Slashes in link.. Hoe op te lossen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

25/04/2012 16:01:35
Quote Anchor link
Hallo forummers,

In mijn upload-script upload hij de bestandsnaam met real_escape_string() naar de database en naar de uploadmap, maar nu ik alle bestanden in een pagina onder elkaar gezet heb, loop ik tegen een probleem aan.

Ik heb ingevuld dat hij de bestandsnaam als link moet gebruiken (standaardpad/link), alleen Firefox kapt heel de link al af als hij een backslash ziet..

Nu heb ik geprobeerd om dit te verhelpen met stripslashes(), maar dan kapt hij de backslash en alles wat erna komt af..

Hoe verhelp ik het nou?

Alvast bedankt,
Gewijzigd op 25/04/2012 16:02:22 door
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:26:44
 
Jeroen VD

Jeroen VD

25/04/2012 16:11:53
Quote Anchor link
uhm str_replace()?
 

25/04/2012 16:17:56
Quote Anchor link
Ik zit eens wat over str_replace() te lezen, maar ik snap er niks van..
Zou jij het eens kunnen toepassen in mijn script? Het gaat dus om de \' die veranderd moet worden naar '

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
<td id='name'>
<
a href='dir1/".$data['name']."'>".$data['name']."</a>
<
/td>
?>
Gewijzigd op 25/04/2012 16:18:58 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

25/04/2012 16:20:42
Quote Anchor link
ow je bedoelt iets anders, nu ik beter lees. probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<td id="name">
<a href="<?php echo 'klas1/' . $data['name']; ?>"><?php echo $data['name']; ?></a>
</td>
 

25/04/2012 16:23:53
Quote Anchor link
Hij staat al in PHP hoor, haha!

Toevoeging op 25/04/2012 16:26:07:

Nou doet ie helemaal niks meer, geef de code eens ervanuitgaande dat hij al in PHP staat!
 
Cake Masher

Cake Masher

25/04/2012 18:18:30
Quote Anchor link
Rainier, str_replace werkt zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$string
= 'Dit is een slecht verhaaltje';

echo str_replace ("slecht", "leuk", $string);

?>


Result zou zijn 'Dit is een leuk verhaaltje'.

Dus str_replace ([woord wat verangen moet worden], [woord waar het naar vervangen word], [de string waar het allemaal in moet gaan gebeuren]);
 

25/04/2012 19:10:14
Quote Anchor link
Dankjewel voor de uitleg, maar het werkt nog steeds niet..

Ik heb nog steeds hetzelfde probleem; hij kapt de backslash én alles wat erna komt nog steeds af..

Zouden jullie er nog eens naar willen kijken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
            while($data = mysql_fetch_array($result)){
            
            $dataname = $data['name'];
            
            $dataname2 = str_replace("\'", "'", $dataname);
            
                 echo "<tr>
                      <td id='name'><a href='klas1/".$dataname2."'>".$data['name']."</a></td>


Toevoeging op 26/04/2012 17:35:08:

Ik heb het probleem nog eens bekeken, maar de output in HTML is prima;
het enige wat mij opvalt is dat als ik de code in HTML bekijk is dat het stukje waar het misgaat wordt rood en onderstreept zoals hieronder :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 <a href='dir1/(ONDERSTREEPT)Samenvatting (/ONDERSTREEPT)'tussenhaakjes'.pdf'>
?>


Hoe los ik dit op?
Gewijzigd op 26/04/2012 17:44:40 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.