Sleutel teruggeven bij insert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aron K

Aron K

07/12/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Goede middag,

Ik ben bezig met een script om gebruikers toe te voegen, maar zodra ik er 1 toevoeg moeten er in meerdere tabellen een regel aangemaakt worden.
Eerst 1 in een tabel waar zijn naam etc. in komen te staan, de andere tabellen moeten allemaal een referentie hebben naar die tabel aan de hand van de sleutel.

Moet ik nu een extra select query gaan maken om het id van de laatste regel te krijgen, of is hier een makkelijkere PHP-/Mysql manier voor?

Bij voorbaat dank.

Edit:
Ik heb het al gevonden,
voortaan zal ik eerst een stuk beter googlen: mysql_insert_id()
Sorry voor het te snel plaatsen van dit bericht.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:53:49
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/12/2008 17:19:00
Quote Anchor link
mysql_insert_id
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.