Smileys in gehele Website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Justin van den hoek

Justin van den hoek

15/04/2011 14:53:58
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik vroeg mij af of het mogelijk was om op alle pagina's van mijn website, smileys te krijgen.

Dus als je :) :P :D xD etc. doet, inplaats van de tekst zelf een Smiley krijgt.

En hoe is dit te realiseren/maken

Alvast Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:36:26
 
Rienus nvt

Rienus nvt

15/04/2011 14:58:35
Quote Anchor link
Door een aantal keer je tekst door str_replace() te halen.
 
Pim -

Pim -

15/04/2011 15:05:35
Quote Anchor link
Dit is de makkelijkste manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
// Zet dit voor de eerste output
function smile($text)
{

    $map = array(
        ':)' => 'smile',
        ';)' => 'wink'
        // smiley => bestandsnaam
    );

    $search = $replace = array();

    foreach($map as $code => $file) {
        $search[] = $code;
        // Pas de volgende regel aan de hand van je bestandsstructuur aan
        $replace[] = '<img src="/smileys/'.$file.'.jpg" />';
    }

    return str_replace($search, $replace, $text);
}


ob_start(function($html) { return smile($html); } );
?>

Dit is een vrij vuile techniek omdat het op werkelijk je hele pagina betrekking heeft en je er dan nergens meer omheen kan (tenzij je HTML encoding ofzo gaat gebruiken). Mooier is het om de functie smile() alleen op de relevante stukken tekst toe te passen.
Gewijzigd op 15/04/2011 15:31:54 door Pim -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.