Soort editor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
Krijn

krijn

11/07/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Ik heb geprobeert een soort editor te maken van het bestand text.html, het wachtwoord enzo staat in info.php. Alleen zit ergens een fout ofzo, want hij laat geen errors zien?!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

error_reporting(E_ALL);

$handle = fopen($"text.html", "rb");
$nuinhoud = fread($handle, filesize($filename));
fclose($handle);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
$content =  file('info.php');
 $naam = $content[(1)];
 $wachtwoord = $content[(2)];
  if ($_POST['wachtwoord'] == $content[(2)]){
  $inhoud = str_replace("<?", "GEEN_PHP", $_POST['message']);
  $inhoud = str_replace("?>", "GEEN_PHP", $inhoud);
  $txt = fopen('text.html', 'w');
  fwrite($txt, $inhoud);
  fclose($txt);}
}
else{
?>

<head>
<script type='text/javascript' src='jscript.js'></script>
</head>

<form name='inputform' method='post' action=''>
<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border'>
   Wachtwoord:
   <input type="text" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="" /><br />
<tr>
<td align='center'><textarea name='message' cols='80' rows='7' class='textbox'><? echo $nuinhoud; ?></textarea><br>
Standaard:
<input type='button' value='Standaard stijl' class='button' style='width:110px;' onClick="addText('message', '<FONT FACE=&#34;Verdana&#34; SIZE=&#34;3&#34;>', '');">
<input type='button' value='b' class='button' style='font-weight:bold;width:25px;' onClick="addText('message', '<b>', '</b>');">
<input type='button' value='i' class='button' style='font-style:italic;width:25px;' onClick="addText('message', '<i>', '</i>');">
<input type='button' value='u' class='button' style='text-decoration:underline;width:25px;' onClick="addText('message', '[u]', '[/u]');">
<input type='button' value='link' class='button' style='width:30px;' onClick="addText('message', '<a href=&#34;http://&#34;>', '</a>');">
<input type='button' value='afbeelding' class='button' style='width:75px;' onClick="addText('message', '<img src=&#34;http://&#34>', '');">
<input type='button' value='volgende regel' class='button' style='width:110px;' onClick="addText('message', '', '<br>');"><br>
Tabel:
<input type='button' value='Tabel Start' class='button' style='width:100px;' onClick="addText('message', '<table>', '</table>');">
<input type='button' value='Rij invoegen (horizontaal)' class='button' style='width:180px;' onClick="addText('message', '<tr>', '</tr>');">
<input type='button' value='Kolom invoegen (verticaal)' class='button' style='width:180px;' onClick="addText('message', '<td>', '</td>');"></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td align='center'><input type='submit' name='submit' value='Bewerken!' class='button'></td>
</tr>
</table>
<? } ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 05:32:51
 
Ed

Ed

11/07/2008 20:48:00
Quote Anchor link
Zo is het misschien al een stuk beter:

- inspringen van code
- Correct aanroepen array element $array[1]
- Alle errormeldingen
- Correct php tags

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
    
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

$handle = fopen("text.html", "rb");
$nuinhoud = fread($handle, filesize($filename));
fclose($handle);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $content =  file('info.php');
    print_r($content); exit;
     $naam = $content[1];
     $wachtwoord = $content[2];
      
     if ($_POST['wachtwoord'] == $content[2]) {
          $inhoud = str_replace("<?", "GEEN_PHP", $_POST['message']);
        $inhoud = str_replace("?>", "GEEN_PHP", $inhoud);
          $txt = fopen('text.html', 'w');
          fwrite($txt, $inhoud);
          fclose($txt);}
    }
else {
?>

<head>
    <script type='text/javascript' src='jscript.js'></script>
</head>

<form name='inputform' method='post' action=''>
    <table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border'>
           Wachtwoord:
           <input type="text" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="" /><br />
        <tr>
            <td align='center'><textarea name='message' cols='80' rows='7' class='textbox'><? echo $nuinhoud; ?></textarea><br>
                Standaard:
                <input type='button' value='Standaard stijl' class='button' style='width:110px;' onClick="addText('message', '<FONT FACE=&#34;Verdana&#34; SIZE=&#34;3&#34;>', '');">
                <input type='button' value='b' class='button' style='font-weight:bold;width:25px;' onClick="addText('message', '<b>', '</b>');">
                <input type='button' value='i' class='button' style='font-style:italic;width:25px;' onClick="addText('message', '<i>', '</i>');">
                <input type='button' value='u' class='button' style='text-decoration:underline;width:25px;' onClick="addText('message', '[u]', '[/u]');">
                <input type='button' value='link' class='button' style='width:30px;' onClick="addText('message', '<a href=&#34;http://&#34;>', '</a>');">
                <input type='button' value='afbeelding' class='button' style='width:75px;' onClick="addText('message', '<img src=&#34;http://&#34>', '');">        
                <input type='button' value='volgende regel' class='button' style='width:110px;' onClick="addText('message', '', '<br>');"><br>
                Tabel:
                <input type='button' value='Tabel Start' class='button' style='width:100px;' onClick="addText('message', '<table>', '</table>');">
                <input type='button' value='Rij invoegen (horizontaal)' class='button' style='width:180px;' onClick="addText('message', '<tr>', '</tr>');">
                <input type='button' value='Kolom invoegen (verticaal)' class='button' style='width:180px;' onClick="addText('message', '<td>', '</td>');">
            </td>
        </tr>
        <tr>
        </tr>
        <tr>
            <td align='center'>
                <input type='submit' name='submit' value='Bewerken!' class='button'>
            </td>
        </tr>
</table>
<?php
}
?>


