                                            <= deze regel toevoegen
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;

?>
Gewijzigd op 22/10/2020 17:15:43 door Ozzie PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 17:25:05
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt Ozzie, dat was inderdaad de oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:28:23
Quote Anchor link
Geen dank hoor. Succes met je project.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2020 18:01:06
Quote Anchor link
Fijn dat het is opgelost het ongewenste gedrag lijkt te zijn verdwenen, maar het is natuurlijk ook interessant om te achterhalen waarom deze melding (ineens?) de kop opsteekt.

Komt het misschien omdat er lege directories ergens binnen geslopen zijn?
Of wellicht heeft jouw webboer de PHP-versie gebumpt en/of de strictheid waarmee fouten worden gemeld opgevoerd?

Hoe dan ook, indien deze meldingen eerder niet optraden, en nu wel, houdt dat in dat er *iets* is veranderd, of dat er op een bepaalde manier andere condities gelden voor de omgeving waarin deze functionaliteit actief is.

Code (en haar werking) verandert/muteert doorgaans niet spontaan; het doet altijd precies datgene wat geschreven is.

NB sizeof() is een alias, gebruik bij voorkeur geen aliassen, want die kunnen op den duur obsolete raken/helemaal worden verwijderd.
Gewijzigd op 22/10/2020 18:02:13 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.