sorteren mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim

Wim

18/12/2006 15:30:00
Quote Anchor link
Ik heb een kolom waarin bijv. de volgende data staat:

1.1.2.5
1.1.2.6
1.1.2.10
1.1.2.11

Als ik deze kolom sorteer, dan sorteert hij het als 10,11,5,6 maar het is de bedoeling dat het 5,6,10,11 wordt. Ik kan in de mysql handleiding hiervoor niets vinden. Als het om gewone getallen zou gaat zou ik er volgens mij een INT veld van moeten maken, maar dat gaat nu niet op.

Wie weet een manier om dit goed gesorteerd te krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 10:50:57
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

18/12/2006 15:31:00
Quote Anchor link
SORT BY colom DESC
werkt dit niet.. verander dan DESC in ASC :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leroy Boerefijn
 
Simon Blok

Simon Blok

18/12/2006 15:32:00
Quote Anchor link
Zet DESC (descending )achter je ORDER BY dit ordent je rij van klein naar groot.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 15:32:00
Quote Anchor link
Opslaan als 1.1.2.05 etc. dus met een voorloopnul.
 
Wim

Wim

18/12/2006 15:39:00
Quote Anchor link
DESC / ASC gaat niet werken ivm die ontbrekende voorloopnul.

Die voorloopnul ontloop ik het liefste, is er geen manier om het zonder voorloopnul te sorteren?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 15:43:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat het in een VARCHAR zit opgeslagen en dat is tekst. En tekst wordt alfabetisch gesorteerd. Dus dat zal niet lukken want de 1 komt voor de 5.
 
Wim

Wim

18/12/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Het zit in een CHAR, maar komt op zelfde neer.

Ik had gehoopt dat er mss iets zou zijn waarmee het toch kon, dan zal het toch via die voorloopnul moeten. :(

i.i.g. bedankt voor de reakties.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2006 15:50:00
Quote Anchor link
In plaats van een voorloopnul kan je ook een spatie gebruiken als je dat liever zou willen.
 
Frank -

Frank -

18/12/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Quote:
1.1.2.5
1.1.2.6
1.1.2.10
1.1.2.11
Wat is de betekenis van deze data? Is er een verband tussen 1.1.2.5 en 1.1.2.6 ? (lijkt mij wel, je wilt er tenslotte op sorteren)

Mocht dat het geval zijn, dan is het datamodel niet correct en heb je de boel op een verkeerde manier opgeslagen. Het probleem met sorteren is dan het eerste probleem dan de vele, vele problemen die je nog gaat tegenkomen. Het is zelfs maar de vraag of je alle problemen kunt oplossen zonder het datamodel aan te passen.

Ik ben nieuwsgierig.
 
Wim

Wim

18/12/2006 16:09:00
Quote Anchor link
Het is wat moeilijk uit te leggen maar ik ben wat aan het puzzelen hoe ik een juiste id krijg voor een piramide-achtige indeling. De piramide bestaat dan uit diverse lagen, die dan ook weer zijn onderverdeeld in blokken, waarbij die blokken ook weer bestaan uit 8 delen. Deze laatste delen bestaan ook weer uit 16 delen. Dit gaat gebruikt worden als een soort ranking systeem.

Ik wil dus graag dat het id mij gelijk verteld waar dit "record" in de piramide thuishoort.

Dus, het eerste getal is de laag van de piramide, het tweede getal het blok, het derde getal is dus een van de 8 delen, en het laatste getal een van de 16 delen.

Ik hoop dat je iets snapt van wat ik wil bereiken, maar zoals ik al zei, het is wat lastig uitleggen. :P
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

18/12/2006 16:11:00
Quote Anchor link
Je zou m.b.v. substring functies IN de sql statement de waarden kunnen 'parsen' naar een integer, en dan daarop sorteren.. maar da's allemaal erg omslachtig.

Ik sluit me aan bij die 'voorloop 0' :)
 
Frank -

Frank -

18/12/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Ok, duidelijk een verkeer datamodel.

Je maakt nu een piramide, denk bv. aan een inhoudsopgave, waarbij geen enkel verband zit tussen de verschillende onderdelen. 1.1.2.6 heeft geen enkel verband met 1.2.1.1 en dat terwijl ze beide beginnen met een 1 (bv. hoofdstuk 1). Wanneer jij dit met jouw huidige datamodel wilt gaan oplossen, zul je hele lastige workarounds moeten gaan maken. En ik kan je nu al de garantie geven dat jouw systeem straks zal bezwijken onder deze workarounds. Spreek uit ervaring...

