slaat query niet op

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Els

els

29/01/2010 15:06:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik wil een rss feed opslaan in de database maar dat wil maar niet lukken.
hij voert de foreach goeduit, maar in de query gaat het mis, wat doe ik fout?
alvast bedankt voor de reacties.

Dit is de foutmelding die ik krijg:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in M:\UsbWebserver\Root\a feed\feed.php on line 20

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$xml
= simplexml_load_file('http://feed440.photobucket.com/albums/qq124/delak/felicitaties/feed.rss');

foreach($xml->channel->item as $item)
{

echo '<div>' . $item->guid . '</div>';

$link = $item->guid;
$sql =  mysql_query('INSERT INTO krab (link) VALUES ('$link')'); dit is line 20
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Els
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:41:21
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

29/01/2010 15:12:00
Quote Anchor link
Puntjes vergeten..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
=  mysql_query('INSERT INTO krab (link) VALUES ('.$link.')');
?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/01/2010 15:29:00
Quote Anchor link
afgezien van het feit dat je geen foutafhandeling hebt en je vars binnen de quotes staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$sql
= "INSERT INTO krab (link) VALUES('".$link."')";
$res = mysql_query($sql); // or die mysql_error();

?>


succes
 
Els

els

29/01/2010 18:20:00
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt!
 
Milo

Milo

29/01/2010 19:57:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string()
en foutafhandeling...
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

29/01/2010 22:22:00
Quote Anchor link
Milo schreef op 29.01.2010 19:57:
mysql_real_escape_string()

Hoeft niet, als het niet uit post of get variabelen komt.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

29/01/2010 22:40:00
Quote Anchor link
Het komt uit een rss,, dus wel slim om te doen
want stel dat er een mysql voorbeeld in staat..
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

29/01/2010 22:43:00
Quote Anchor link
``Joris,, schreef op 29.01.2010 22:40:
Het komt uit een rss,, dus wel slim om te doen
want stel dat er een mysql voorbeeld in staat..


ohh.. niet gezien dat het van een andere site komt..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.