Slechte layout, tips?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »
Christoph e

christoph e

02/07/2014 21:46:55
Quote Anchor link
Hallo,

Quote:
Ik ben niet zo goed met stylen, ik werk liever met php,sql,javascript,...


Ik programmeer graag, dingen schrijven/bedenken en nadien het werkelijk laten worden vindt ik zeer tof. Echter is het stylen niet mijn ding. Waarschijnlijk mis ik wat verbeelding. Voor mijn nonkel ben ik nu bezig (hij wilde dit) en nu heb ik het volgende in elkaar gestoken (en al zo vaak bijgewerkt).

het menu en de achtergrond lijken mij goed, echter de header en de manier hoe ik mijn blokken (test bericht) layout/schik lijken nergens op.

Hoe kan ik die blokken beter rangschikken en hoe kan ik de header wat opfleuren?

Tips?

Afbeelding

Mvg. Christophe

Topic verplaatst naar "Ontwerpen".[/modedit]
Gewijzigd op 02/07/2014 22:54:47 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:41:42
 
Wouter J

Wouter J

02/07/2014 22:53:48
Quote Anchor link
Kijk eens op sites als http://themeforest.net en klikt op de 10 designs die je daar tegenkomt die je mooi vindt. Ga dan in detail ernaar kijken en bedenk waarom je het zo mooi is. Vaak is er een beeld iets die je aanspreek. Pak vervolgens een A4 en potlood en teken dat dat A4tje. Laad vervolgens zo'n A4tje altijd daar liggen en pak hem er weer bij als je een mooi design tegen komt terwijl je surft.

Na een week heb je dan een paar A4tjes met allemaal kleine dingetjes die jij mooi vindt. Combineer deze samen tot 1 design. Pak vervolgens een mooie natuur foto die je deze zomervakantie gaat maken en haal daar 6 kleuren uit: 2 compleet verschillende en 4 variaties op die 2 kleuren. Kies dan nog een zwartachtige of witachtige kleur uit. Dan heb je je kleurenpallet compleet en gebruik je natuurlijke kleuren, wat heel belangrijk is.

Maak het nu in Photoshop/gimp/paint en zet het dan om tot een HTML/CSS site.
 
Christoph e

christoph e

02/07/2014 23:36:47
Quote Anchor link
Wat ik mooi vindt, dat is dat menu en de foto. Dat idee heb ik van ander site's gehaald.

De site moet meteen de indruk geven "het gaat hier over bestrating" en de kleuren zijn die van het logo (links bovenaan). Dat zijn de eisen.

Van klinkersite's kan ik helaas niet veel leren, de meeste zijn puur html (geen css) in de buurt van mij.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/07/2014 12:31:58
Quote Anchor link
Je site is veels te grijs. Daarnaast moet je zorgen dat de uitlijningen kloppen. Probeer de content wat meer van de rand af te laten staan, dus pas je padding aan. Daarnaast is het menu 'oké', maar maak de tekst in het menu eens antreciet in plaats van Windows-error-blauw. Ik zou ook de tekst in het menu een kleinere font-size geven (12px zoiets).

Om de layout wat meer kleur te geven zou ik ervoor kiezen om de header geen grijs vak te maken, maar een nette foto met beplanting of iets dergelijks.

Dit zijn wat tips. Het zou de boel al een stuk netter maken, daarna zou je pas moeten gaan kijken naar wat mooi is om de content te presenteren.

Het zijn tips, geen kritiek. De een verdiept zich nou eenmaal liever in de back-end en de ander wat meer in de front-end! :)
 
Christoph e

christoph e

03/07/2014 14:04:10
Quote Anchor link
@Thomas

"Je site is veel te grijs"
het ideee hierachter was dat als de achtergrond nog niet geladen was dat het logo nog dezelfde kleur had als de "splash" pagina. Ik heb de background transparantie op 0.2 gezet in plaats van 0.5, dan laat hij meer kleur door.

de splash pagina
Afbeelding
de pagina zonder achtergrond
Afbeelding
de pagina met achtergrond
Afbeelding

"Daarnaast moet je zorgen dat de uitlijningen kloppen. Probeer de content wat meer van de rand af te laten staan, dus pas je padding aan."
hoe bedoel je, er valt toch niet's van de site af?

"maak de tekst in het menu eens antreciet in plaats van Windows-error-blauw. Ik zou ook de tekst in het menu een kleinere font-size geven (12px zoiets). "
Die windows error blauw komt uit het logo, ik heb die vervangen met de andere lichter blouw uit het logo. het menu heb ik op 14px gezet, 12 was nogal klijn.

