sorteren meerdere kolommen zit een vreemd foutje in..?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan heide

jan heide

20/10/2007 23:38:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

een vraagje betreffende onderstaande sql query, ik krijg hem namelijk niet correct op dagen online en aantal downloads gesorteerd terwijl na mijn idee deze wel goed moet zijn..

Heeft iemand wellicht een suggestie wat ik over het hoofd zie?
alvast bedankt
Jan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php $sql7="
SELECT
    downloads.aantaldownloads,
    downloads.song_id,
    song.song_id,
    song.datumgepost,
    song.songnaam,
    song.artiest_id,
    DATEDIFF(NOW(), song.datumgepost) dagenonline
FROM         downloads
LEFT JOIN     song ON (song.song_id = downloads.song_id)
WHERE song.songnaam != ''
ORDER BY (DATEDIFF(NOW(), song.datumgepost) / downloads.aantaldownloads )ASC
LIMIT 18"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:51:27
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/10/2007 23:43:00
Quote Anchor link
ORDER BY (dagenonline / downloads.aantaldownloads) ASC

Maar je zult prioriteiten moeten stellen. Waarop wil je eerst sorteren, en waarop daarna?

Je wilt nu een datum delen door een getal, dat gaat niet werken.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/10/2007 23:46:00
Quote Anchor link
@Newbie: DATEDIFF() geeft een integer terug, dus zo kun je best sorteren. Je sorteert nu gewoon op het gemiddeld aantal downloads per dag.

@jan: hoe wil je het nu precies gesorteerd hebben?
 
Jan heide

jan heide

20/10/2007 23:56:00
Quote Anchor link
hoi Blanche bedankt voor je snelle reactie,

deze sql wil ik graag gesorteerd hebben op de complete formule:
" aantaldownloads / aantaldagen online" Zie voorbeeld hieronder echter plaats hij hem nu ook in deze volgorde terwijl de eerste klopt maar de laatst zou met 131 punten op de tweede plaats moeten komen.

aantaldownloads datumgepost songnaam artiest_id dagenonline
209 19-10-2007 hey there dilayla 615 1
28932 20-10-2006 nothing else matters 269 365
31555 20-10-2006 het is een nacht 40 365
2616 15-9-2007 lang zal hij leven 560 35
131 19-10-2007 boulevard of broken dreams. 616 1
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2007 00:01:00
Quote Anchor link
En als je het gemiddelde nu in de query berekent en daarop sorteert?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT
    DATEDIFF(NOW(), song.datumgepost) / downloads.aantaldownloads AS gemiddelde,
(...)
ORDER BY
    gemiddelde ASC
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan heide

jan heide

21/10/2007 00:29:00
Quote Anchor link
Helaas geeft dit ook nog niet het gewenste resultaat.. Vreemde situatie is ie niet?

hieronder de uitkomst van de query:

aantaldownloads song_id song_id datumgepost songnaam artiest_id gemiddelde
28940 1045 1045 2006-10-20 nothing else matters 269 0.01
31557 1018 1018 2006-10-20 het is een nacht 40 0.01
2618 1912 1912 2007-09-15 lang zal hij leven 560 0.01
134 2085 2085 2007-10-19 boulevard of broken dreams. 616 0.01
211 2084 2084 2007-10-19 hey there dilayla 615 0.01
 
Jan heide

jan heide

22/10/2007 14:14:00
Quote Anchor link
hoi ieder

heeft iemand anders nog een suggestie hoe ik deze query goed kan laten sorteren? Want bovenstaande werkt nog steeds niet goed en ik zou het echt even niet weten waar ik dit moet zoeken .

thanx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.