De enige manier om dit op te lossen, is om met een koppeltabel aan te geven welke records met elkaar zijn verbonden. Op deze manier kun je het verband gaan aangeven.

Voorbeeldje:
Tabelnaam content:
- id (INT, auto_increment)
- content (TEXT)

Tabelnaam: koppeling
- id (INT, auto_increment)
- id_parent_content (INT, foreignkey op id van tabel content)
- id_child_content (INT, foreignkey op id van tabel content)
- sortering (TINYINT)
UNIQUE(id_parent_content, id_child_content)
UNIQUE(id_parent_content, id_child_content, sortering)

Met dit datamodel krijg je een verband tussen de diverse records. Een record zonder parent is dus het hoofdstuknummer, een record met parent is een paragraaf. Op deze manier kun je altijd zien welke record nu bij welke parent hoort en wat het onderlinge verband is.

Met de kolom 'sortering' kun je aangeven hoe er moet worden gesorteerd. 5 parent records zullen bv. vast wel een bepaalde sortering moeten hebben. Hiervoor kun je simpel een getal nemen, maar ook een aanmaak datum/tijd zou kunnen voldoen. Net wat je nodig hebt. Dit geldt uiteraard ook voor de childs.

Gebruik wel de innoDB-engine van MySQL, anders kun je geen foreignkey's gebruiken.

Ook moet je niet vergeten om de UNIQUE's goed op te geven, anders kun je weer hopeloos in de problemen komen. Dit is overigens afhankelijk van jouw toepassing, wanneer een child aan meerdere parents kan worden gekoppeld heb je een andere constraint nodig dan met slechts 1 parent.
 
Wim

Wim

18/12/2006 16:47:00
Quote Anchor link
Er wellicht geen direct verband, maar als je bijv. 2.1.8.16 en 2.2.1.5, dan is het verband dat ze beide in dezelfde laag zitten van de piramide. Ze beginnen immers beide met 2.

Ik moet de rest van je verhaal nog even laten bezinken, omdat dat iets dieper in MySQL gaat dan ik doorgaans gebruik. :)
 
Frank -

Frank -

18/12/2006 16:52:00
Quote Anchor link
Quote:
Er wellicht geen direct verband, maar als je bijv. 2.1.8.16 en 2.2.1.5, dan is het verband dat ze beide in dezelfde laag zitten van de piramide. Ze beginnen immers beide met 2.
Dat zeg jij, maar de database weet daar niets van af. Kortom, er is geen verband!

Zolang jij geen foreignkey's gaat gebruiken, zal er namelijk geen verband ontstaan. Er zijn overigens wel wat variaties mogelijk op het voorbeeld dat ik heb gegeven, dit zal zeker niet in alle geval 'het beste' datamodel zijn.

Maar zonder foreignkey's kun je het datamodel wel als 'fout' bestempelen. Dit wil overigens niet zeggen dat het dan niet zal werken, maar je maakt het jezelf onnodig moeilijk en je gaat risico's lopen met de data-integriteit.
 
Wim

Wim

18/12/2006 16:56:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk dat de db dat niet weet, ik ga er vanavond maar eens even mee aan de slag of ik er iets van kan maken op de manier die jij voorsteld. Zal wel ff bomen worden. :P
 
Wim

Wim

18/12/2006 21:50:00
Quote Anchor link
@Frank

Ik heb er nog eens over na zitten denken, maar ik zie niet zo goed waar het mis kan gaan als ik mijn oorspronkelijke plan volg.
De waarden van 2.2.1.5 etc, veranderen niet, alleen andere velden in deze tabel. Er wordt dan bijv. met die 2.2.1.5 vanuit een ander veld in die tabel een relatie gelegd met een member_id uit een andere tabel.
Ik had ook alle vakken in de pyramide een nummer kunnen geven, en dan had het gewoon gewerkt als een "normaal" id veld, alleen dit leek mij overzichtelijker, en kan dan ook een harde verwijzing vanuit mijn PHP script maken.

Ik bedoel dit niet eigenwijs hoor, misschien begrijp ik ook nog niet helemaal waar jij precies op doelt, enige wat ik aan wil geven is dat ik niet begrijp waar het bij mij mis zal gaan. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/12/2006 21:56:00
Quote Anchor link
Tja, misschien al het probleem waar je nu tegenaan loopt: het sorteren.
 
