Smilies in textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marnix

Marnix

16/06/2007 21:17:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk om zonder een soort van WYSIWYG editor smilies als plaatjes in je tekstvak te proppen? Zo ja, wat is de code daarvan. Ik weet totaal niet hoe ik daaraan moet beginnen.

Bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:52:26
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

16/06/2007 21:19:00
Quote Anchor link
volgensmij is de enige modgelijkheid om het eroverheen te doen
dus textarea met z-index: 1;
plaatjes appart en met z-index: 2;

succes ;)
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/06/2007 21:21:00
Quote Anchor link
mmm ik denk dat het wel kan als je de volledige inhoud van de teksarea doorzoekt op bijvoorbeeld: :P en dan bv. met replace_string(:p) met de img ....
 
Tim Groot

Tim Groot

17/06/2007 08:38:00
Quote Anchor link
je kan in textera smilies doen. maar dan moet je inderdaad met replace werken

zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
        $message
->message        = preg_replace('/(http:\/\/\S+)/','<a href="$1" target=\"_blank\">$1</a>',$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\n/',"<br>\n",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:P/',"<img src=\"images\smilies\icon_razz.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:D/',"<img src=\"images\smilies\icon_biggrin.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\o/',"<img src=\"images\smilies\icon_surprised.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:shock:/',"<img src=\"images\smilies\icon_eek.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:lol:/',"<img src=\"images\smilies\icon_lol.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:x/',"<img src=\"images\smilies\icon_mad.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\$/',"<img src=\"images\smilies\icon_redface.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\*\(/',"<img src=\"images\smilies\icon_cry.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:evil:/',"<img src=\"images\smilies\icon_evil.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:twisted:/',"<img src=\"images\smilies\icon_twisted.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\%\)/',"<img src=\"images\smilies\icon_rolleyes.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:!:/',"<img src=\"images\smilies\icon_exclaim.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:question:/',"<img src=\"images\smilies\icon_question.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:arrow:/',"<img src=\"images\smilies\icon_arrow.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:idea:/',"<img src=\"images\smilies\icon_idea.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/:mrgreen:/',"<img src=\"images\smilies\icon_mrgreen.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\)/',"<img src=\"images\smilies\icon_smile.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\(/',"<img src=\"images\smilies\icon_sad.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\;\)/',"<img src=\"images\smilies\icon_wink.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/8\)/',"<img src=\"images\smilies\icon_cool.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\|/',"<img src=\"images\smilies\icon_neutral.gif\">",$message->message);
        $message->message        = preg_replace('/\:\?/',"<img src=\"images\smilies\icon_confused.gif\">",$message->message);
?>
 
Nick Mulder

Nick Mulder

17/06/2007 10:39:00
Quote Anchor link
Of je kan er gewoon een preview divje naast stoppen ;) En dan met AJAX de content daarin stoppen...
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/06/2007 10:49:00
Quote Anchor link
YPM schreef op 17.06.2007 10:39:
Of je kan er gewoon een preview divje naast stoppen ;) En dan met AJAX de content daarin stoppen...

Makkerlijker gezegd dan gedaan..
 
Nick Mulder

Nick Mulder

17/06/2007 10:51:00
Quote Anchor link
Valt wel mee... zeker als je Prototype framework gebruikt...
Pagina die de HTML van de getypte text output...
Gewoon de responseText in de div stouwen...
[POST gebruiken voor de data overdracht]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Marnix

Marnix

18/06/2007 07:51:00
Quote Anchor link
YPM schreef op 17.06.2007 10:51:
Valt wel mee... zeker als je Prototype framework gebruikt...
Pagina die de HTML van de getypte text output...
Gewoon de responseText in de div stouwen...
[POST gebruiken voor de data overdracht]


Dit is wel wat ik bedoel ja. Dat als je op een emoticon klikt er niet ':D' in het tekstvak verschijnt, maar het plaatje van :D.

Misschien toch maar eens AJAX gaan leren. :/
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

18/06/2007 08:24:00
Quote Anchor link
ajax :\ waarom niet gewoon met javascript textarea uitlezen en dan in een div zetten..
 
M Ypma

M Ypma

18/06/2007 11:07:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 18.06.2007 08:24:
ajax :\ waarom niet gewoon met javascript textarea uitlezen en dan in een div zetten..

omdat iedereen geilt op ajax en dan niet meer nuchter kan kijken naar de juiste en makkelijk oplossing
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

18/06/2007 11:09:00
Quote Anchor link
:o Waar heb je zonet aan zitten denken toen je die zin schreef michel?
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

18/06/2007 13:24:00
Quote Anchor link
Aan feyenoord :P.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

18/06/2007 13:40:00
Quote Anchor link
nee jo niet dat voetbal

groetjes...
 
M Ypma

M Ypma

18/06/2007 13:54:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 18.06.2007 11:09:
:o Waar heb je zonet aan zitten denken toen je die zin schreef michel?

hehehe... kwam het zo over?... wilde alleen even een statement maken 0_o
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.