Sorteren door klik op link odbc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Avoort

Robin Avoort

05/11/2009 16:11:00
Quote Anchor link
Hojj,

Mijn index.php geeft een paar kolommen weer uit een database.
als ik op 1 van deze kolommen klik, dan moet er op die kolom gesorteerd worden (desc) en als ik er nog een keer op klik, dan moet er weer op asc gesorteerd worden. Iemand enig idee hoe dat moet? ik kom er namelijk niet uit :s
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:14:12
 
Michael -

Michael -

05/11/2009 19:27:00
Quote Anchor link
Sorry, maar ik vraag toch af of er nergens een tutorial over ODBC is? Of is dit zo onbekend? Dit is al de zoveelste topic die jij plaatst over beginners dingen.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/11/2009 08:52:00
Quote Anchor link
Ja ik weet het, maar ik kan (bijna) niks over odbc vinden...
EDIT: ik heb al uitgevonden hoe het moet, toch bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2009 11:57:00
Quote Anchor link
Zet dan ook even de oplossing neer voor de lezers.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/11/2009 12:08:00
Quote Anchor link
oja, zal ik ff doen:P
(wanneer de pagina geopend wordt, word er nog niks weergegeven uit de database, vandaar de link "Gegevens ophalen")
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
//Verbinding maken met database
$conn = odbc_connect('MyDSN','naam','wachtwoord');
if (!$conn)
{

echo "verbinding mislukt";
}


//link voor gegevens ophalen (wanneer de pagina voor het eerst bezocht wordt)
echo "<a href='$page_name?kolom=KOLOMVOORSORTEREN'><h4>Haal gegevens op</h4></a>";

//variabele aanmaken
$kolom=$_GET['kolom'];

//de Query
$query = "SELECT * FROM tabel ORDER BY $kolom DESC";

//Nog een variabele maken
$result = odbc_exec($conn, $query);

//kolommen weergeven als link
for ($j=1; $j<= $colName; $j++)
      {

        echo "<a href='$page_name?kolom=" .odbc_field_name($result, $j). "'>" .odbc_field_name ($result, $j ). "</a>";
      }

?>

Zijn er vragen dan post hier maar :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.