"header"
Ik heb gevragen voor een paar foto's, ik wil er iets zetten als onderstaande
Afbeelding

Heb je meschien ook nog iets om die "Test bericht" blokken beter te stylen?

Heel ereg bedankt, ik ervaar het niet als kritiek (vindt zelf dat het niet op al te veel lijkt).
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/07/2014 15:01:09
Quote Anchor link
Goed bezig! Ik denk dat die foto veel zal gaan helpen.
Misschien dat je de tekst in het menu iets verder van de rand kan plaatsen aan de linkerkant. Nu is er slechts 3-5 pixels ruimte. Probeer hier is 10-15 van te maken.

De tekstberichten zou ik in witte div's zetten. Dus elk bericht zijn eigen Div. De kleur van de lijn die nu blauw is zou ik lichtgrijs maken.

Met de uitlijning bedoel ik dat er aan alle kanten evenveel ruimte zitten. Als het logo bijvoorbeeld 20px van de bovenkant af staat, zorg dan dat het logo aan de onderkant ook 20px van de content staat. Dus centreer dingen zowel horizontaal als verticaal.

Dan nog een klein dingetje over de adresgegevens linksboven. Wat als je naast het logo alleen de naam zet van het bedrijf en aan de rechterkant van de header alle gegevens?

Hopelijk kan je hier iets mee!
 
Christoph e

christoph e

03/07/2014 15:34:22
Quote Anchor link
"Misschien dat je de tekst in het menu iets verder van de rand kan plaatsen aan de linkerkant. Nu is er slechts 3-5 pixels ruimte. Probeer hier is 10-15 van te maken."
Die stond op "margin: 4px;" nu heb ik er "margin-left:10px;" aan toegevoegd.

"Als het logo bijvoorbeeld 20px van de bovenkant af staat, zorg dan dat het logo aan de onderkant ook 20px van de content staat."
Ik denk dat ik die in de header (foto) ga verwerken. Het logo is een foto van de buitengevel, vandaar dat het niet aan alle kanten dezelfde margen heeft (wel transparant). Ik ga proberen het logo zelf eens na te tekenen.

"Wat als je naast het logo alleen de naam zet van het bedrijf en aan de rechterkant van de header alle gegevens?"
Of ik doe die contact gegevens onder het menu, daar is nog plaats. Ik zie niet veel site's waar de die gegevens in de header staan, en het moet daarboven niet al te druk worden.

Wat bedoel je met die tekstberichten? de witte achtergrond weg en dan iedere tekstberichten een witte achtergrond geven?
 
Machiel K

Machiel K

03/07/2014 15:55:28
Quote Anchor link
Christoph e op 02/07/2014 21:46:55:
Quote:
Ik ben niet zo goed met stylen, ik werk liever met php,sql,javascript,...


Je hebt nu denk ik veel meer moeite gedaan met een minder mooi resultaat. Ik zou geen plaatjes gebruiken, op logo's ect. na. Zeker vind ik deze website geen bedrijf uitstralen. Het ziet er heel "Windows XP" uit, en dat vind ik niet mooi..

Met een paar simpele divjes, die alleen een achtergrondkleur hebben kan het al heel stuk beter zijn denk ik. Kijk maar eens hier.

Ik zie daar al zo een paar (1, 2, 3, 4) mooie lay-outs tussen zitten die eenvoudig na te maken zijn met hier en daar natuurlijk een eigen toevoeging of verandering.
 
Christoph e

christoph e

03/07/2014 20:08:57
Quote Anchor link
@Machiel K

"Windows Xp" Verklaar?

de site's die je geeft geven mij de indruk van een echt kantoor bedrijf, of winkel; Het gaat hier over "bestrating", ook is mijn gevragen een aantal kleuren te gebruiken. Alle kleure die in het logo zitten mag ik gebruiken.
 
Machiel K

Machiel K

03/07/2014 21:14:46
Quote Anchor link
Ik snap dat ze je de indruk geven van een kantoor bedrijf of een winkel, maar dat komt ook vooral door de inhoud. Als je naar de lay-out zelf kijkt, kan je er vanalles van maken wat je zelf wilt. De lay-outs zien er allemaal strak uit, en dat is denk ik wat gebruikers willen zien, wat ze aantrekt en aanspoort om op te website te blijven.

