[SOLVED]Verjaardag lijst script... 2009?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »
Marvin H

Marvin H

16/12/2008 09:27:00
Quote Anchor link
Hallo script masters,

Ik heb onderstaand php script op een intranet pagina, nu is het probleem dat hij alleen tot 31-12-2008 loopt en dus niet de mensen die jarig zijn op bijvoorbeeld 2 januari nu al meegeeft. Heb aantal dingen geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Weet iemand de oplossing? hier is het werkende script die nu tot 31 december loopt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
include 'dbconnect.php';

// Datum in dagen
$dag = date("d");

// Datum in maanden
$maand = date("m");


$query  = "SELECT
  naam, geboorte, vestiging, geboortedag, geboortemaand
FROM
  birthday
WHERE
  geboorte + INTERVAL (YEAR(NOW()) - YEAR(geboorte)) YEAR
BETWEEN
  NOW() - INTERVAL 6 DAY
AND
  NOW() + INTERVAL 11 DAY
  ORDER BY geboortemaand, geboortedag, naam"
;

$result = mysql_query($query)
or die(mysql_error());

while(list($naam,$geboorte,$vestiging,$geboortedag,$geboortemaand)= mysql_fetch_row($result))
{

        
    if ($geboortedag == $dag && $geboortemaand == $maand) {
    echo "<b><font color=\"yellow\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;$geboortedag-$geboortemaand :: $naam ($vestiging)</font></b><br>"; }
    
    else {
    echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;$geboortedag-$geboortemaand :: $naam ($vestiging) <br>"; }
    
}


echo "<br>";

include 'closedbconnect.php';

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin H
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 13:08:52
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/12/2008 09:43:00
Quote Anchor link
Komt dat niet door:
geboorte + INTERVAL (YEAR(NOW()) - YEAR(geboorte)) YEAR

Ook al snap ik niet veel van die zin...
 
Marvin H

Marvin H

16/12/2008 10:02:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 16.12.2008 09:43:
Komt dat niet door:
geboorte + INTERVAL (YEAR(NOW()) - YEAR(geboorte)) YEAR

Ook al snap ik niet veel van die zin...


Zou goed kunnen :) dat probleem heb ik dus ook, wat moet er dan wel komen?
 

16/12/2008 10:03:00
Quote Anchor link
Script kiddies?

Lol. Dat is een serieuze belediging.
 
Marvin H

Marvin H

16/12/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Chris Kortaan schreef op 16.12.2008 10:03:
Script kiddies?

Lol. Dat is een serieuze belediging.


sorry :) verkeerde woord... ff veranderd... maar weet je oplossing?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/12/2008 10:23:00
Quote Anchor link
Welke verjaardagen moet je allemaal krijgen dan?
 
Marvin H

Marvin H

16/12/2008 10:25:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 16.12.2008 10:23:
Welke verjaardagen moet je allemaal krijgen dan?


van alle medewerkers die hier werken. Ze staan in een database... het script zoals hij nu is werkt prima, alleen tot 31-12-2008, terwijl er ook mensen jarig zijn op 1-1-2009... die wil ik ook weergeven... maar omdat hij in de query alleen vergelijkt met het huidige jaar kan dat niet, de query moet dus anders maar weet niet hoe
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Je moet geboortedatum in één veld type DATE zetten. En niet in diverse losse velden: geboortedag, geboortemaand
 

16/12/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Doe een tweede select, waarin hij kijkt of het bijna het einde van het jaar is. als dat zo is, laat je hem de data selecteren van 1 jan tot bijv. 5 jan..
 
Marvin H

Marvin H

16/12/2008 10:40:00
Quote Anchor link
Chris Kortaan schreef op 16.12.2008 10:29:
Doe een tweede select, waarin hij kijkt of het bijna het einde van het jaar is. als dat zo is, laat je hem de data selecteren van 1 jan tot bijv. 5 jan..


Dom, had ik natuurlijk ook kunnen verzinnen... Thankx... Heb nu dit als code, waarbij als de datum 20-12 of hoger is hij ook het begin van januari weergeeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>

<?php
include 'dbconnect.php';

// Datum in dagen
$dag = date("d");

// Datum in maanden
$maand = date("m");


$query  = "SELECT
  naam, geboorte, vestiging, geboortedag, geboortemaand
FROM
  birthday
WHERE
  geboorte + INTERVAL (YEAR(NOW()) - YEAR(geboorte)) YEAR
BETWEEN
  NOW() - INTERVAL 6 DAY
AND
  NOW() + INTERVAL 11 DAY
  ORDER BY geboortemaand, geboortedag, naam"
;

$result = mysql_query($query)
or die(mysql_error());

while(list($naam,$geboorte,$vestiging,$geboortedag,$geboortemaand)= mysql_fetch_row($result))
{

        
    if ($geboortedag == $dag && $geboortemaand == $maand) {
    echo "<b><font color=\"yellow\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;$geboortedag-$geboortemaand :: $naam ($vestiging)</font></b><br>"; }
    
    else {
    echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;$geboortedag-$geboortemaand :: $naam ($vestiging) <br>"; }
    
}


if ($dag >= 20 && $geboortemaand = 12){
$query1  = "SELECT
  naam, geboorte, vestiging, geboortedag, geboortemaand
FROM
  birthday
WHERE
  geboortemaand = 1
AND
  geboortedag <= 5
  ORDER BY geboortemaand, geboortedag, naam"
;

$result1 = mysql_query($query1)
or die(mysql_error());

while(list($naam,$geboorte,$vestiging,$geboortedag,$geboortemaand)= mysql_fetch_row($result1))
{

        
    if ($geboortedag == $dag && $geboortemaand == $maand) {
    echo "<b><font color=\"yellow\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;$geboortedag-$geboortemaand :: $naam ($vestiging)</font></b><br>"; }
    
    else {
    echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;$geboortedag-$geboortemaand :: $naam ($vestiging) <br>"; }
    
}
}


echo "<br>";

include 'closedbconnect.php';

?>


</body>
</html>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/12/2008 10:43:00
Quote Anchor link
@Chris

Het kan ook in 1 query:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SELECT
  naam, geb_dat
FROM
  verjaardag
WHERE
  geb_dat + INTERVAL (YEAR(NOW()) - YEAR(geb_dat)) YEAR
BETWEEN
  NOW() - INTERVAL 6 DAY
AND
  NOW() + INTERVAL 11 DAY
OR
  geb_dat + INTERVAL (YEAR(NOW()) - YEAR(geb_dat)+1) YEAR
BETWEEN
  NOW() - INTERVAL 6 DAY
AND
  NOW() + INTERVAL 11 DAY
  ORDER BY MONTH(geb_dat), DAY(geb_dat), naam


Overigens gaat nu het sorteren nog niet helemaal goed.. :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 

16/12/2008 11:06:00
Quote Anchor link
Robert; ik had het over een 2e select binnen de select :-) (Geen twee losse als je dat bedoeld..)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/12/2008 11:22:00
Quote Anchor link
@Chris

De TS heeft het nu opgelost met echt een 2e query, ik was dus blijkbaar niet de enige die het zo opvatte :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.