slechte webtutorials

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/07/2018 21:48:10
Quote Anchor link
Heb je dat ook wel eens. Dat je ergens een tutorial op youtube ziet en dat je denkt "wat een bagger is dit" en dat je ergens een soort van plicht voelt om er iets van te zeggen terwijl je je op hetzelfde moment realiseert dat het echt geen ene drol uithaalt omdat:
- je ofwel genegeerd wordt,
- ofwel de kritiekpunten op den duur ondergesneeuwd raken onder aanprijzingen van nietsvermoedende beginners,
- je geblokkeerd wordt door de beheerder van het kanaal en jou op hetzelfde moment neerzet als een soort van boeman die het feestje voor de rest verpest?

Hoe moet je omgaan met zoveel onredelijkheid en stupiditeit? Of valt dit onder de inleiding van het boek "Welkom op het internet"?

Afbeelding

Concreet geval (je bent gewaarschuwd): https://www.youtube.com/watch?v=PHiu0JA9eqE

Grappig verschil tussen eerste reactie in de mail:
Quote:
You generally think you are doing something good for the rest of the class. I am going to block you from the channel but keep this comment here if possible for others to see.

En de uiteindelijke variant op het kanaal:
Quote:
You generally think you are doing something good for the rest of the class but come out looking the opposite, and I'm not going to have this kind of bullying on my channel.

Hypocriet much?

Bully!
Afbeelding
Gewijzigd op 06/07/2018 12:00:44 door Thomas van den Heuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 08:47:38
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

05/07/2018 22:30:07
Quote Anchor link
Yep, holy shit. Net even gekeken, en ook je comment gezien. +100. Heb er ook even een reactie op achtergelaten.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/07/2018 23:50:35
Quote Anchor link
Ik heb ooit een boek doorgewerkt waar nogal wat foutjes in stonden, met name in de code.

Ik heb dit toen gemeld aan de auteur en in de volgende druk waren alle foutjes verbeterd en werd mijn naam genoemd met een "dank aan".

Het kan dus wel degelijk nut hebben.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/07/2018 00:38:09
Quote Anchor link
Het kan, ja. Maar gezien de reactie op die video heeft het geen nut. Als je kijkt wil hij gewoon kijkers hebben, en gezien wat de output is is hij zelf ook nog een beginner. Het is niet voor niets dat ik een reactie heb toegevoegd dat ik als leraar een obligatie zie om mensen dingen goed aan te leren. Ik verwacht dat ik ook een block krijg, we gaan het zien.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/07/2018 12:59:29
Quote Anchor link
Ik kan mij wel voorstellen dat ik (bij die tutorial, en mogelijk ook elders ;)) overkom als iemand die op elke slak zout legt, maar in dit geval was er niet veel voor nodig om de maker te "tilten", ik krab een klein beetje aan het hoe en het waarom en heb meteen een block :).

Hij geeft ook openlijk toe dat hij mijn reactie niet gaat lezen. Ik bedoel, dat getuigt dan toch ook van een compleet gebrek aan incasseringsvermogen en ook van ofwel een gebrek aan vertrouwen in eigen code of het ontbreken van de wil om deze te verdedigen?

In zekere zin maakt het niet uit wat voor code je klopt, als je deze maar kan motiveren. In de tutorial lijkt het mij de kunst om een balans te vinden tussen het treden in details en het uitleggen van materie. Als je complexere onderwerpen gaat behandelen, zul je ook meerdere facetten moeten uitlichten, of deze gewoon over meerdere tutorials verdelen.

Of deze reeks: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-Db3tEF6pB_1oKlnpxyQGZIa8EYmA_1K

Long story short: er wordt weliswaar netjes gebruik gemaakt van password_hash() en password_verify() maar hij vergeet de data te escapen. Met enig kunst- en vliegwerk kun je een injectie maken waarmee je met een willekeurige gebruiker in kan loggen.

Ik weet vrij zeker dat ik destijds een reactie heb gegeven waarin dat proces precies beschreven stond, maar mogelijk heeft de auteur deze reactie verwijderd. Ik vind sowieso dat reactiesysteem van youtube raar, maar als je ziet wat voor scheldkannonades daar af en toe over een weer gaan is het niet zo verwonderlijk dat een kanaalbeheerder verregaande moderatiemiddelen heeft.

Maar om nu dit soort dingen onder het tapijt te vegen terwijl iedereen de tutorial de hemel inprijst... Dan ben je toch alleen maar met jezelf bezig en interesseert het je blijkbaar niet dat je anderen op deze manier potentieel dupeert. Ik snap daar echt helemaal niets van.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/07/2018 21:22:44
Quote Anchor link
Tja.. iedereen mag filmpjes plaatsen. Het resultaat is dat 90% bagger is. De maker voelde zich duidelijk aangevallen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.