Snelheids verschil tussen echo of gewoon HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van der Burgt

Kevin van der Burgt

30/01/2011 13:34:23
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vroeg me nog een aantal dingen af qua snelheid. Zoals wat is sneller? A of B?
A:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    /* VOORGAANDE CODES */
    echo 'Hello World';
?>


B:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    /* VOORGAANDE CODES */
?>
Hello World
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:49:49
 
Mar cel

Mar cel

30/01/2011 13:37:58
Quote Anchor link
Leg B nog eens uit:)
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

30/01/2011 13:45:21
Quote Anchor link
B is html A is Php

Ik zou eigenlijk zeggen 2maar het zou dan echt in de 0,0001 seconde staan

Ik zou zelf voor A gaan
 
Pim -

Pim -

30/01/2011 13:48:13
Quote Anchor link
Uiteraard is het overslaan van de PHP interpreter sneller. Maar wat doe het er toe dan? Er zijn toch veel belangrijker redenen om een van de twee te kiezen?
 
Kevin van der Burgt

Kevin van der Burgt

30/01/2011 13:51:30
Quote Anchor link
Vreemd, B komt er niet helemaal uit zoals ik had ingevoerd.
Maar de site moet echt zo snel mogelijk zijn. Alle kleine beetjes helpen toch :)?
 
Pim -

Pim -

30/01/2011 14:07:37
Quote Anchor link
Als je deze kleine beetjes belangrijk vindt, heb je bij PHP niets te zoeken. Denk aan het optimaliseren van je queries, (opcode)cache en dergelijke, niet aan dit soort micro-optimalisaties.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2011 14:27:59
Quote Anchor link
Ik zou zeggen test het uit.
Je hebt ook te maken met het openen en sluiten van php. Daarnaast vermoed ik dat echo nogal geoptimaliseerd is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.