Frank -

Frank -

18/12/2006 22:31:00
Quote Anchor link
Quote:
De waarden van 2.2.1.5 etc, veranderen niet, alleen andere velden in deze tabel. Er wordt dan bijv. met die 2.2.1.5 vanuit een ander veld in die tabel een relatie gelegd met een member_id uit een andere tabel.
Je zegt dus eigenlijk dat de waarde 2.2.1.5 zo richting het grof vuil kan omdat je dit gegeven, de koppeling met andere gegevens, al ergens anders hebt gemaakt. Gooi deze zooi dan ook zo snel mogelijk weg! Gegevens 2x in de database opslaan, zorgt altijd voor inconsistente data.

En de uitspraak 'veranderen niet' is een gevaarlijke, deze is al achterhaald voordat jouw systeem klaar is. Ik spreek uit ervaring!

Maar nogmaals, ga normaliseren. Het gegeven '2.2.1.5' bestaat uit meerdere gegevens, 4 stuks om precies te zijn. En meerdere gegevens sla je in een relationele database nooit en te nimmer op in 1 record. Het datamodel is gewoon fout, jouw sorteerprobleem is 1 van de vele, vele problemen die je gaat tegenkomen. Performance is bv. ook een probleem waar je tegenaan gaat lopen, jij hebt straks veel LIKE-vergelijkingen nodig voor de queries. Deze kosten onnodig veel tijd omdat er geen index kan worden gebruikt.

2 goede artikelen over normalisatie:
http://yapf.net/Articles/ArticleView/789
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/
 
Wim

Wim

19/12/2006 13:25:00
Quote Anchor link
@Frank

Ik ga het flink onder de loep nemen. En eens een paar verschillende opzetten uitdenken.

Ik ben het overigens niet eens met je stelling dat ik 2x dezelfde gegevens in de db opsla. Ieder gegeven komt maar 1x voor. Ook ben ik het niet eens met de LIKE-vergelijkingen, omdat ik van te voren weet welk id (zoals 2.1.2.5) ik moet aanroepen.
Ik denk dat dit voornamelijk komt doordat ik de code die ik aan ieder onderdeel van de pyramide "hang" als 1 gegeven zie, en jij als meerdere gegevens. Strict genomen heb jij daarin gelijk omdat je de data kunt opsplitsen en ieder getal dan ergens voor staat. Echter, ik wil het alleen als geheel gebruiken als identifier voor een stukje van de pyramide. Normaal gesproken had ik dus een id-veld met auto_increment genomen, maar daar doe ik dit nu dus voor in de plaats.

Neemt niet weg dat ik je advies ter harte neem, en ik ga zo de links die je hebt gepost goed doornemen. Ik wil er ook bij zeggen dat ik niet de indruk wil wekken het beter te weten dan jij. Ik probeer alles alleen maar te begrijpen en aan te geven dat ik toen ik dit had uitgedacht er een heel andere filosofie achter had dan zoals jij het nu voorstelt. :)


@Blanche
Ja klopt, die sortering is een probleem, maar zou wel op te lossen zijn door een voorloopnul. Maar met een voorloopnul zal niet gelijk mijn hele database inconsistent zijn. Wat ik eigenlijk wil zeggen... als die voorloopnul alles is dan vind ik dat nog niet zo'n ramp. Ik doelde natuurlijk ook op andere problemen, dat van die voorloopnul was al duidelijk geworden in de voorgaande posts. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
Wim

Wim

20/12/2006 16:44:00
Quote Anchor link
Na wat leeswerk, neem ik aan dat je een foreign key met de volgende query toevoegd?

[CONSTRAINT symbol] FOREIGN KEY [id] (index_col_name, ...)
REFERENCES tbl_name (index_col_name, ...)
[ON DELETE {RESTRICT | CASCADE | SET NULL | NO ACTION}]
[ON UPDATE {RESTRICT | CASCADE | SET NULL | NO ACTION}]


Heeft iemand een voorbeeld hoe je dit invult?
Wat vul je bijv. in bij symbol, of id, etc.

Hoe gebruik je dit zo effectief mogelijk. Ik begrijp wel waarvoor je het gebruikt, maar niet hoe je het op de juiste wijze toepast (rekening houdend met de opties in de syntax).

Wie wil mij een zetje in de juiste richting geven?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2006 17:07:00
Quote Anchor link
In de mysql handleiding staan toch duidelijke voorbeelden over hoe je foreignkeys toepast?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.