Wat ik met Windows XP bedoel kan ik een beetje uitleggen met het volgende. Ik heb even Windows XP, Windows 7 en 8 naast elkaar gezet als voorbeeld.

Afbeelding

Bij XP ziet alles er zo oudbollig uit vergeleken met wat je nu ziet. Nu kom ik gelijk met wat jij zei: "Alle kleure die in het logo zitten mag ik gebruiken". Geen andere kleuren? Kijk maar naar dit XP scherm. Allemaal blauw, en dat ziet er niet vrolijk uit.. zo eentonig.

Windows 7 is dan al weer een verbetering op Windows XP. Doorschijnende kleuren maken het al interessanter om naar te kijken.

En dan komt Windows 8. Dat ziet er strak uit. Allemaal verschillende kleuren, en dat zonder gradients, transparantie of andere style mogelijkheden. Je ziet strakke achtergrond kleuren en dat ziet er veel beter uit dan die Windows XP.

En dat vind ik dus ook aan de lay-out die jij hebt. Er zitten gradients in en de kleuren zijn eentonig. Blauw en grijs.. het ziet er heel somber uit (net zoals Windows XP). En als je dan naar die Windows 8 kijkt, dat ziet er heel kleurrijk uit door de verschillende kleuren. En dat zie je ook terug in de lay-outs die ik in mijn vorige reactie gelinkt heb. Eigenlijk bevatten deze lay-outs weinig verschillende kleuren, maar de kleuren zijn hier wel licht en passen mooi bij elkaar.

Dat is ook dus het meeste wat ik mis in je layout. Strakheid en kleuren.

Bij de blauwe kleur uit het logo zou ik als ik jou was nog een extra kleur kiezen die je hier en daar terug laat komen. Bijvoorbeeld bij linkjes (<a></a>). Bij een blauwe kleur gebruik ik zelf meestal een kleur in de buurt van geel en oranje.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/07/2014 23:26:06
Quote Anchor link
Afbeeldingen over het algemeen zijn niet verkeerd in een ontwerp. Zeker niet als je je wilt ontdoen van de reguliere office-look. Wel snap ik hoe je bij de Windows XP vergelijking komt. Dit komt ook mede door het wat pixelachtige logo en de Word-art achtige titel op de splash-pagina. Probeer dingen strakker te houden. Eenvoudiger is beter en design gaat ook steeds vaker terug naar effen buttons en relatief weinig schaduw.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 23:34:58
Quote Anchor link
Quote:
Windows 7 is dan al weer een verbetering op Windows XP. Doorschijnende kleuren maken het al interessanter om naar te kijken.

En dan komt Windows 8. Dat ziet er strak uit. Allemaal verschillende kleuren, en dat zonder gradients, transparantie of andere style mogelijkheden. Je ziet strakke achtergrond kleuren en dat ziet er veel beter uit dan die Windows XP.

Is natuurlijk ook een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Naar mijn mening zeg je nu iets te makkelijk: XP was klote, Win 7 was beter en Win 8 is The Bomb! En dan krijgen we straks Win 9 en dan vind je die weer helemaal te gek. En zo kun je natuurlijk door blijven gaan. De felle Win 8 kleuren bijv. passen totaal niet bij de huisstijl van het bedrijf.
 
Johan de wit

johan de wit

04/07/2014 01:40:15
Quote Anchor link
Machiel K op 03/07/2014 21:14:46:
Ik snap dat ze je de indruk geven van een kantoor bedrijf of een winkel, maar dat komt ook vooral door de inhoud. Als je naar de lay-out zelf kijkt, kan je er vanalles van maken wat je zelf wilt. De lay-outs zien er allemaal strak uit, en dat is denk ik wat gebruikers willen zien, wat ze aantrekt en aanspoort om op te website te blijven.

Wat ik met Windows XP bedoel kan ik een beetje uitleggen met het volgende. Ik heb even Windows XP, Windows 7 en 8 naast elkaar gezet als voorbeeld.

Afbeelding

Bij XP ziet alles er zo oudbollig uit vergeleken met wat je nu ziet. Nu kom ik gelijk met wat jij zei: "Alle kleure die in het logo zitten mag ik gebruiken". Geen andere kleuren? Kijk maar naar dit XP scherm. Allemaal blauw, en dat ziet er niet vrolijk uit.. zo eentonig.

Windows 7 is dan al weer een verbetering op Windows XP. Doorschijnende kleuren maken het al interessanter om naar te kijken.

