Sorteren op maand en jaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

10/10/2011 08:15:39
Quote Anchor link
Ik heb een Blogarchief pagina en deze wil ik graag vullen met blogs die ouder zijn dan een xx aantal maanden.
Om dit te filteren gebruik ik de volgende MySQL code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT nieuws1.post_id, nieuws1.title, nieuws1.postdate,
DATE_FORMAT(nieuws1.postdate, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(nieuws1.postdate, '%m') AS month from nieuws AS nieuws1,
(SELECT post_id, MAX(postdate) AS date FROM nieuws GROUP BY post_id) AS nieuws2
WHERE nieuws1.post_id=nieuws2.post_id
AND nieuws1.postdate = nieuws2.date ORDER BY postdate DESC


Hierbij krijg ik dit resultaat:

Oktober 2011
-Veranderingen

Juli 2010
-Frikadel of frikandel?

Juli 2010
-Tosti kaas-snijworst

Januari 2010
-Zout overdatum?

December 2009
-Herkomst: NIET EU

December 2009
-Oscillococcinum

December 2009
-U wilt hier rijden

December 2009
-Door gladheid worden er winkelwagentjes ingezet

Ik heb het het internet eigenlijk al afgezocht maar ik kan niks vinden om de dubbele maand+jaar wegte laten en de post meer op deze manier te sorteren:

Oktober 2011
-Veranderingen

Juli 2010
-Frikadel of frikandel?
-Tosti kaas-snijworst

Januari 2010
-Zout overdatum?

December 2009
-Herkomst: NIET EU
-Oscillococcinum
-U wilt hier rijden
-Door gladheid worden er winkelwagentjes ingezet

Hoe doe ik dit?
(postdate = DATETIME veld in tabel)

Toevoeging op 10/10/2011 10:30:36:

iemand?
Gewijzigd op 10/10/2011 08:19:46 door Www JdeRuijterNL
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:24:05
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/10/2011 15:30:38
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

10/10/2011 19:31:16
Quote Anchor link
Kom er niet helemaal uit eerlijk gezegd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.