Smarty: waarde verzenden naar een nieuwe pagina en daar gegevens ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allan de Bruin

Allan de Bruin

01/06/2011 00:32:27
Quote Anchor link
Helaas, zoals ik al in andere posts heb staan ben ik niet bekend met Smarty.
Daarom deze post. Het volgende is er aan de hand:
Ik heb een pagina waarin ik een dropdownmenu heb met waarden.
Dit zijn landen. Wanneer je dan een land selecteerd en dan op OK klikt dan word je doorverwezen naar een andere pagina. Dit gaat via een POST Methode. Daar wil ik dan aan de hand van dit ID bepaalde waarden ophalen. Aan de hand van deze waarde zal er een blok WEL of NIET worden weergegeven.

Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik dit moet doen?

Op de testsite kan je zien hoe en wat. Let op dit is echt een testsite!
http://ipsola.izee.nl
Daar zie je aan de rechterkant een menu waar je een land kan selecteren.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:49:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2011 00:37:45
Quote Anchor link
Je kan een variabele voor Smarty assignen in het geval iets wel of niet bekeken kan worden.
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

01/06/2011 09:30:36
Quote Anchor link
@Aar,
Ikh eb het een beeje zitten onderzoeken met dat assignen.
Ik kan dus in een willekeurig php bestand de acties uitvoeren.
Dan zal ik deze in een tpl bestand deze kunnen opvragen ofzo?

Heb je misschien een voorbeeld van hoe ik dat dan doe in een tpl pagina?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2011 11:35:25
Quote Anchor link
Dit is best wel basiskennis hoor :-P

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$naam
= "Jasmijn";
$smarty->assign('naam', $naam);
$smarty->display('index.tpl');
?>


index.tpl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Mijn naam is: {$naam}
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

01/06/2011 11:37:21
Quote Anchor link
Bedankt!!!
Helaas heb ik die basiskennis niet van Smarty :(
ben nu bezig met een bestaande website waarbij brandjes geblust moeten worden en nieuwe functies gemaakt moeten worden. Maar wel top van je dat je even de tijd hebt genomen om mij hierin wegwijs te maken!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2011 11:38:24
Quote Anchor link
Ik raad aan om toch eerst maar even wat Smarty-kennis op te doen voordat je verder gaat aan zo'n project.
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

01/06/2011 11:43:17
Quote Anchor link
had ik die tijd maar :( maar jah...moet roeien met de riemen die ik heb.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2011 11:47:55
Quote Anchor link
Volgende keer de deadline maar even wat verruimen? ;-)

En gelukkig hebben we ook nog www.Smarty.net :-)
Gewijzigd op 01/06/2011 11:48:46 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.