slideshow met randomplaatjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

19/10/2010 10:13:36
Quote Anchor link
Ik zou graag in een banner een slideshow willen met random plaatjes en dat dit plaatje om de 10 seconden ververst wordt. Nu heb ik al eerder een script gemaakt dat random een logo selecteert maar deze word ververst wanneer de pagina vernieuwd word. Wat raden jullie aan om de 10 seconden de pagina verversen of hebben jullie een goede slideshow?

Alvast bedankt,
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 18:39:49
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 10:17:08
Quote Anchor link
je kunt misschien iets maken met flash
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 10:28:30
Quote Anchor link
Je kunt beter naar jquery kijken. Ik ben niet zo'n fan van flash.
 
John D

John D

19/10/2010 10:48:40
Quote Anchor link
of wat javascript, ik gebruik dit al heel lang....
simpel, weliswaar niet random maar toch goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
// (C) 2000 www.CodeLifter.com
// http://www.codelifter.com
// Free for all users, but leave in this  header
// NS4-6,IE4-6
// Fade effect only in IE; degrades gracefully

// =======================================
// set the following variables
// =======================================

// Set slideShowSpeed (milliseconds)
var slideShowSpeed = 4000

// Duration of crossfade (seconds)
var crossFadeDuration = 2

// Specify the image files
var Pic = new Array() // don't touch this
// to add more images, just continue
// the pattern, adding to the array below

Pic[0] = '../029.jpg'
Pic[1] = '../008.jpg'
Pic[2] = '../014.jpg'
Pic[3] = '../004.jpg'
Pic[4] = '../001.jpg'
Pic[5] = '../028.jpg'
Pic[6] = '../010.jpg'
Pic[7] = '../005.jpg'
Pic[8] = '../012.jpg'
Pic[9] = '../002.jpg'
Pic[10] = '../027.jpg'

// =======================================
// do not edit anything below this line
// =======================================

var t
var j = 0
var p = Pic.length

var preLoad = new Array()
for (i = 0; i < p; i++){
   preLoad[i] = new Image()
   preLoad[i].src = Pic[i]
}

function runSlideShow(){
   if (document.all){
      document.images.SlideShow.style.filter="blendTrans(duration=2)"
      document.images.SlideShow.style.filter="blendTrans(duration=crossFadeDuration)"
      document.images.SlideShow.filters.blendTrans.Apply()
   }
   document.images.SlideShow.src = preLoad[j].src
   if (document.all){
      document.images.SlideShow.filters.blendTrans.Play()
   }
   j = j + 1
   if (j > (p-1)) j=0
   t = setTimeout('runSlideShow()', slideShowSpeed)
}
Gewijzigd op 19/10/2010 10:50:10 door John D
 
Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

19/10/2010 11:04:09
Quote Anchor link
Dankje voor jullie reactie! zelf ben ik nog niet zo bekend met flash javascript of jquery dit is nog wel iets wat ik nog wil gaan leren. maar misschien voldoet dit javascript voorlopig ik ga er mee aan de slag
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 12:15:46
Quote Anchor link
gewoon uit nieuwsgierigheid , kun je niet die pic variabele, een veriabele geven uit een database? aangezien hij graag random plaatjes wil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.