Dan blijven er nog twee error over bij een post, 1 is logisch omdat ik geen text.html heb. De ander is de variable $filename op regel 7. En verder moet je ook naar de indeling van je tabel kijken die is ook scheef.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ed
 
Krijn

krijn

12/07/2008 12:13:00
Quote Anchor link
Ja, erg bedankt, ik heb nog een vraagje.
De string $content[2] heeft niet alleen letters, maar ook andere tekens. Bestaat er een functie waarmee ik alleen de letters eruit filter (abcdefghij etc.)?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door krijn
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/07/2008 14:46:00
Quote Anchor link
Indien functie niet bestaat, kan je dit gebruiken.

Ik denk wel dat zo'n functie bestaat, maar ja, dit werkt wel en je kan zelf kiezen om karakters toe te voegen aan je filter.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
echo enkel_letters('Ja, erg bedankt, ik heb nog een vraagje.
De string $content[2] heeft niet alleen letters,
maar ook andere tekens.
Bestaat er een functie waarmee ik alleen de letters eruit filter (abcdefghij etc.)?'
);

function
enkel_letters($string)
{

$letters = " abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
$resultaat = '';
for ($i=0; $i<strlen($string); $i++)
  {

   if ( strrpos($letters, $string{$i}, 0) )
    {

      $resultaat = $resultaat . $string{$i};
    }
  }

  return $resultaat;
}

?>


Voor alle duidelijkheid, het eerste karakter van $letters wordt niet meegerekend. In deze functie worden spaties er dus ook uit gefilterd.

Je zou deze functie ook kunnen ombouwen voor telefoonnummers, bankrekening nummers, ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Ed

Ed

12/07/2008 15:27:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 12.07.2008 14:46:
Indien functie niet bestaat, kan je dit gebruiken.

Ik denk wel dat zo'n functie bestaat, maar ja, dit werkt wel en je kan zelf kiezen om karakters toe te voegen aan je filter.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
echo enkel_letters('Ja, erg bedankt, ik heb nog een vraagje.
De string $content[2] heeft niet alleen letters,
maar ook andere tekens.
Bestaat er een functie waarmee ik alleen de letters eruit filter (abcdefghij etc.)?'
);

function
enkel_letters($string)
{

$letters = " abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
$resultaat = '';
for ($i=0; $i<strlen($string); $i++)
  {

   if ( strrpos($letters, $string{$i}, 0) )
    {

      $resultaat = $resultaat . $string{$i};
    }
  }

  return $resultaat;
}

?>


Voor alle duidelijkheid, het eerste karakter van $letters wordt niet meegerekend. In deze functie worden spaties er dus ook uit gefilterd.

Je zou deze functie ook kunnen ombouwen voor telefoonnummers, bankrekening nummers, ...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function enkel_letters($string) {
    $letters = " abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
    $resultaat = '';
    $lengte = strlen($string);
    
    for ($i=0; $i < $lengte ; $i++) {
           if ( strrpos($letters, $string{$i}, 0) ) {
              $resultaat = $resultaat . $string{$i};
        }
      }

      
      return $resultaat;
}

?>


Kleine verbetering, beter inspringing, en de lengte van de string buiten de for loop vast stellen. Dit komt de snelheid te goede, anders wordt er elke keer de lengte van de string opgezocht, bij een string van 50 karakters wordt dat dus 50 keer gedaan.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/07/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Ja, je hebt een punt.

't Is iets dat ik vlug even in mekaar gestoken heb, na het lezen van de vraag.

Ik zet mijn accolades altijd onder mekaar. Het is een kwestie van stijl. Dit verander ik niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Crispijn -

Crispijn -

12/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
biedt preg_match geen oplossing voor deze functie?
 
Krijn

krijn

12/07/2008 16:16:00
Quote Anchor link
bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door krijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.