En dan komt Windows 8. Dat ziet er strak uit. Allemaal verschillende kleuren, en dat zonder gradients, transparantie of andere style mogelijkheden. Je ziet strakke achtergrond kleuren en dat ziet er veel beter uit dan die Windows XP.

En dat vind ik dus ook aan de lay-out die jij hebt. Er zitten gradients in en de kleuren zijn eentonig. Blauw en grijs.. het ziet er heel somber uit (net zoals Windows XP). En als je dan naar die Windows 8 kijkt, dat ziet er heel kleurrijk uit door de verschillende kleuren. En dat zie je ook terug in de lay-outs die ik in mijn vorige reactie gelinkt heb. Eigenlijk bevatten deze lay-outs weinig verschillende kleuren, maar de kleuren zijn hier wel licht en passen mooi bij elkaar.

Dat is ook dus het meeste wat ik mis in je layout. Strakheid en kleuren.

Bij de blauwe kleur uit het logo zou ik als ik jou was nog een extra kleur kiezen die je hier en daar terug laat komen. Bijvoorbeeld bij linkjes (<a></a>). Bij een blauwe kleur gebruik ik zelf meestal een kleur in de buurt van geel en oranje.


Daar heb je gelijk in. Hij moet 1 van die 2 houden, dus plat of bollig. Zijn menu en logo is bollig en rest is van zijn pagina is te plat.

Header mag meer verschillende kleuren hebben desnoods gebruik je een plaatje er voor, menu kan je beter platter maken en contant mag meer kleuren krijgen bijvoorbeeld bij titelbalken. Bedrijfsgegevens kan je vervangen door slogan en verplaats bedrijfsgegevens maar naar je contactpagina.
Gewijzigd op 04/07/2014 01:43:56 door johan de wit
 
Christoph e

christoph e

04/07/2014 15:11:50
Quote Anchor link
heb het eens opnieuw gemaakt met de tips die hier stonden. Het is nu een stuk beter maar ik vindt geen goede manier voor e achtergrond (groen). Waar een php olifantje staat komt nog een foto.

Afbeelding
Gewijzigd op 04/07/2014 15:16:59 door christoph e
 
Machiel K

Machiel K

05/07/2014 10:29:11
Quote Anchor link
Ziet er al veel beter uit!

Wat je al zei, de achtergrondkleur/achtergrondafbeelding van de website. Je kunt de wel de afbeelding gebruiken die je bij je eerste versie ook had, die zal ik zelf dan wel iets lichter maken.

Ik zie niet goed of je een border hebt om de witte container? Als dit zo is, of als dit niet zo is: goed. Ik zou een hele kleine box-shadow er aan toevoegen. En als je dan een lichtere achtergrond hebt komt dat best mooi tot uiting.

Verder zou ik een ander lettertype kiezen. Ik vind zelf altijd Open Sans wel een vrolijk lettertype. Maar iets als Veranda zou ook al beter zijn dan het lettertype dat je nu hebt.

De lettertype in de headers zijn ook wat aan de grote kant.

Verder nog iets meer ruimte tussen het bovenste witte vlak en de container, en wat meer ruimte tussen de boxen aan de linker kant.

Het pad naar de pagina staat ook niet echt op een mooie plek. Dit zou ik ergens onderaan in je pagina verwerken omdat dit ook niet iets is wat je direct wilt zien als gebruiker.
Gewijzigd op 05/07/2014 10:49:51 door Machiel K
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

05/07/2014 12:42:24
Quote Anchor link
Ik sluit me grotendeels bij Machiel aan. Verder zou ik de kleur groen iets lichter maken. Nu is het echt zo'n standaard donkergroene kleur. Probeer deze kleurcode is bijvoorbeeld: #41D170
 
Christoph e

christoph e

06/07/2014 22:45:27
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips, ik heb mijn voorbeeld/test online gezet: http://jsfiddle.net/S55Q6/1/embedded/result/

@Thomas
Dat groen was maar tijdelijk, dat zou een afbeelding moeten worden of iets dergerlijk.


In het menu bovenaan zit wel een fout als je over "child" gaat, hoe kan ik dit oplossen?
 
Php knipper

php knipper

06/07/2014 23:43:30
Quote Anchor link
Iemand hier wil zo een knuffel ;)

de linken in de "Catalogus" zijn wat aan de dikke kant en moet die hover oranje, het komt nergens op de site terug?
bij de "meer info" en in de "Catalogus" het lijntje van de link weg halen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.