Sorteren op datum upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

24/03/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb hier een script die alle foto's uit een dir weergeeft. Alleen hij sorteert alle foto's op bestandsnaam en ik zou graag willen dat die de foto's sorteert op de datum waarop die geupload is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?

$fotos
= array();

$handle = opendir('thumbs/');


while (false !== ($foto = readdir($handle))) {

if (eregi('\.(gif|jpg|png|psd|bmp)$', $foto)) {

$fotos[] = $foto;

}

}


closedir($handle);


sort($fotos);

reset($fotos);


if (isset($_GET['foto']) && file_exists($_GET['foto'])) {


if (isset($_GET['id']) && $_GET['id'] != 0) { $newid = $_GET['id'] - 1; echo '<a href="overzicht.php?foto='.$fotos[$newid].'&id='.$newid.'">Vorige</a> | '; }

echo '<a href="overzicht.php">Overzicht</a>';

$fotocount = count($fotos) - 1;

if (isset($_GET['id']) && $_GET['id'] != $fotocount) { $newid = $_GET['id'] + 1; echo ' | <a href="overzicht.php?foto='.$fotos[$newid].'&id='.$newid.'">Volgende</a>'; }

echo '<br><br>';

$afbeelding = imageResizer($_GET['foto']);
echo $afbeelding;

echo '<br><br><a href="javascript:popUp(\'groot.php?foto='.$_GET['foto'].'&id='.$_GET['id'].'\')"><font size="2">Bekijk Groter</a> <font size="3"><b>|</b></font> Geupload op: ';
echo date("d-m-Y",filemtime($_GET['foto'])).'';


}
else {


$count = 1;

foreach ($fotos as $id => $value) {

if ($count == 6) { $br = '<br>'; } else { $br = ' '; }

echo '<a href="overzicht.php?foto='.$value.'&id='.$id.'"><img src="./thumbs/'.$value.'" alt="'.$value.'" border="0" width="100" height="80"></a>&nbsp;';

if ($count == 6) { $count = 1; } else { $count ++; }

}

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:31:22
 
Toine vd P

Toine vd P

24/03/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
usort($fotos,'sorteerAanmaakdatum');

function
sorteerAanmaakdatum($a,$b) {
  if ( filectime($a) == filectime($b) ) {
    return 0;
  }
else {
    return filectime($a) < filectime($b);
  }
}


?>


Zoiets ?

EDIT: Kijk even op php.net/filectime onder de suggesties volgens mij is dit niet de goede functie maar you get the point )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Toine vd P
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

24/03/2008 21:00:00
Quote Anchor link
Ja moet ze gewoon een ID geven..
En dan in de query zetten:

ORDER BY id DESC

Zo krijg je een lijst met de nieuwste boven,
en als je dan de nieuwste 3 doe je:

ORDER BY id DESC LIMIT 3

Succes ermee
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

24/03/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Hij werkt!! :D Dankje ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sort($fotos);

aangepast in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
usort($fotos,'sorteerAanmaakdatum');

function sorteerAanmaakdatum($a,$b) {
  if ( filectime($a) == filectime($b) ) {
    return 0;
  } else {
    return filectime($a) < filectime($b);
  }
}



@ Thomas
Dat gaat mij iets te ver... Maargoed het werkt :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Vaarkamp
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

24/03/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Nouja miss komt mijn reactie ooit nog wel van pas ;)
In ieder geval fijn dat het is gelukt ;)
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

24/03/2008 21:07:00
Quote Anchor link
Nu nog opzoek naar een uploader die een thumb aanmaakt en het formaat van de orginele foto ook aanpast (indien groter) :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/03/2008 21:18:00
 
Toine vd P

Toine vd P

24/03/2008 21:21:00
Quote Anchor link
@Patrick Al die ' handige ' scripts zijn leuk, maar zorg dat je voordat je een kant-en-klaar script gebruikt dat je een soortgelijk script eigenhandig hebt gebouwd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.