sorteren op vervaldatum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

12/11/2010 23:38:55
Quote Anchor link
Hallo,

Heb een aantal links met een vervaldatum, en een aantal links zonder vervaldatum (NULL)

Als ik sorteer, enkel op links met vervaldatums die in de toekomst liggen, werkt dit perfect:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `links` WHERE id_type = $type AND `end_date` > CURRENT_DATE()


Als ik sorteer, enkel op links met onbekende vervaldatum, werkt dit ook perfect:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `links` WHERE id_type = $type AND `end_date` IS NULL


Maar als ik beide combineer krijg ik geen resultaten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `links` WHERE id_type = $type AND (`end_date` IS NULL AND `end_date`> CURRENT_DATE())


Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:23:55
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2010 23:48:30
Quote Anchor link
Tja, iets kan nooit twee dingen tegelijk zijn.
(`end_date` IS NULL AND `end_date`> CURRENT_DATE())

Wat denk je van OR?

Trouwens, je sorteert niks. Dus waarom deze topictitel?
Gewijzigd op 12/11/2010 23:49:33 door - SanThe -
 
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

13/11/2010 00:00:06
Quote Anchor link
Inderdaad topictitel verkeerd gekozen. Sorry!

Net geprobeerd met 'OR', maar helaas, dan toont deze teveel resultaten ttz het 'id_type' werkt niet meer.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 00:34:32
Quote Anchor link
Christophe Hollebeke op 13/11/2010 00:00:06:
.. het 'id_type' werkt niet meer.


Waarom zou dat niet meer werken?
Hou $vars buiten de quotes.
Geen backtics gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
="SELECT *
    FROM links
    WHERE id_type = '"
. $type . "'
    AND    (
        end_date IS NULL
        OR
        end_date > CURRENT_DATE()
        )
    "
;
?>
 
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

13/11/2010 09:29:19
Quote Anchor link
SanThe,

Dankzij u werkt de query nu!

Het is eigenlijk voor deze site:

http://www.vazodo.com

Momenteel ben ik alle queries (in mijn testomgeving) aan het aanpassen zodanig alle verlopen einddatums eruit worden gefiltert.

Dan pas ik de online versie aan.

Heb nog één vraagje los van dit topic: hoe zorg je voor de kleuren in je code op dit forum?

Christophe
 
Bart V B

Bart V B

13/11/2010 09:53:36
Quote Anchor link
Quote:
Heb nog één vraagje los van dit topic: hoe zorg je voor de kleuren in je code op dit forum?


met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[ / code] zonder die spaties erin.
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 10:00:23
Quote Anchor link
Gewijzigd op 13/11/2010 10:02:34 door Jasper DS
 
Milo S

Milo S

13/11/2010 10:00:38
Quote Anchor link
[.code][./code] <- zonder puntjes :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.