sorteren van 1 naar 99

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Clown

clown

04/01/2007 13:16:00
Quote Anchor link
ik haal gegevens van gebruikers op uit een database, elke gebruiker heeft een aantal sterren. sommige 1, sommige 6, sommige 10, sommige 23 etc. etc.

hoe kan ik ze laten sorteren dat het hoogste bovenaan staat (99 dus) en (1) onderaan

als ik ze nu laat sorteren , sorteerd hij op het eerst cijfer, dus bijvoorbeeld
0, 1, 10, 2, 3, 4, 41, 5, 6, 66, 69, 7, 70, 72, 73, 8, 80, 9, 93, 97, 99

maar het moet gewoon

0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 41, 66, 69, 70, 72, 73, 80, 93, 97, 99

ik weet niet of ik het duidelijker kan uitlegggen =$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:05:28
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 13:17:00
Quote Anchor link
dan is sowieso je veld in de database geen int, maak dat er eerst maar eens van

dan is het

$sql = 'SELECT veld FROM tabel ORDER BY id DESC';

DESC = descending = aflopend
ASC = ascending = oplopend
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/01/2007 13:18:00
Quote Anchor link
is het kolom type van de kolom wel int?
 
M Ypma

M Ypma

04/01/2007 13:18:00
Quote Anchor link
dan zijn het strings....zorg ervoor dat je echte integers gebruikt. ze staan dus in je database als varchar...dit moet integer zijn

Edit:
te laat....
3 souls 1 thought
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 13:20:00
Quote Anchor link
@michel ja idd, en wie denkt er het snelst ;)
 
Clown

clown

04/01/2007 13:20:00
Quote Anchor link
owjaa kloteee

wat ben ik lomp =P

ik allemaal aan het zoeken heb ik gewoon foutje gemaakt in de database =|

bedankt voor de tip =)

close deze maar ;)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/01/2007 13:22:00
Quote Anchor link
Yeah wes, jij bent de snelste (dit keer :-P)

Clown, topic worden niet gesloten hier als iets is opgelost
 
M Ypma

M Ypma

04/01/2007 13:32:00
Quote Anchor link
@wes
misschien keek ik wel later en dacht ik dus uiteindelijk sneller?;)
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 13:33:00
Quote Anchor link
Ja maar mijne zit ook nog het antwoord bij + verdere uitleg :))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.