sorteren op prijs query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco van Akker

Remco van Akker

08/10/2012 21:47:40
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik vroeg me laatst af hoe je bedragen
die in de database staan moet laten zien en sorteren op prijs (van goedkoop tot duur).
Weet iemand hoe je dit doet?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:43:40
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/10/2012 21:50:20
Quote Anchor link
je kan het beste die prijzen in centen in je database zetten. dan kan je met een simpele order by het sorteren
 
Remco van Akker

Remco van Akker

08/10/2012 21:52:32
Quote Anchor link
Hoe bedoel je in centen in je database zetten?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/10/2012 22:25:31
Quote Anchor link
een prijs van 1,10 wordt in de tabel 110. de kolom 'prijs' moet dan van het type INT zijn.

maar je kunt ook de kolom 'prijs' van het type FLOAT maken. een float schrijf je altijd met een punt. Dus bijv 1.1 Met onderstaande functie kun je dan een mooi weergegeven prijs krijgen. Dit doe je overigens als allerlaatste wanneer je de prijs wilt echo-en zeg maar. op die manier kun je eerst nog rekensommen uitvoeren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function price($price, $stripes=false) {
    $price = number_format($price, 2, ',', '.');
    if($stripes && substr($price, strlen($price)-2, 2) == "00")
        $price = substr($price, 0, strlen($price)-2)."--";
    return $price;
}

?>
Gewijzigd op 08/10/2012 22:27:41 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.