SMTP & Swiftmailer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/02/2013 22:34:52
Quote Anchor link
Hallo allen,

ik ben bezig om een systeem te maken zodat ik een nieuwsbrief vanop mijn website kan versturen.
Hiervoor heb ik Swiftmailer succesvol gedownload, en in de website ingepast.

Ik kan via mijn (gratis) webhost een SMTP-Server gebruiken, dit heb ik geprobeerd en maar hiermee kan ik maar een mailtje per 2 pinuten sturen (3owl.com). Dus voor nieuwsbrieven niet echt succesvol!

Ik las dat Gmail en Hotmail ook SMTP-server hebben en heb dit ook proberen toepassen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('mx1.3owl.com', 2525)
        ->setUsername('[email protected]')
        ->setPassword('Het correcte wachtwoord');
// Bovenstaande werkt dus perfect (zij het met maximum van 1 mail/2 minuten = spambeveiliging)

$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('smtp.gmail.com', 25)
        ->setUsername('[email protected]')
        ->setPassword('Het correcte wachtwoord');

$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('smtp.live.com', 25)
        ->setUsername('[email protected]')
        ->setPassword('Het correcte wachtwoord');
// Bovenstaande twee mogelijkheden werken dus NIET


De code's die niet werken geven (puur ter informatie) volgende fout:
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Connection timed out #110]' in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php:259 Stack trace: #0 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php(64): Swift_Transport_StreamBuffer->_establishSocketConnection() #1 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(115): Swift_Transport_StreamBuffer->initialize(Array) #2 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Mailer.php(80): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #3 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/test.php(95): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #4 {main} thrown in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php on line 259

Zodus, mijn vraag, kan ik Hotmail en/of Gmail gebruiken als SMTP-Server? Of best overstappen naar een betaalde webhoster waarmee wel ineens heel veel mails tegelijk gestuurd kunnen worden. Of nog anders, gebruik ik misschien de verkeerde manier....

Allezinds, ik weet ook dat je met exerne webprogramma's (Mailchimp,....) nieuwsbrieven kunt versturen, maar voor het gebruikersgemak zou dit vanop mijn server moeten lukken...

Alvast bedankt voor het lezen (& sorry, moest er een logisch antwoord op zijn, maar ik heb al wat googled en ik kom er niet)
Oli4 P
Gewijzigd op 07/02/2013 22:35:40 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:23:04
 
- SanThe -

- SanThe -

07/02/2013 22:38:15
Quote Anchor link
Wat zijn de errors bij hotmail en gmail?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/02/2013 22:42:34
Quote Anchor link
Gmail
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Connection timed out #110]' in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php:259 Stack trace: #0 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php(64): Swift_Transport_StreamBuffer->_establishSocketConnection() #1 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(115): Swift_Transport_StreamBuffer->initialize(Array) #2 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Mailer.php(80): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #3 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/test.php(95): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #4 {main} thrown in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php on line 259

Hotmail
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Connection could not be established with host smtp.live.com [Connection timed out #110]' in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php:259 Stack trace: #0 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php(64): Swift_Transport_StreamBuffer->_establishSocketConnection() #1 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(115): Swift_Transport_StreamBuffer->initialize(Array) #2 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Mailer.php(80): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #3 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/test.php(100): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #4 {main} thrown in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php on line 259

Groeten
 
- SanThe -

- SanThe -

07/02/2013 22:47:38
Quote Anchor link
Mooie errors. Maar het zegt mij niet veel. Ik hoopte dat er misschien een smtp-error te vinden was, maar die zie ik niet. Helaas.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/02/2013 22:50:23
Quote Anchor link
je kunt voor gmail port 25 eens veranderen voor poort 465.

zie ook: http://email.about.com/od/accessinggmail/f/Gmail_SMTP_Settings.htm
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/02/2013 22:53:27
Quote Anchor link
Andere foutmelding nu ;-)

Fatal error: Uncaught exception 'Swift_IoException' with message 'Connection to smtp.gmail.com:465 Timed Out' in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php:169 Stack trace: #0 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(400): Swift_Transport_StreamBuffer->readLine(0) #1 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(291): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->_getFullResponse(0) #2 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(119): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->_readGreeting() #3 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Mailer.php(80): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #4 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/test.php(100): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #5 {main} thrown in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/StreamBuffer.php on line 169
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/02/2013 23:13:33
Quote Anchor link
en dan misschien nog even poort 587 proberen.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

08/02/2013 11:12:39
Quote Anchor link
Ziezo, andere poort geeft een andere fout :(
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Expected response code 250 but got code "530", with message "530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. s34sm30914132yhe.9 - gsmtp "' in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php:386 Stack trace: #0 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(281): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->_assertResponseCode('530 5.7.0 Must ...', Array) #1 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/EsmtpTransport.php(245): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->executeCommand('MAIL FROM: <oli...', Array, Array) #2 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/EsmtpTransport.php(327): Swift_Transport_EsmtpTransport->executeCommand('MAIL FROM: <oli...', Array) #3 /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(416): Swift_Transport_EsmtpTranspor in /home/u399707880/public_html/PEAR/Swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php on line 386

Ik weet het ook niet meer ik heb alle mogelijkheden, zowel bij Hotmail als Gmail geprobeerd en steeds een foutmelding gekregen...
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2013 11:28:46
Quote Anchor link
Kijk deze error geeft info.

De error is: 530 SMTP authentication is required.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

08/02/2013 13:40:33
Quote Anchor link
Hallo,

dank voor die tip, ik zoek hier op Googlem wat meer informatie, maar ik kom er niet uit. Behlave dat ik zeker de correcte gegevens moet ingeven. Ik heb alles nog eens nagekeken en alles staat zeker correct. Dus daaraan zal het zeker nite liggen.

Mogelijks moet ik nog een of andere instelling op de server (Gmail zelf) aanzetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2013 13:43:48
Quote Anchor link
Ik geloof dat je bij Gmail zelf moet instellen dat je SMTP gebruikt.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

08/02/2013 13:55:44
Quote Anchor link
Uhm, POP & IMAP zijn ingeschakeld... Zodus weet ik het niet...
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2013 14:42:29
Quote Anchor link
Olivier Peeters op 08/02/2013 13:55:44:
Uhm, POP & IMAP zijn ingeschakeld... Zodus weet ik het niet...


Dit gaat over SMTP.

- SanThe - op 08/02/2013 11:28:46:
Kijk deze error geeft info.

De error is: 530 SMTP authentication is required.


Dat betekent dat je jezelf moet aanmelden met inlog/password gegevens.
Gewijzigd op 08/02/2013 14:43:32 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.