Sorteren op hoogste gemiddelde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex van Hees

Lex van Hees

07/04/2011 13:09:01
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik zit met een klein probleempje, ik heb twee tabellen in een database staan, één met de `sights` de ander met reviews en een rating. Nu wil ik deze graag sorteren op de hoogste ranking, dus waar de hoogste rating is.

SELECT
sights.id, sights.sight, AVG(sight_comments.rating) AS gemiddelde
FROM
sight_comments, sights
WHERE
sights.id = sight_comments.sight
GROUP BY
sight_comments.rating
ORDER BY AVG(sight_comments.rating) DESC LIMIT 10

Weet iemand hoe ik al de records van rating kan optellen en het gemiddelde ervan kan bereken? Zodat, ik de sights kan sorteren op de hoogste gemiddelde.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:32:14
 
Wouter J

Wouter J

07/04/2011 13:46:12
Quote Anchor link
De functie voor het gemiddelde in MySQL is sum().
 
Lex van Hees

Lex van Hees

07/04/2011 14:05:40
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt! Ga dat even proberen
 
John D

John D

07/04/2011 14:07:33
Quote Anchor link
Wouter J op 07/04/2011 13:46:12:
De functie voor het gemiddelde in MySQL is sum().
Neuh, De functie voor het gemiddelde in MySQL is AVG()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.